آفت یا کانکر، از رایج ترین بیماری های دهان و دندان می باشد که به راحتی درمان می شود. این عارضه به اندازه قابل تحملی دردناک بوده و از باکتری های ترشحات دهان ایجاد می شود. این زخم ها در دهان با رنگ خاکستری و حاشیه قرمز ظاهر می شوند که به دلیل برجستگی می توان آنها را با زبان احساس کرد. برطرف کردن این زخم ها بسیار آسان بوده برای ارائه راه های درمان آفت دهان باید توع آن را تشخیص دهیم.
قابل توجه است که این زخم ها در نقاط مختلفی از دهان مانند بافت داخلی گونه ها، روی زبان، کام و لثه ایجاد می شوند.
برخی راه های درمان آفت دهان یا کانکر به شرح زیر می باشند که تاثیر به سزایی در جلوگیری از بروز آنها و درمان آنها دارد.
آفت علاوه بر اینکه در نقاط مختلفی از دهان نمایان می شود به شکل های گوناگونی می باشد.
ابتلا به آفت دهان کوچک احتمال بالایی داشته و 80 درصد مواقع این نوع زخم در دهان مشاهده می شود. حاشیه این زخم ها قرمز بوده و با وجود اندازه کوچکی که دارند درناک و آزاردهنده می باشند.
زخم ها یا آفت های کوچک عمر کوتاهی داشته و طی 14 روز از بین می روند.
این نوع آفت، تنها 10 درصد آمار مبتلایان را تشکیل می دهد و بسیار دردناک می باشد. این زخم ها بزرگ بوده و حاشیه ای نامنظم دارند. با توجه به وخیم تر بودن این نوع زخم، درمان آن طولانی تر و دشوارتر می باشد.
برخی مواقع ممکن است پس از درمان اثر زخم آن باقی بماند.
ایجاد شدن این نوع زخم در دهان تنها 10 درصد احتمال دارد و عموما در افراد مسن دیده می شوند. این تبخال یا آفت دهانی تراکمی از آفت های ریز می باشد. گاهی اوقات مانند آفت بزرگ دیده می شود اما در واقع تجمعی از زخم های کوچک می باشد به همین خاطر با کانکر های بزرگ اشتباه گرفته می شوند.
برخلاف زخم های بزرگ، این تبخال در بازه زمانی کوتاهی از بین می رود و اثر آن نیز باقی نمی ماند.
آفت دهان بیماری خطرناک و سنگینی نمی باشد با این حال عوارض و علائمی با خود به همراه دارد که خطر آنچنانی نداشته و به سرعت برطرف می شوند. برخی از این نشانه ها عبارتند از سوزش چشم، التهاب دهان، احساس خستگی و … که گاهی آنچنان خفیف هستند که متوجه نمی شوید.
موارد متعددی در ایجاد آفت دهان نقش دارند که به راحتی با رعایت آنها می توان از زخم های دهان جلوگیری کرد.
یکی از رایج ترین بیماری های دهانی، آفت ها یا کانکرها می باشند که به صورت زخم هایی خاکستری رنگ در بافت داخلی گونه ها، کام و لثه ظاهر می شوند. این زخم ها کمی دردناک بوده و با عوارضی همچون تب همراه می باشند. آفت های دهان به سه صورت بزگ، کوچک و تبخالی نمایان می شوند. دوره درمان زخم های بزرگ طولانی تر از دو نوع دیگر بوده و اثر آن در دهان باقی می ماند. کانکر یا آفت بزرگ تنها با احتمال 10 درصد ایجاد می شود، بیشترین زخم های دهان، آفت کوچک می باشند که به راحتی درمان می شوند.