اگر زود متوجه بیماری های لثه شده باشیم می توانیم آنرا به آسانی درمان کنیم و جلوی یکسری عواقب آنرا بگیریم، اما اگر به بیماری های لثه توجه نشود می تواند باعث یکسری مشلات جدی برای بدن گردد. و ممکن است کارمان به انواع جراحی لثه منجر گردد.
بیماری های لثه اگر درمان نگردد عوارضی مانند درد، التهاب، خونریزی لثه و بوی بد دهان را دارد و می تواند باعث آسیب های غیر قابل بازگشت به لثه و استخوان و از دست رفتن دندان گردد.
دندانپزشکان و متخصصان جراحی لثه علاوه بر روش تمیز کردن و جرم گیری دندان از روش های جراحی لثه استفاده می کنند البته می توان گفت درمان اغلب بیماری های لثه از روش های غیر جراحی انجام می گیرد. ولی در مراحل پیشرفته تر، اغلب روش های مختلف جراحی لثه استفاده می شود.
جراحی لثه بیشتر برای بیمارانی صورت می پذیرد که بافت استخوانی خود را از دست داده اند یا شرایط دارند که درمان های مربوطه به بافت نرم آنها به درستی پاسخ نمی دهد.
برای بسیاری از بیمارانی که تحت درمان های جرم گیری دندان و ریشه قرار گرفته اند نیز برخی مداخلات جراحی مورد نیاز می باشد. باید گفت که هدف اصلی از هر جراحی لثه متوقف کردن پیشروی بیماری لثه با حذف باکتری، جرم یا پلاک می باشد تا استخوان فک بیشتر حفظ شود.
در مطب جناب آقای دکتر میثم آریام توسط ایشان به عنوان متخصص جراحی لثه و متخصص ایمپلنت، و جراحی های پیشرفته تمامی بیماری های لثه تحت درمان قرار می گیرد.
در کاشت ایمپلنت دندان بعضی اوقات نیاز به پیوند و جراحی لثه می باشد، و ای مهم فقط توسط بهترین متخصص ایمپلنت که متخصصین جراحی لثه میباشند قابل انجام است..چون مهمترین قسمت یک ایمپلنت لثه آن است و ماندگاری و موفقیت یک ایمپلنت وابسته به لثه آن است .در صورتی که استخوان اطراف ایمپلنت مناسب باشد ولی لثه اطراف آن مناسب نباشد ،ایمپلنت ماندگاری نخواهد داشت.
این نکات مهمی می باشد که که هر فرد برای پیشگیری از بیماری های لثه باید رعایت کند:
در این نوع جراحی متخصصان جراحی ایمپلنت بافت لثه از روی استخوان بلند کرده و جرم و پلاک موجود در آنجا را حذف می کنند، سپس دوباره لثه را سرجای خود قرار می دهد و می دوزند تا بافت لثه درباره سفت و محکم سرجای خود قرار بگیرد.
این روش جراحی لثه شامل خراشیدن بافت ناسالم از بخش سالم لثه می باشد که در نهایت بافت سالم باقی می ماند.
در صورتی که در بیماری های لثه به استخوان آسیب وارد گردد با روش پیوند استخوان، بافت استخوان پیوندی برای جایگزینی بخش های آسیب دیده استخوان استفاده می گردد.
در این روش تکه های کوچک استخوان ( که یا از استخوان خود فرد، یا از بانک اهداء استخوان و یا استخوان مصنوعی ) در جایی که استخوان فک فرد تحلیل رفته است استفاده می شود. که موجب رشد مجدد استخوان و بازگشت استحکام دندان می شود.از این روشها سالیان زیادی است که در ارتوپدی استفاده می شود.
جراحی پیوند بافت نرم لثه برای پر کردن فواصل جایی که لثه تحلیل رفته یا برای تقویت لثه در آن قسمت بکار میرود. معمولاً بافت پیوندی از سقف دهان (کام) گرفته شده و به ناحیه تحلیل رفته دوخته میشود.
بسیاری از بیماران نگرانی در مورد دردهای پس از جراحی لثه دارند..ولی قابل ذکر است در صورتی که جراحی به درستی انجام شود..درد آن حداقل است و توسط مسکن برطرف می شود.
این تکنیک جراحی لثه با تحریک رشد بافت لثه و استخوان عمل میکند. بعد از فلپ زدن (بلند کردن) لثه از روی استخوان، یک تکه ورق پارچه ای و توری کوچک(ممبران) بین بافت لثه و استخوان قرار میگیرد تا از رشد بافت لثه در فضایی که لازم است استخوان رشد کند جلوگیری کند و برای استخوان و بافتهای متصل به آن این امکان را فراهم میکند تا رشد یافته و در نتیجه از دندان پشتیبانی کند.
تحلیل متوسط یا شدید استخوان اغلب منجر به ایجاد حفرههای کمعمقی در استخوان میشود. جراحی بازسازی استخوان، بعد از بلند کردن بافت لثه از روی استخوان، با شکلدهی به استخوان، این حفرهها را صاف کرده و امکان ورود و رشد باکتری را دشوار میکند.
در فرآیند افزایش طول تاج دندان، بافت اضافه لثه و استخوان برش داده میشوند تا مقدار بیشتری از دندان طبیعی را نمایان سازد. این جراحی میتواند روی یک یا چند دندان انجام شود تا خط لثه شما را صاف کرده و امکان لبخند عریض و طبیعی را برای شما فراهم سازد. دندانپزشکان ما به منظور افزایش طول تاج دندان و اصلاح و زیباسازی دندان نیز این تکنیک جراحی لثه را بکار میگیرند. اگر دندان شما پوسیده باشد، تا زیر خط لثه شکسته باشد یا ساختار دندانی کافی برای ترمیم و بازسازی دندان (مانند روکش دندان و پل یا بریج دندان) نداشته باشد، جراحی افزایش طول تاج، با نمایان کردن سطح بیشتری از دندان جهت بازسازی، سطح لثه و استخوان را تراز میکند.
در جراحی لثه با لیزر، از لیزر دندانپزشکی برای حذف بافت ملتهب لثه اطراف ریشه دندان استفاده می شود. پس از حذف بافت عفونت کرده لثه و نمایان شدن ریشه دندان، جرمگیری ریشه انجام میشود که شامل تراشیدن جرم و پلاک دندانی ایجاد شده زیر خط لثه و روی سطح ریشه میباشد. سپس دندانپزشک سطح ریشه را صاف کرده تا هیچ نقطهای که امکان جذب باکتری و عفونت بیشتر را فراهم میکند باقی نماند. ناحیه بین لثه و ریشه دندان طی فرآیند ترمیم، دوباره بازسازی میشود.