logo aryam

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان

اجزای ایمپلنت دندان

در این مقاله قصد داریم درباره اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان صحبت کنیم. از جمله راهکارهایی که به جهت جایگزین کردن دندان های افتاده می توان از آن بهره برد، کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان روشی است که به تازگی وارد علم دندانپزشکی شده است و به همین دلیل است که عموم مردم با روش انجام آن و اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان آشنایی ندارند.

از این رو ما قصد داریم در این مقاله شما را با اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت و همچنین با روش عمل کاشت ایمپلنت دندان آشنا سازیم. اگر شما هم اطلاعات کافی درباره ی کاشت ایمپلنت و اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت ندارید. پیشنهاد می شود این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان

به طور حتم مهمترین بخش ایمپلنت دندان اجزای آن است. ایمپلنت دندان زمانی موثر است که اجزای تشکیل دهنده آن از جنس مرغوب باشند. اگر از جنس مرغوب و کیفیت بالا نباشد نه تنها تاثیر مورد نظر را نخواهد داشت، بلکه می تواند به دندان شما آسیب هم برسانند.

ایمپلنت دندان یکی از روش های نوین در علم دندانپزشکی است که طرفداران بسیار زیادی را در بین عموم مردم به خود اختصاص داده است.

این روش متداول ترین روشی است که برای زیباسازی و به عبارت دیگر بازسازی دندان ها به کار می رود البته روش های دیگری نیز مانند کاشت بریج دندان، کامپوزیت دندان و … هستند که بنا بر انتخاب شخص و با مشورت دندانپزشک می توان از آنها برای کاشت و جایگذاری دندان های از دست رفته استفاده کرد اما در نهایت هیچ کدام از آن ها مانند ایمپلنت دندان نیستند.

به گفته بسیاری از افراد متخصص در حوزه دهان و دندان و همچنین نظر سنجی هایی که در بین افرادی که اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کرده اند، ایمپلنت دندان را به عنوان بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته توصیه کرده اند که می توان به عنوان دلیل آن، جنس منحصر به فرد ایمپلنت را نام برد.

ایمپلنت دندان از پیچ و مهرهایی از جنس تیتانیوم ساخته شده است که جنس آن به خوبی با بدن انسان سازگار است. به همین دلیل است که با استخوان فک به خوبی جوش میخورد.

implant دندان به وسیله پیچ و مهره هایی که دارد به درون لثه فرو می رود و با استخوان فک جوش می خورد. ایمپلنت دندان که به عنوان بهترین روش جایگزینی دندان ها یاد می شود. با پیشرفت علم و تکنولوژی بh بدن انسان تطبیق پیدا می کند.

بسیاری از محققان بر روی روش ایمپلنت دندان در حال تحقیقات هستند و به دنبال راه حلی برای افزایش سازگاری ایمپلنت با بدن انسان می گردند.

نکته بسیار مهم این است که در این زمینه به هر دندانپزشکی اعتماد نکنید. بسیار بوده اند افرادی که به دندانپزشکان معمولی مراجعه کرده اند و نتوانستند نتیجه دلخواهشان را بگیرند. پس سعی کنید به متخصصانی مراجعه کنید که قابل اعتماد باشند.

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

اجزای اصلی ایمپلنت دندان به طور کلی عبارت اند از:

  •   فیکسچر یا پایه
  •   اباتمنت
  •   روکش

فیکسچر

دندان هایی که از دست رفته اند ریشه دندان خود را از دست داده اند. زمانی که شما قصد دارید که  عمل ایمپلنت دندان را انجام دهید باید ابتدا ریشه دندان را قرار دهید. در واقع  اگر ریشه ای را برای دندان خود قرار ندهید نمی توانید ایمپلنت دندان را انجام دهید.

فیکسچر در واقع کاری مانند ریشه دندان دارد. فیکسچر در پایین ایمپلنت قرار دارد که به آن پایه هم گفته می شود. پایه یا فیکسچر در لثه فرو می رود و با استخوان فک جوش میخورد. اگر فردی فاقد استخوان های کافی برای ایمپلنت باشد، بایستی لیفت سینوس را انجام دهد، به عبارتی دیگر نیاز به پیوند استخوان دارند.

پایه ایمپلنت دندان

فیکسچر

اباتمنت

زمانی که پایه لازم برای ایمپلنت درست می شود نیاز دارد که بر روی آن روکشی قرار داده شود تا  خللی در کار به وجود نیاید. به روکشی که بر روی فیکسچر قرار داده می شود، اباتمنت است.

روکش

بعد از جایگذاری فیکسچر و اباتمنت لازم است که روکشی بر روی آنها قرار داده شود. روکش دندان کاری مانند تاج دندان دارد. هر یک از این مراحل لازم است که به درستی و دقیق انجام پذیرند تا در نهایت دندانی تمیز و طبیعی از نظر ظاهر در بیاید.

روکش ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت

کیفیت ایمپلنت دندان

همانطور که اشاره شد ایمپلنت دندان از بهترین روشهایی است که برای  جایگزینی دندانهای از دست رفته انجام می شود. ایمپلنت دارای دو نوع ثابت و متغیر است. نوع ثابت به طور همیشگی بر روی لثه نصب می شود و نوع متغیر قابل جابجایی است.

ایمپلنت دندان نسبت به دیگر روش های کاشت دندان عمر بیشتری دارد. روش های دیگر نهایتا عمری 25 ساله دارند. در صورتی 25 سال عمر می کند که نکات بهداشتی رعایت و به طور منظم انجام شود. اما ایمپلنت دندان می تواند به صورت همیشگی برای شما کار کند.

برای نتیجه دلخواه لازم است استخوان های فک کافی داشته باشید. همچنین ایمپلنت دندان به افراد بالای 18 سال توصیه می شود چرا که تراکم استخوان ها در افراد زیر 18 سال کمتر است.

سخن آخر

جهت کاشت ایمپلنت دندان به دکتر آریام، بهترین متخصص ایمپلنت، مراجعه بفرمایید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + ده =