درمان های استاندارد و متفاوتی برای سیاهی لثه وجود دارند. و هر کدام از این روش های از بین بردن سیاهی لثه بسیار مفید و کارآمد می باشند که ما در این مقاله سعی داریم آن ها را برای شما به صورت کامل و شفاف نیز توضیح دهیم.
یکی از این روش ها می تواند حذف رنگدانه های ملانین از ساختار لثه باشد که به اسم رنگدانه زدایی لثه و یا سفید شدن لثه شناخته می شوند. تراش دادن قسمت رنگدانه ای از لایه های سطحی بافت لثه از راه های متعددی نیز انجام می گردد که بعضی از آن ها عبارتند از:
بهره گرفتن از اسکالپل می تواند موجب این شود که سطح خارجی لثه را تراش بدهیم. البته در این شیوه خونریزی زیادتر خواهد بود و درمان مدت طولانی حاصل خواهد شد.
بعضی از وسایلی هستند که با داشتن یک موتور پر سرعت می چرخند و می توانند بافت و لایه ی سطحی و خارجی لثه ها را تراش دهند.
با نور لیزر هم نیز می توان رنگدانه های لایه های سطحی لثه را از بین برد.
در این روش، به صورت مستقیم بخش کوچکی از بافت لایه بالایی سقف دهان را برداشته و با کمک بخیه به قسمتی که به بافت لثه نیاز دارد پیوند می زنند.
با بعضی از مواد شیمیایی مثل فنل ها (phenols)لیزر درمانی
عملکرد و کارایی های بسیاری را در علم دندانپزشکی دارند. لیزر درمانی به منظور یکی از روش های از بین بردن سیاهی لثه و همچنین یکی از مدرن ترین و جدیدترین شیوه های درمان این مشکل است.
هم اکنون عده زیادی از دندانپزشکان برای از بین بردن سیاهی لثه از روش جراحی بهره می گیرند. اما در لیزر درمانی هیچ نوع برشی انجام نمی شود و درمان در آرامش و امنیت زیادی انجام می گردد.
توجه کنید که متخصصان دندانپزشک، لثه افرادی که دچار التهاب و عفونت می باشد را در اول کار با لیزر درمان کرده و بعد از آن دست به درمان لیزر برای از بین بردن سیاهی لثه می زنند.
جراحی لثه نیز یکی از پرکاربردترین و ساده ترین روش های از بین بردن سیاهی لثه می باشد. این روش به صورت عمل سرپایی و از طریق تزریق بی حسی موضعی در لثه و بدون درد نیز صورت می گیرد.
لایه ی سطحی و خارجی لثه که ساختار پوششی آن و کمی از بافت های زیرین لثه تیره شده برداشته می شود و پس از دوران نقاهت، لایه جدیدی روی لثه به وجود می آید که از رنگ طبیعی برخوردار می باشد و دیگر لثه تیره نمی باشد.
به صورت کلی افرادی که از سلامت دهان و دندان مطلوبی برخوردار هستند نیز، افراد مناسب و عالی ای برای از بین بردن سیاهی لثه حساب می شوند. در نتیجه برای این نوع درمان ها، ساختار و بافت لثه هر شخص حتما باید سالم باشد.
همچنین توجه کنید که اگر به یکی از مشکلات دندانپزشکی یا دیگر مشکلات پزشکی دیگر دچار باشید، بهتر می باشد که تحت این درمان قرار نگیرید. به طور مثال:
رنگ لثه در اشخاص متعدد، گوناگون می باشد و لثه های سیاه و دیگر تغییرات در آن، می تواند ناشی از یک بیماری یا دیگر موارد سبک زندگی افراد باشند. لثه ها دارای بافت های محکمی می باشند که دندان ها را پوشانده و در محل خود نگه داشته اند. و رنگ آن ها نیز از قرمز تا صورتی، قهوه ای و یا سیاه می باشد.
سالم بودن دهان و دندان برای سلامت عمومی بدن موردی ضروری بوده و تغییر رنگ در لثه ها نیز از این قاعده جدا نیست. در اصل، علت سیاهی لثه احتمال دارد نشان از یک مسئله مهم در سلامت افراد باشد.
به صورت شرایط و عوامل زیر میتوانند موجب تغییر رنگ و سیاه شدن لثه ها باشند:
بدن انسان ها به صورت نرمال ملانین تولید می کند، که یک ماده ایست که برای پوست، مو و چشم ها موجب رنگدهی می شود. هر چقدر که مقدار ملانین در بدن افراد بیشتر باشد، موها، پوست یا چشمان نیز تیره تر می باشند.
سیاهی و تیرگی لثه نیز احتمال دارد که به علت وجود ملانین بیشتر تولید شده در بدن افراد باشد. از این جهت اگر لثه های شخصی اکثرا تیره رنگ بوده است، جای هیچ نوع نگرانی ای وجود نخواهد داشت.
اما اگر رنگ لثه در حین مدت زمان کمی تغییر کرده باشد و یا قسمت های سیاهی روی آن به وجود آمده باشد، ممکن است که ملانین سبب آن نبوده و یک موضوع دیگر در آن نقش دارد.
سیگار و استعمال دخانیات اضافه بر اینکه سلامت عمومی دهان و دندان فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند موجب تغییر رنگ لثه نیز بشود. این موضوع به عنوان ملانوز سیگاری (smoker’s melanosis) شناخته می شود.
سلول های مخصوصی در بدن به نام ملانوسیت، ملانین می سازند و نیکوتین موجود در توتون و تنباکو می تواند موجب تولید شدن ملانوسیت بیشتر از حد در بدن اشخاص گردد.
با سیگار کشیدن، احتمال دارد که لثه ها بیشتر قهوه ای و یا سیاه رنگ شوند. این تغییر رنگ یا به شکل لکه پدیدار می گردد و یا بخش داخلی دهان را تحت اثر قرار می دهد. همچنین درون گونه ها و لب پایینی نیز احتمال دارد که تغییر رنگ دهند.
طبق تحقیقات صورت گرفته، مشخص شده است که بین ترک سیگار و کاهش تغییر رنگ و سیاهی لثه در افراد ارتباط زیادی وجود دارد. این موضوع نشان می دهد که لکه های تیره تر بر روی لثه به خاطر استفاده از سیگار، قابل برگشت به شکل و رنگ اولیه ی لثه هستند.
بعضی از داروها هم احتمال دارند موجب تیرگی لثه گردند. برای نمونه: استفاده از داروی ماینوسیکلین که جهت درمان آکنه و بعضی از عفونت ها مثل کلامیدیا استفاده می شود، دارای یکی از عوارض جانبی همچون رنگدانه یا تغییر رنگ است.
استفاده از این دارو که می تواند بعضی اوقات در دهان به وجود آید. در این مورد فرد باید در جهت تغییر رنگ ناشی از داروها با دکتر خود صحبت کند تا داروهای جایگزین به او معرفی شود.
ما همواره در این مقاله برای شما همراهان گرامی به شرح و توضیحاتی در ارتباط با روش های از بین بردن سیاهی لثه و عواملی که موجب می شوند لثه های افراد در طول زمان دچار تغییر رنگ و تیرگی می شود را توضیح دادیم تا با خواندن این مقاله به خوبی از این روش ها استفاده کنید.