logo aryam

ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟

مراحل کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت

ایمپلنت دندان می تواند یک جایگزین عالی برای دندان از دست رفته، دندان آسیب دیده و یا ریشه های خراب باشد. ایمپلنت یک ریشه مصنوعی برای دندان می باشد که در صورت مراقبت درست، می تواند همانند دندان طبیعی عمل کرده و عمری طولانی داشته باشد.

کاشت ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟

ایمپلنت هم مانند هر جراحی دیگر مراحلی دارد که باید قدم به قدم انجام شود. شاید این سوال برای شما یا اطرافیانی که قصد انجام ایمپلنت دارند، پیش آمده باشد که ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟ امروز در این مقاله قصد داریم تا ضمن توضیحاتی درباره جراحی ایمپلنت شما را با مراحل انجام آن نیز آشنا کنیم چرا که بهتر است قبل از هر جراحی راجع به طریق انجام آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

به صورت خلاصه اگر میخواهید بدانید که ایمپلنت دندان چند مرحله دارد مراحل کاشت به صورت زیر می باشد:

  • مشاوه و ویزیت نزد دندان پزشک
  • کشیدن دندان پوسیده یا ریشه آن
  • انجام پیوند استخوان (درصورت نیاز)
  • قرار دادن فیکسچر در استخوان فک
  • وصل کردن اباتمنت به فیکسچر
  • قرار دادن روکش یا تاج دندان
کاشت ایمپلنت

ایمپلنت

سوالات متداول تعداد مراحل کاشت ایمپلنت

1کاشت ایمپلنت دندان چه خطراتی دارد؟
عفونت، آسیب به دندان های اطراف یا رگ های خونی، آسیب عصبی، مشکلات سینوسی که در اثر کاشت ایمپلنت در فک فوقانی ایجاد می شود.
2ناراحتی های بعد از کاشت ایمپلنت چکونه است؟
خونریزی کم، تورم لثه، درد و کبودی پوست که بعد از جراحی، ایجاد این ناراحتی ها معمول است و پس از چند روز بهبود میابد.
3حداقل تا چه مدت می توان از ایمپلنت استفاده کرد؟
ایمپلنت به صورت مادام العمر می باشد، درصورت مراقبت صحیح حداقل تا 25 سال میتوان از ایمپلنت استفاده کرد.

 

  • مشاوره با دندان پزشک

قبل از انجام دادن جراحی ایمپلنت بهتر است که درباره آن با دندان پزشک مشورت کرده تا با انجام معاینات لازم تشخیص دهد که جراحی ایمپلنت می تواند برای شما مناسب باشد یا خیر. دندان پزشکان چند عامل را برای تشخیص این موضوع مدنظر قرار می دهند، عواملی مانند میزان بهداشت دهان و دندان، وجود استخوان کافی در فک، میزان سلامت وضعیت جسمانی و معاینه دندان های از دست رفته (یک یا چند دندان).

  • جراحی ایمپلنت

درواقع نباید انتظار داشته باشید که جراحی ایمپلنت سریع تمام شود، کاشت ایمپلنت چندمرحله دارد که زمان بر است و حتی ممکن است تا 6 ماه هم بهبودی کامل زمان ببرد.

در مرحله اول در صورت وجود دندان آسیب دیده ابتدا دندان باید کشیده شود، سپس پس از مدت زمانی که لثه و استخوان بهبود یافت، اگر نیاز به پیوند استخوان داشته باشید باید پیوند استخوان انجام شود چرا که وجود استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت الزامی است.

پس از آن ایمپلنت (پایه فلزی) در لثه قرار میگیرد که باید مدت زمانی بگذرد تا به استخوان فک جوش بخورد.

پس از بهبودی اباتمنت را به ایمپلنت متصل می شود سپس قالب گیری انجام شده و در مرحله آخر تاج دندان قرار میگیرد.

انجام تمامی این مراحل ممکن چندین ماه زمان ببرد ولی در نهایت دندانی با عملکرد و زیبایی دندان طبیعی خواهید داشت.

ضمنا برای انجام ایمپلنت، دریافت مشاوره و معاینه می توانید به بهترین متخصص ایمپلنت دکتر آریام مراجعه کنید.

مراحل کاشت ایمپلنت

  • مشاوره و معاینه

اولین مرحله در کاشت ایمپلنت دندان، دریافت مشاوره از دندان پزشک است. برای این کار ابتدا دندان پزشک دندان هایتان را بررسی و معاینه می کند و توضیحات کامل در مورد مراحل کاشت، هزینه مورد نیاز برای انجام ایمپلنت و مدت زمان لازم برای بهبودی را برایتان ارائه می دهد، تا در صورت تمایل این کار را انجام دهید.

