پیشرفت های دندانپزشکی در سال های اخیر روش های گوناگونی را برای ترمیم و اصلاح دندان در اختیار مراجعه کننده قرار داده، مراجعه کننده در زمان مراجعه ممکن است برای انتخاب بهترین روش دچار مشکل و سردرگمی شود که با مشورت دکتر می تواند بهترین روش را انتخاب کند؛در این مطلب قصد داریم تا در مورد کامپوزیت روی دندان روکش شده به طور کامل بپردازیم و مزایا و معایب آن را نیز برای شما شرح بدهیم.
کامپوزیت، لمینت، ارتودنسی و روکش گزینه هایی هستند که معمولا پیش روی بیمار وجود دارد تا بتواند با انتخاب آنها مشکل دندان و فک خود را حل کند؛ اگر قصد انجام یکی از موارد گفته شده را دارید بهتر است در مورد هرکدام اطلاعات کافی داشته باشید و از مزایا و معایب هرکدام سر در بیاورید.
در برخی موارد کسانی که دندان ها یا یک دندان خود را روکش کرده اند قصد دارند باقی دندان های خود را بوسیله کامپوزیت ترمیم و زیبا کنند، اما در این راه دچار تردید می شوند که آیا کامپوزیت روی دندان روکش شده مناسب است یا خیر؟ اگه به دنبال جواب این سوال هستید بهتر است ابتدا تفاوت بین کامپوزیت و روکش دندان را بدانید.
برای انجام کامپوزیت از یک مدل رزین استفاده می شود که مستقیما روی دندان مراجعه کننده قرار می گیرد و متناسب با فرم و شکل دندان هایش فرم دهی می شود، بعد از آن بهترین رنگ برای بیمار انتخاب می شود و روی دندان هایش قرار میگیرد.
سپس از نور لیزر برای سفت کردن کامپوزیت دندان استفاده می شود و در نهایت با ارتباط گیری کامپوزیت با مینای دندان پروسه کامپوزیت رو به جلو می رود و بعد از آن از پولیش استفاده میشود تا دندان ها زیبا تر و براق تر شوند.
مقایسه کامپوزیت و روکش دندان برای فهمیدن اینکه آیا کامپوزیت روی دندان روکش شده مناسب است یا خیر بسیار مفید است. در بخش مقایسه کامپوزیت و روکش دندان به مقایسه مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت که به شما می تواند کمک بسیاری کند.
از مزایای مهم کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مهم ترین معایب کامپوزیت در مقایسه با روکش دندان شامل موارد زیر میباشد:
در ادامه مقاله کامپوزیت روی دندان روکش شده قصد داریم با روکش دندان بیشتر آشنا شویم، معمولا از روکش دندان برای ترمیم شکل ظاهر و عملکرد دندان های پوسیده استفاده می شود. روکش به جای تاج دندان و بعد از تراشیده شدن بین مینا دندان و روی پایه قرار می گیرد.
روکش دندان در جنس های متفاوتی از جمله طلا، سرامیک و فولاد وجود دارد، معمولا پروسه نصب روکش دو جلسه از بیمار زمان میگیرد؛ مرحله نخست صرف قالب گیری از دندان و در جلسه دوم روکش روی دندان قرار داده میشود.
روکش دندان بسیار مستحکم است و دارای طول عمر بسیار زیادی است، در مقایسه با کامپوزیت روکش دندان یه روش درمان و ترمیم طولانی مدت است که حدود 15 سال بدون نیاز به اصلاح می تواند عمر مفید داشته باشد.
اگر شما قصد دارید روی دندان های روکش شده خود از کامپوزیت استفاده کنید یا برای ترمیم دندان های روکش نشده از کامپوزیت ونیر استفاده نمایید، اولین نگرانی تان این است که تفاوت رنگ به چشم دیگران نیاید و یا اینکه آیا استفاده از روکش و کامپوزیت می تواند زیبای لبخند شما را برهم زند یا خیر!
از دیگر سوالات مراجعه کنندگان در این زمینه این است که ایا میتوان دندان روکش شده را کامپوزیت کرد تا هماهنگی و یکدستی دندان های کامپوزیت شده و روکش شده بر هم نریزد؟ در پاسخ به این وسال باید گفت که امکان استفاده از کامپوزیت روی دندان روکش شده وجود ندارد؛ علت این امر عدم چسبندگی کامپوزیت روی روکش دندان است.
روکش دندان به علت جنسی که دارد امکان چسبندگی کامپوزیت روی خودش را سلب کرده، همچنین چسبی وجود ندارد که بتوان بوسیله آن کامپوزیت را روی روکش دندان بچسباند؛ در صورت استفاده از کامپوزیت روی دندان روکش شده نیز، این عمل احتمالا 2 هفته عمر کند و بعد گذشته 14 روز به احتمال قوی کاپوزیت از روی دندان روکش شده جدا می شود.
از آنجایی که کامپوزیت فقط روی سطوح دندان را می پوشاند و امکان قرارگیری روی روکش دندان را ندارد، شما دو راه برای کامپوزیت روی دندان روکش شده در حین کامپوزیت بقیه دندان ها پیش رو دارید.
کلام پایانی
همه ما در زندگی در حوادث گوناگون دچار آسیب دیدگی دندان می شویم، بهتر است بدانید که از کامپوزیت برای پوشش آسیب های جزئی مانند لب پریدگی و ترک با سفید کردن دندان استفاده می شود؛ همچنین طول درمان و هزینه کمی دارد اما از روکش دندان برای آسیب دیدگی های جدی و عمیق استفاده می شود. به طور کلی امکان استفاده از کامپوزیت بر روی دندان روکش شده وجود ندارد و میتوانید از دو راه دیگری که در مقاله گفته شد استفاده نمایید