روش کاشت ایمپلنت و جایگزین کردن دندان از دست رفته، با روشی بدون جراحی کردن و از طریق پانچ کردن فیکسچر ایمپلنت داخل لثه را، ایمپلنت به روش فلپ لس یا بدون جراحی می گویند.
البته باید گفت که فوق تخصص ایمپلنت شما قبل از انجام این روش باید فعالیت های لازم را انجام دهد تا این فرآیند با موفقیت کامل انجام شود. زیرا در این روش متخصص ایمپلنت باید اطلاعات لازم را از وضعیت آناتومیک استخوان های زیرین و اطراف محل مربوطه داشته باشد.
بنابراین برای کاشت ایمپلنت دندان به روش فلپ لس انجام رادیوگرافی CBCT ضروری می باشد، و در صورتی که وضع استخوان در نمای استخوان مناسب باشد و نیازی به پیوند استخوان و یا اکسپنشن استخوان نباشد و همچنین وضعیت عمومی سلامت دندان ها و دهان مناسب باشد می توان از ایمپلنت به روش فلپ لس استفاده کرد.
باید گفت در مواردی که نیاز به پیوند استخوان وجود دارد و چسبندگی لثه مناسب نباشد این روش توصیه نمی شود. در صورتی که تحت این شرایط روش فلپ لس انجام شود، عوارضی مانند التهاب لثه یا پرفوراسیون (سوراخ شدن) استخوان فک را به دنبال خواهد داشت.
دندان هایی که همزمان با کشیدن آنها ایمپلنت جای آنها قرار می گیرد در واقع همان روش فلپ لس می باشد. در جایگزینی یک دندان با روش ایمپلنت که تنها یک ریشه دارد و اگر عفونت و التهاب لثه وجود نداشته باشد همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت با روش فلپ لس انجام می شود.
البته در جایگزینی دو یا چند ریشه بهتر است دو یا چند ماه بعد از کشیدن دندان ایمپلنت انجام شود هر چند در موارد خاص مانند داشتن استخوان مناسب در ناحیه فورکا (محل تقاطع ریشه ها) ممکن است متخصص ایمپلنت تصمیم بگیرد که همزمان با کشیدن دندان ها، ایمپلنت انجام دهد. درواقع برای جایگزینی همزمان دندان های از دست رفته، وضعیت استخوان فک بسیار تعیین کننده است.
به هر حال در صد موفقیت روش کاشت ایمپلنت فلپ لس در صورت انجام صحیح و نزد متخصص ایمپلنت با تجربه خیلی زیاد است. در روش کاشت ایمپلنت به روش فلپ لس یا بدون برش مزایای زیادی وجود دارد که در ادامه آن را بررسی می کنیم.
درد کمتر بعد از جراحی، تورم کمتر و تحلیل کمتر استخوان را از مزایای اولیه روش کاشت ایمپلنت به روش فلپ لس یا پانچ می توان عنوان کرد. در ادامه مزایای کامل آنرا عنوان می کنیم: