logo aryam

کامپوزیت چیست

کامپوزیت چیست

کامپوزیت

کامپوزیت چیست ؟

کامپوزیت که با نام های ونیر کامپوزیت، ونیر یک جلسه ای، کامپونیر، ونیرهای رزین کامپوزیتی و دربعضی موارد باندینگ کامپوزیت هم عنوان می گردد نوعی روش جهت زیبایی ترمیمی دندان ها می باشد که تاثیر زیادی در بازگرداندن اعتماد به نفس بیماران دارد.
زیبایی لبخند و دندان های امروزه جزء موارد پراهمیت محسوب می شود و در مواردی که دندان ها دارای فاصله، لب پریدگی و شکستگی، عدم تقارن، زردی و بد رنگی ، مشکل زیبایی در دندان های پوسیده و مواردی مشابه هستند برای انجام زیبا سازی می توان از کامپوزیت دندان استفاده کرد.
روش گذاشتن ونیر کامپوزیت نسبت به روش لمینت سرامیکی، روش کم تهاجمی تر و محافظه کارانه تری برای برگرداندن لبخند زیبا به شما می باشد و از طرفی به دلیل اینکه متنوع تر و مقرون به صرف تر از لمینت ها هستند طرفداران زیادی پیدا کرده است.
یکی از حسن های کامپوزیت اینست که تنها در یک جلسه توسط دندانپزشک متخصص بر روی دندان نصب می شود و هر تعداد دندان که بیمار تمایل به نصب کامپوزیت ونیر بر روی آن دارد قابل انجام می باشد.
مواد قابل استفاده در ونیر کامپوزیت ها رزین نیمه شفاف است، ونیر کامپوزیت از طریق تابش امواج نوری سفت می­ شوند و به تدریج هماهنگ با رنگ سطح دندانی مجاور قرار می­ گیرند.
از طرفی به دلیلی عدم تخلخل در بافت ونیر کامپوزیت دندان و امکان استفاده از فناوری پولیش و نیز مواد لایه برداری برای افزایش سطح صیقلی دندان موجب شده است که در سطح گسترده ای این مواد در جهت زیبایی مورد استفاده قرار گیرند.

متخصص ایمپلنت

کامپوزیت ونیر

بهترین مارک کامپوزیت دندان

بهترین مارک کامپوزیت دندان را به ترتیب می توان اینگونه نام برد:

  1. کامپوزیت ایویکولار آی پی اس
  2. کامپوزیت کازمادنت
  3. اولترادنت

و بهترین دیسک های پرداخت و پولیش که در استحکام و رنگ پذیری دندان بسیار پر اهمیت هستند، دیسک کازمادنت در رنگ های مختلف و بیسکو می باشد.

مزایای استفاده از ونیر کامپوزیت

  1. مقرون به صرفه بودن و قیمت مناسب تر نسبت به لمینت
  2. طول درمان بسیار کوتاه و در یک جلسه قابل پیاده سازی می باشد زیرا بر روی دندان بیمار شکل می گیرد بجای اینکه در آزمایشگاه تهیه شود.
  3. تغییر بسیار کم بر روی دندان طبیعی این تغییر آنقدر کم می باشد که در صورت لزوم می توان کامپوزیت را تغییر داد و یا کلاً از روی دندان برداشت.

معایب ونیر کامپوزیت

  1. مقاومت کمتر از لمینت و در صورت آسیب دیدن می بایست تعویض شود که هزینه بر است.
  2. طول عمر ونیر کامپوزیت ها کمتر از لمینت دندان می باشد.
  3. ونیر کامپوزیت ها بیشتر مستعد لک و تغییر رنگ می باشند.
  4. ونیر کامپوزیت ها در مقایسه با دیگر ونیرها از ظاهر کاملاً طبیعی برخوردار نیستند.
  5. دارای عوارضی مانند تورم در لثه می باشند و این در شرایطی اتفاق می افتد که کامپوزیت بخوبی بر روی دندان قرار نگرفته باشد.

روش انجام ونیر کامپوزیت

در روش کامپوزیت ونیر برای ترمیم زیبایی دندان ها ابتدا می بایست دندانپزشک متخصص معاینات لازم را به عمل آورد سپس بعد از تعیین نوع درمان کامپوزیت ونیر، جهت تعیین وضعیت دندان های آسیب دیده از طرف پزشک معالج عکس های رادیولوژی تجویز و بررسی می گردد.
مرحله بعد مرحله باندینگ می باشد که کامپوزیت های همسان با رنگ دندان انتخاب می گردد و این مرحله شامل خشک کردن و چسباندن کامپوزیت ونیر نیز است.
کامپوزیت لایه لایه بر روی دندان قرار می گیرد و نازک بودن لایه ها موجب شده است که برای درمان نیاز به تراش و یا تغییر حالت دندان وجود نداشته باشد. برای قرار دادن کامپوزیت بر روی دندان پزشک معالج، ونیر کامپوزیت را که بصورت خمیر است بر روی دندان آسیب دیده قرار می دهد و توسط تابش طول موج از نور بر روی دندان سفت می شود. برای درمان محدودیت سنی وجود ندارد اما برای افراد بالغ بهتر می باشد.

کامپوزیت ونیر

کامپوزیت چیست

قبل از انجام کامپوزیت ونیر دندان ها می بایست از هر آلودگی پاک شوند و برای این منظور از جرم گیری استفاده می شود و پس از خشک کردن سطح دندان از طریق موادی با خصوصیت اسیدی سطح دندان متخلخل می شود تا چسبندگی کامپوزیت ونیز بیشتر شود. سپس کامپوزیت ونیر بصورت خمیر بر روی دندان فرم داده می شود که در اینجا مهارت دندانپزشک متخصص بسیار مهم می باشد.
برای حفظ کیفیت رنگ کامپوزیت توصیه می شود که بیمار در فاصله زمانی یکساله برای انجام عملیات پولیش و جرم گیری به دندانپزشکی مراجعه نماید و اگر مواردی جهت ترمیم مجدد نیاز است انجام دهد.

روش مراقبت از دندان های کامپوزیت شده

  1. مسواک زدن باید بصورت مرتب باشد و از خمیردندان مناسب استفاده گردد.
  2. از نخ دندان و حتی الامکان دهان شویه استفاده شود و تا مدتی ممکن است دندان ها به سرما و گرما حساس باشند.
  3. مواد غذایی سفت می تواند به دندان های کامپوزیت آسیب وارد نماید و آن ها را دچار ساییدگی کند بنابراین از جویدن و یا شکستن اینگونه مواد غذایی پرهیز گردد.
  4. بعد ار خوردن مواد غذایی مانند چای، قهوه و یا خوراکی های دارای رنگ، دندان ها مسواک زده شود.
  5. استفاده از دخانیات رنگ کامپوزیت ونیر ها را مختل می نماید بنابراین از استفاده از دخانیات می بایست پرهیز شود.
  6. عادات بد مانند دندان قروچه می تواند به کامپوزیت ونیر ها آسیب وارد کند.

برخی از خدمات دکتر آریام متخصص ایمپلنت دندان عبارتند از:

  • ایمپلنت دندان
  • جراحی پیوند استخوان
  • بلیچینگ
  • لمینت دندان
  • کامپوزیت دندان
  • جراحی لثه
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =