یکی از روش های پر کردن جای خالی دندان از دست رفته، بریج دندان می باشد. در واقع لازمه انجام این روش، داشتن دندان های سالم در دو طرف جای خالی دندان است؛ در این صورت بهترین متخصص ایمپلنت و بریج با تراش دندان های دو طرف، پل دندانی که از قبل ساخته شده را روی آن ها قرار می دهد؛ بدین ترتیب بریج جای خالی دندان را پر می کند.
در واقع بریج دندان می تواند مشکلاتی که نبود دندان ممکن است ایجاد کند را از بین ببرد ولی برای حفظ آن و افزایش طول عمر بریج دندان لازم است که مراقبت های لازم از بریج انجام شود. در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در این مورد بیان کنیم؛ چنانچه قصد کاشت بریج دندان را دارید، بهتر است در ابتدا راهکارهای مراقبت از آن را مطالعه کنید.
طول عمر بریج دندان حدود 5 تا 10 سال می باشد. افزایش یا کاهش این طول عمر بستگی به میزان مراقبت شما از بریج دندان دارد. هر چه مراقبت بیشتر باشد، طول عمر آن نیز بیشتر می شود. پس برای حفظ بریج دندان و افزایش طول عمر آن لازم است مراقبت های لازم از جمله رعایت بهداشت دهان و دندان، رعایت رژیم غذایی مناسب، مراجعه منظم به دندانپزشک انجام پذیرد تا در صورت وجود هرگونه عفونت با تشخیص زودهنگام متخصص رفع گردد تا از مشکلات بعدی و بزرگ تر جلوگیری به عمل آید.
دندان های آستانه یا همان دندان های اطراف پل باید همانند دندان های طبیعی مراقبت شوند چرا که آن ها وظیفه دارند تا از بریج دندان نگهداری و پشتیبانی کنند. پس باید همیشه سالم باشند برای سالم نگه داشتن آن ها تنها لازم است بهداشت دهان و دندان به صورت مستر رعایت گردد بنابراین افزایش طول عمر بریج دندان بستگی به عادت های بهداشتی و میزان مراقبت شما از آن دارد، هرچه مراقبت بیشتر باشد طول عمر بریج دندان نیز بیشتر می شود.
مراقبت از بریج دندان همان رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. ممکن است که عدم مراقبت از بریج دندان برای خود بریج که از جنس سرامیک یا فلز می باشد، باعث پوسیدگی نشود اما دندان های اطراف را در معرض پوسیدگی قرار می دهد.
با رعایت این نکات می توانید طول عمر بریج دندان خود را افزایش دهید و از پوسیدگی دندان های اطراف آن جلوگیری کنید:
برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و افزایش طول عمر بریج، موثرترین روش مسواک زدن می باشد؛ لازم است حداقل روزی 2 مرتبه به مدت 2 دقیقه انجام شود.
استفاده از نخ دندان ریسک ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های لثه را کاهش می دهد. بهتر است از نخ دندان حداقل 1 بار در روز استفاده شود. همه دندان های خود مخصوصا بریج را با دقت با نخ دندان تمیز کنید. حواستان باشد که هیچ گونه ماده غذایی داخل دندان ها باقی نماند.
هر 6 ماه لازم است که برای معاینه و چکاپ به دندانپزشک متخصص مراجعه شود.
برای جلوگیری از ایجاد بیماری های لثه بهتر است که از دهانشویه استفاده شود.
مصرف غذاهای مناسب و جلوگیری از مصرف مواد غذایی چسبنده و بسیار سفت در حفظ بریج و افزایش طول عمر آن موثر است. درواقع مصرف مواد غذایی مناسب نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت بریج دندان دارد؛ از مصرف شیرینی ها، نوشیدنی های مصنوعی و هرگونه شیرین کننده های صنعتی تا حد امکان جلوگیری کنید. این گونه مواد نقش زیادی در پوسیدگی دندان های اطراف بریج دندانی دارند.
عدم مراقبت از دندان های محافظ و خراب شدن آن ها ممکن است باعث خرابی و شل شدن بریج دندان شود.
مهارت دندانپزشک در کاشت بریج دندان بی تاثیر نمی باشد. متخصص کاشت بریج ابتدا لازم است دندان های شما را معاینه کند و در صورتی که تشخیص دهد بریج دندان باعث ایجاد مشکل در دندان های محافظ نمیشود، اقدام به کاشت بریج دندان کند. ضمن این که بریج دندان باید متناسب با شرایط دهان و دندانی شما طراحی و تهیه شود چراکه هرگونه عدم تناسب بریج دندان حتی با رعایت کامل بهداشت دهان و دندان نیز ممکن است باعث عفونت لثه و آبسه شود یا حتی ممکن است کج شود، بنابراین بهتر است نزد دندان پزشکی باتجربه و متبحر جهت انجام بریج دندانی مراجعه کنید.
ممکن است شرایط لثه و دندان با بالا رفتن سن تغییر کند که در طول عمر بریج دندان موثر خواهد بود و این که هیچ بریج دندانی مادام العمر نیست و عمر حداکثری آن ها در صورت رعایت بهداشت و مراقبت های لازم حداکثر 15 سال می باشد بنابراین ممکن است که درصورت افزایش سن نیاز به تعویض بریج دندان داشته باشید.
بریج دندان از مواد اولیه متفاوت با آلیاژ های گوناگون ساخته می شود که استفاده از هرکدام از آن ها در طول عمر بریج دندان تاثیر گذار است، استفاده از آلیاژ های مختلف بستگی به شرایط دندانی و مقدار هزینه ای که قصد دارید انجام دهید دارد.
سخن آخر
بریج دندان یک روش بسیار مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته است البته بیشتر مخصوص افرادی است که دندان های طرفین دندان از دست رفته شان سالم می باشد، این روش مادام العمر نیست و برای افزایش طول عمر بریج دندان لازم است که از آن مراقبت های لازم طبق توصیه دندانپزشک و مطالبی که در این مقاله گفته شد به درستی به عمل آورده شود، مراجعه منظم به دندانپزشک هم فراموش نشود.
4 دیدگاه ها
بهتره بریج بکارم یا ایمپلنت؟ خیلیا میگن بدنم ممکنه به ایمپلنت حساسیت نشون بده، واقعا نمی دونم کدوم رو انتخاب کنم
با سلام
کاشت ایمپلنت نسبت به بریج دندان ارجحیت دارد. شما برای کاشت بریج دندان باید دندان های طرفین گپ دندان ایجاد شده در دهانتان را بتراشید.
ایمپلنت کاملا با بدن سازگار است و هیچ حساسیتی ایجاد نمی کند.
سلام اگر هر دو دندان از قبل عصب کشی داشته باشن و میان انها خالی باشد ایا ایمپلنت بهتر است یا بریج و روکش هر سه ؟
سلام وقت بخیر بهترین گزینه این است که ابتدا دندان پزشک معاینه دقیقی انجام دهد و سپس تجویز دقیقی شود.