logo aryam

عوارض و عدم موفقیت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

عوارض و عدم موفقیت ایمپلنت دندان

عدم موفقیت زودرس و دیرهنگام ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک قطعه فلزی است که طی عمل جراحی درون استخوان فک جهت حمایت از دندان مصنوعی کاشته می شود. پس از کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت، متخصص ایمپلنت دندان مصنوعی را بر روی آن جایگذاری می کند.

کاشت ایمپلنت دندان به میزان قابل توجهی موفقیت آمیز است، اما برخی ممکن است با عدم موفقیت آن مواجه شوند. حدودا تخمین زده می شود در حدود 5 درصد از ایمپلنت های کشته شده ناموفق هستند، حال ممکن است این عدم موفقیت دوره کوتاهی پس از کاشت و یا به صورت دیرهنگام و ماه ها یا سال ها بعد بروز کند.

اگر در برنامه تان کاشت ایمپلنت دندان است و یا همین حالا دارای ایمپلنت دندان هستید، در این مقاله نکاتی را که در رابطه با عوارض و عدم موفقیت ایمپلنت دندان لازم است بدانید را برایتان آورده ایم.

ایمپلنت ناموفق

عدم موفقیت زودرس و دیرهنگام ایمپلنت دندان

عوارض و عدم موفقیت ایمپلنت دندان

برخی فاکتور ها هستند که می توانند بر میزان موفقیت ایمپلنت دندان اثر گذارند، در زیر برخی را توضیح داده ایم:

بیماری لثه

سلامت لثه یکی از معیار ها برای کاشت ایمپلنت دندان است و در صورتی که شخص دارای بیماری فعال لثه باشد، نمی توان این جراحی را برایش انجام داد.

بیماری لثه یک عفونت است که می تواند به لثه و استخوان فک آسیب رساند. یک عفونت درمان نشده می تواند اطراف ایمپلنت رشد کند و موجب عدم موفقیتش شود. پیش از کاشت ایمپلنت، دندانپزشک متخصص خود را جهت اطمینان حاصل کردن از سلامت لثه هایتان ببینید.

استعمال دخانیات

سیگار کشیدن نیز می تواند موجب رد ایمپلنت دندان شود، زیرا جریان خون ورودی به لثه ها را کاهش می دهد و پروسه ترمیم را به تعویق می اندازد. تحقیقات نشان داده اند که سیگار کشیدن می تواند میزان عدم موفقیت ایمپلنت را افزایش دهد.

سیگاری بودن شخصی به این معنا نیست که او نمی تواند کاندید کاشت ایمپلنت باشد. شما احتمالا نتیجه موفقیت آمیزی از کاشت ایمپلنت دندانتان می گیرید اگر که یک هفته قبل از جراحی و حدودا دو ماه بعد از جراحی سیگار کشیدن را متوقف کنید.

استخوان فک ناکافی

موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان به کافی بودن استخوان فک جهت ساپورت کردنش نیز بستگی دارد. بدون استخوان فک سالم و کافی، جراح دندانپزشک نمی تواند با عمل جراحی ایمپلنت را جایگذاری کند. فقدان استخوان می تواند ناشی از پوکی استخوان باشد. این اتفاق زمانی می افتد که تراکم استخوان کاهش پیدا کند. بیماری های لثه شدید نیز می توانند منجر به تحلیل استخوان فک شوند.

استخوان فک

استخوان فک ناکافی

شرایط پزشکی

احتمال عدم موفقیت ایمپلنت در شما وجود دارد اگر که بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و دیابت در شما تشخیص داده شده اند زیرا سرعت ترمیم را بسیار کند می کنند. ترمیم آهسته می تواند از ادغام استخوان جلوگیری کند، جایی که ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد.

استفاده از برخی داروهای خاص نیز می تواند موجب عدم موفقیت ایمپلنت دندان شود. پس مشورت با دندانپزشک در رابطه با داروهای تجویزی و بدون تجویز حائز اهمیت است.

بهداشت ضعیف دندانی

رعایت کردن بهداشت دهان پس از کاشت ایمپلنت دندان هم بر روی میزان موفقیت ایمپلنت تاثیر دارد. اگر شما محدودیت هایی برای تمیزی کامل دندان هایتان دارید، نمی توانید کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت باشید.

