logo aryam

پیوند استخوان برای ایمپلنت

پیوند استخوان برای ایمپلنت

پیوند استخوان برای ایمپلنت

در بعضی مواقع که افراد می خواهند ایمپلنت دندان بکارند ممکن است که استخوان فک آنها برای پشتیبانی از ایمپلنت خیلی مناسب نباشد و نیاز به تقویت استخوان باشد در چنین شرایطی افزایش و تقویت بافت استخوان باید قبل از کاشت ایمپلنت صورت پذیرد. و بنابراین نیاز به انجام جراحی پیوند استخوان برای ایمپلنت پیدا کنند. هدف از این فرآیند تقویت استخوان و ساختاری است که پایه ایمپلنت در آن قرار دارد.
در این موقع مواد پیوند استخوان در مرحله کاشت ایمپلنت اضافه می گردد و پس از مدتی استخوان جدید شکل می گیرد.

چه کسانی باید پیوند استخوان انجام دهند؟

کسانی که مشکلات دندان پزشکی از قبیل بیماری های لثه مانند التهاب و عفونت لثه، جراحت در ناحیه صورت، فک و مشکلاتی از این قبیل داشته اند در این صورت ممکن است کیفیت استخوان فک مناسب برای کاشت ایمپلنت آنها نباشد.
افرادی که مدت زیادی از کشیدن دندان شان می گذرد یا سال های زیادی است که در حال استفاده از دندان مصنوعی می باشند. این افراد احتمال اینکه حجم استخوان شان برای پشتیبانی از ایمپلنت کافی نباشد زیاد است.

پیوند استخوان برای ایمپلنت

پیوند استخوان برای ایمپلنت

عمل پیوند استخوان چگونه است؟

امروزه عمل پیوند استخوان بدون درد انجام می پذیرد و روشی بسیار کم تهاجمی تر ( جراحی‌های کم تهاجمی اشاره به تکنیک‌های جراحی دارد که در آن برش کوچکتری برای انجام عمل مورد نیاز است و همچنین مدت زمان التیام زخم و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می‌دهد) از گذشته می باشد. حتی این عمل را می توان در یک مطب مجهز دندانپزشکی نیز انجام داد. ممکن است متخصص ایمپلنت تصمیم بگیرد عمل پیوند استخوان را همزمان با کشیدن دندان انجام دهد، اینکار به التیام سریع تر بافت ها کمک می کند.
برای بیمارانی نیز دندانشان را مدتها است که از دست داده اند، ابتدا در آن محل بی حسی موضعی تزریق می شود. سپس برشی در بافت لثه ایجاد می گردد تا بهترین متخصص ایمپلنت به استخوان فک دسترسی پیدا کند.
بعد از آن مواد پیوند استخوان که شامل کلاژن و پروتئین که رشد استخوان را تقویت می کند می باشد به استخوان نمایان شده افزوده می گردد، سپس این ناحیه با بخیه بسته می گردد.
بعد از اینکه استخوان جدید رشد کرد جایگزین مواد پیوندی می شود، و مواد پیوندی به طور کامل جذب می گردد.
البته باید گفت که استخوان جدید چند هفته و حداکثر تا نه ماه طول می کشد تا التیام پیدا کند و آماده کاشت ایمپلنت گردد.
مدت زمان دقیق التیام پیوند استخوان بستگی به شرایط استخوان و میزان پیوند استخوان دارد.

مواد پیوند استخوان چگونه تهیه می شود؟

برای مواد پیوند استخوان روش های متفاوتی وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

  • اولین روش پیوند اتوگرافت می باشد که در آن استخوان از خود بیمار دریافت می گردد. که در اینصورت مواد مورد استفاده برای پیوند از قطعه استخوان از جای دیگری از بدن بیمار مانند چانه، ران یا ساق برداشته می شود. در این حالت متخصص تحت بی حسی موضعی استخوان را برداشت می کند اما در صورتی که قرار است از استخوان ران، استخوان برداشته شود باید جراحی در بیمارستان تحت بیهوشی عمومی صورت پذیرد.
  • روش دیگر پیوند آلوگرافت گفته می شود که برداشت استخوان از بدن انسان دیگر یا جسد انجام می پذیرد.
  • روشهای دیگر پیوند زنوگرافت می باشد که معمولاً از حیواناتی مانند گاو مواد پیوند استخوان بدست می آید.
  • روش دیگر پیوند آلوپلاست می باشد که مواد پیوند استخوان، مواد سنتزی یا مصنوعی ساخته شده در آزمایشگاه می باشد.

این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که استخوان برداشت شده باید به دقت فراوان ضدعفونی و فرآوری گردد تا هیچ گونه باکتری یا بیماری به فردی که استخوان را دریافت می کند منتقل نگردد.
مواد پیوند استخوان سنتزی و یا غیر سنتزی را می توان تحت بی حسی موضعی در مطب متخصص ایمپلنت مورد استفاده قرار داد.

پیوند استخوان ایمپلنت با متخصص ایمپلنت

پیوند استخوان برای ایمپلنت

درمان های دیگر برای تقویت کردن استخوان فک

جراحی های دیگری که دندانپزشکان برای بازسازی استخوان فک و دهان به شرح زیر می باشد:

  • لیفت سینوس: در این جراحی ارتفاع استخوان در فک بالا و در قسمت دندان های آسیاب بزرگ و کوچک افزایش پیدا می کند تا آماده دریافت ایمپلنت گردد.
  • افزایش ستیغ فک: جراحی می باشد که برای پهن تر کردن فک بالا صورت می پذیرد. استخوان تقسیم شده و مواد پیوندی در ناحیه تقسیم شده جایگذاری می گردند به این منظور که استخوان جدید تولید و استخوان فک بالا پهن تر می شود.
  • انحراف استئوژنز: منجر طویل شدن استخوان کوتاه می شود و استخوان در حین جراحی بریده می شود و یک منحرف کننده رشد استخوان بین دو قطعه قرار می گیرد تا به تدریج از هم دور شوند و فضای خالی ایجاد می گردد که با تولید سلول های استخوانی جدید پر می گردد.
  • محافظت از ستیغ آلوئولار یا حفره دندان عملی می باشد که به کمک آن تخریب و تحلیل رفتن استخوان پس از کشیدن دندان کاهش می یابد.

مراقبت های لازم پس از عمل پیوند استخوان

پس از انجام پیوند استخوان یکسری کارها نیاز است تا استخوان جدید ساخته شده و بتوان کاشت ایمپلنت را انجام داد. ساخت استخوان جدید معمولاً بین 6 تا 9 ماه طول می کشد.
در این مدت تا ساخت استخوان جدید نمی توانید دندان مصنوعی بگذارید یا برخی غذاها را بجوید و همچنین توصیه می شود از دهانشویه ضد باکتری استفاده شود تا از عفونت پیشگیری گردد.
همچنین ممکن است از داروی مسکن برای رفع درد استفاده شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =