در پاسخ به این سوال که آیا ایمپلنت های دندانی پوسیده و خراب می شوند باید گفت بله در اثر عواملی مانند دندان قروچه، سیگار، مصرف دخانیات و الکل ایمپلنت ها دچار آسیب می شوند. همچنین در افرادی که مبتلا به بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن هستند احتمال خرابی ایمپلنت های دندانی بالاتر است.
این پوسیدگی ها و خرابی های دندان در شرایطی ایجاد می شوند که تاج دندان ایمپلنت سرامیکی بوده و بسیار مقاوم می باشد. حتی گاهی ممکن است این دندان های لق، دچار ترک خوردگی و … نیز شوند. البته درصد کمی از طول عمر ایمپلنت های دندانی بستگی به دندانپزشک معالج نیز دارد.
عوامل بسیاری هستند که با تغذیه و سلامت ایمنی ارتباط مستقیم دارند و در اثر آنها ایمپلنت های دندانی پوسیده و خراب می شوند. بهداشت و سلامت دهان نیز بسیار در این مسئله دخیل است. در ادامه به شرح عوامل پوسیدگی دهان و دندان نیز خواهیم پرداخت.
با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان از بروز بیماری هایی همچون پریودنتال جلوگیری کرد. ای بیماری علاوه بر اینکه به دندان های طبیعی آسیب می رساند موجب پوسیدگی ایمپلنت های دندانی نیز می شود.
همچنین توصیه میشو در صورتی که عفونت لثه دارید هر چه زودتر جهت درمان آن اقدام نمایید چرا که در اثر آن ایمپلنت های دندانی پوسیده و خراب می شوند.
همان طور که عیان است سیگار کشیدن به دندان های طبیعی آسیب می رساند. همچنین ایمپلنت های دندانی تحت تاثیر دود سیگار قرار می گیرند.
افرادی که تازه جراحی ایمپلنت انجام داده اند با کشیدن سیگار نه تنها روند درمان را کندتر می کنند بلکه به لثه و دندان های تازه جوش خورده آسیب وارد می کنند.
دود سیگار ممکن است حتی موجب زرد شدن دندان های ایمپلنت شده جلو شوند. از این رو برای جلوگیری از خرابی ایمپلنت های دندانی بهتر است از مصرف سیگار خودداری نمایید.
افرادی که به دیابت مبتلا هستند می تواند ایمپلنت انجام دهند اما مراقبت هایی که انجام می دهند باید به مراتب بیشتر از دیگر افراد باشد. مهم ترین این مراقبت ها کنترل قند است که در صورت عدم تظیم به تدریج ایمپلنت های دندانی پوسیده و خراب می شوند.
از علل این حساسیت ها این است که دیابت بیماری های مربوط به لثه ایجاد می کند. همچنین در صورت عدم کنترل قند موجود در خون موجب تحلیل استخوان پایه ایمپلنت می شود.
ایمپلنت های دندانی نیازمند مراقبت های دقیق تری هستند. به همین دلیل لازم است هر 6 ماه یکبار دندانپزشک شما را معاینه کند و به نظافت و جرم گیری لثه و دندان ها بپردازد. چرا که در طولانی مدت مسواک و نخ دندان خود پاسخ گو نخواهند بود.
از آنجا که گفنه شده ذرات باقی مانده روی دندان های ایمپلنت موجب پوسیدگی این دندان های سرامیکی نمی شوند برخی گمان می کنند دیگر موظف به استفاده از نخ دندان و مسواک نیستند. اما حقیقت اینجاست که باید پلاک های میان دندان ها را از بین برد. نکته اینجاست که با مسواک نمی توان پلاک ها را به خوبی تمیز کرد در نتیجه برای جلوگیری از خرابی ایمپلنت های دندانی بهتر است از نخ دندان استفاده شود.
همچنین باکتری ها و غذاهای باقی مانده روی دندان به لثه ها نیز آسیب می رسانند.
در صورت خرابی ایمپلنت های دندانی علائمی همچون دشواری در جویدن، التهاب و درد شدید در لثه، تحلیل لثه، لق شدن و … خواهید داشت. در این مواقع در صورت عدم درمان استخوان فک نیز تحلیل خواهد رفت.
درست است که اسید حاصل از فعالیت باکتری ها نمی تواند دندانی که از جنس سرامیک است را از بین ببرد. اما از آنجا که پایه این دندان در لثه قرار دارد برای داشت طولانی مدت آن دندان باید بهداشت دهان و لثه را رعایت کنیم. به این دلیل که در صورت خرابی این دندان های احتمالا به فک و لثه نیز آسیب می رسد.
دندان های ایمپلنت شده همانند دندان های طبیعی بوده و به همان اندازه یا حتی بیشتر نیاز به مراقبت دارند. این مراقبت ها شامل رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم کشیدن سیگار، جرمگیری و … می باشند.