بهترین متخصص ایمپلنت

تمامی متخصصان ایمپلنت باکفایت و کاردرست نیستند و اگر شما پروسه جراحی را به یک متخصص ایمپلنت با صلاحیت نسپارید احتمال عدم موفقیت ایمپلنت وجود دارد. بهترین متخصص ایمپلنت می داند که شما به چه نوع ایمپلنتی برای کاشت احتیاج دارید.

حتما برای اینکه نتیجه خوبی بگیرید و عوارض و عدم موفقیت ایمپلنت دندان را به حداقل برسانید، به دندانپزشکی متخصص و متبحر در کاشت ایمپلنت دندان مراجعه فرمایید.

عدم موفقیت زودرس ایمپلنت

عوارض و مشکلات ناشی از ایمپلنت دندان می تواند مدت زمان کوتاهی و یا سال ها پس از انجام پروسه بروز کند. عارضه زودرس آن در حدود 3 تا 4 ماه پس از پروسه بروز می کند. در نظر داشته باشید که پس از عمل جراحی شما مقداری درد و ناراحتی در ناحیه احساس خواهید کرد، که البته می توانید آن را با داروهای مسکن کنترل کنید.

عدم موفقیت ایمپلنت

عدم موفقیت زودرس ایمپلنت

گرچه درد و ورم پس از جراحی نرمال و شایع است، حواستان به عوارض احتمالی باشد، مانند:

عفونت در ناحیه ایمپلنت

عفونت می تواند در حین و یا پس از جراحی اتفاق بیوفتد. فاکتور های ریسک عفونت عبارتند از: بیماری های خود ایمنی، سیگار کشیدن و بهداشت ضعیف دهان.

حرکات میکرو ایمپلنت

حرکات در حد میکرو ایمپلنت معمولا هنگامی که ایمپلنت فاقد ثبات است اتفاق بیوفتند، گاهی اوقت پس از کاشت ایمپلنت فوری.

کمبود استخوان فک

عدم موفقیت زودرس ایمپلنت همچنین می تواند به دلیل کمبود استخوان فک لازم برای حمایت از ایمپلنت اتفاق بیوفتد. بدون استخوان کافی ایمپلنت نمی تواند به فک جوش بخورد.

واکنش آلرژیک

اگر به آلیاژ تیتانیوم آلرژی دارید، نسبت به ایمپلنت واکنش نشان خواهید داد. علائم داشتن آلرژی شامل ورم، از دست دادن حس چشایی و شاید یک حس سوزن سوزن شدن می شود.

عدم موفقیت دیرهنگام ایمپلنت

جراحی ایمپلنت دندان می تواند بلافاصله به موفقیت برسد با عوارضی که سال ها بعد خود را نشان می دهند. در این جا به برخی از این عوارض اشاره شده است:

  • صدمه دیدن بافت یا عصب می تواند اتفاق بیوفتد اگر جراحی ایمپلنت را در نزدیکی عصب جایگذاری کند. نشانه های آسیب دیدنش بی حسی و مور مور شدن زبان، گونه، لب ها و یا صورت.
  • ایمپلنت دندان کاشته شده در فک بالا می تواند وارد حفره سینوسی شود.
  • آسیب در ناحیه اطراف ایمپلنت می تواند منجر به از دست رفتن و عدم موفقیت ایمپلنت شود.

برای پیشگیری از وقوع عوارض دیرهنگام، بهداشت دهانی خود را به طور مداوم رعایت کنید و ایمپلنت، دهان و لثه هایتان را سالم نگه دارید. دندان هایتان را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، از دهانشویه ها استفاده کنید و مراجعات منظم به دندانپزشکی داشته باشید.

ایمپلنت ناموفق

عدم موفقیت دیرهنگام ایمپلنت

نشانه های عدم موفقیت ایمپلنت دندان

از جمله علائم و نشانه های عوارض و عدم موفقیت ایمپلنت دندان می توان موارد زیر را نام برد:

  • سختی جویدن
  • التهاب لثه
  • تحلیل لثه
  • افزایش ورم
  • ناراحتی و درد شدید
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 2 =