  • کشیدن دندان و ریشه ها

اگر دندان پوسیده و یا ریشه دندان هنور در دهانتان است، دندان پزشک ابتدا آن ها را کشیده و سپس شما پس از گذشت حدودا 2 ماه می توانید برای کاشت ایمپلنت اقدام کنید

  • پیوند استخوان

در بعضی موارد که استخوان کیفیت و استحکم لازم برای نگه داشتن و جوش خوردن ایمپلنت را ندارد، باید پیوند استخوان انجام شود. پس از انجام پیوند مدت زمانی را برای بهبودی باید صبر کنید.

برای حفظ کیفیت استخوان، بهتر است که حدودا 2 ماه پس از کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت اقدام نمایید زیرا در اثر گذشت زمان لثه ها به تدریج تحلیل رفته و استحکام لازم برای انجام جراحی ایمپلنت را ندارند.

  • کاشت فیکسچر

ایمپلنت از تیتانیوم تشکیل شده است که با سلول های بدن سازگار است، پس از انجام مراحل گفته شده دندان پزشک پایه ایمپلنت یا همان فیکسچر را در داخل استخوان فک قرار می دهد که انجام این کار حدودا 2 ساعت زمان میبرد، ولی مدت زمان بهبودی و فرآیند جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان 3 الی 6 ماه است.

پس از کاشت فیکسچر دندان پزشک آن را بخیه میزند و بیمار باید پس از گذشت دو هفته به مطب مراجعه کرده و برای کشیدن بخیه ها اقدام کند، بعضی از دندان پزشکان بخیه هارا به صورت جذبی می زنند که در این صورت نیازی به مراجعه به مطب نیست.

پس از کشیدن بخیه ها گر بیمار در خواست پروتز معمولی یا تاج موقت را برای دوران بی دندانی داشته باشد، یک قالب گیری معمولی از دهان بیمار انجام می شود تا در مدت زمان بهبودی بدون دندان نباشد.

نصب ایمپلنت

ایمپلنت

  • قرار دادن Abutment

اباتمنت روی ایمپلنت قرار میگیرد و و وظیفه حمایت و نگهداری از تاج را دارد، تاج روی اباتمنت پیچیده یا چسبیده می شود.

  • قالب گیری

دندان پزشک از دهان و دندان بیمار  قالب مناسب را میگیرد، سپس آن را به لابراتوار ارسال کرده و تاج پس از چند هفته برای نصب آماده می شود.

  • نصب تاج

پس از این که روکش آمده نصب شد، دندان پزشک آن را بر روی اباتمنت قرار می دهد. روکش به دو صورت ثابت و متحرک وجود دارد که دندان پزشک طبق نظر شما یکی از آن هارا بر روی ایمپلنت قرار می دهد.

روکش متحرک قابل جابه جایی می باشد و مانند دندان سفید مصنوعی است. از مزیت های این روکش ها این است که برای تمیز کردن میتوان به راحتی آن ها را ازجای خود برداشت.

نصب تاج بر روی اباتمنت

نصب تاج

در فرآیند ایمپلنت استفاده از روکش ثابت رایج تر می باشد. این روکش ها به صورت دائمی بر روی ایمپلنت قرار میگیرد و بسیار قوی می باشند ولی برای تمیز کردن نمیتوان آن ها را از جای خود خارج کرد.

هم اکنون ایمپلنت شما تمام شده است، ولی برای بهبودی سریع تر بهتر است که تا چندماه از دندان ایمپلنت شده مراقبت کرده و فشار زیادی به آن وارد نشود.

مراقبت بعد از ایمپلنت

مراقبت پس از ایمپلنت بسیار لازم و ضروری است شما همان گونه که ازدندان های طبیعی مراقبت می کنید، باید از دندان ایمپلنت شده نیز مراقبت کنید.

رعایت بهاشت دهان و دندان پس از ایمپلنت بسیار واجب و ضروری است.

  • مسواک زدن 2بار در روز
  • استفاده از نخ دندان
  • استفاده از دهان شویه
  • مراجعه  به دندانپزشک هر6ماه یک بار
مراقبت از ایمپلنت

مراقبت

در صورت مراقبت نادرست امکان شکست و یا خراب شدن ایمپلنت وجود دارد که عمدتا ممکن است به دلایل عفونت، دندان قروچه، فشار دادن و گار گرفتن باشد.

سخن آخر

ایمپلنت می تواند همانند دندان طبیعب عمل کند، اگر از آن مراقبت شود و همه مراحل کاشت به درستی انجام شود می تواند به مدت زیادی بدون هیچ مشکل قابل استفاده باشد. بنابراین بهتر است برای انجام آن نزد فوق متخصص ایمپلنت در مطب ما مراجعه کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =