logo aryam

پرکردن دندان

پرکردن دندان

در اثر پوسیدگی دندان قسمتی از دندان از بین رفته و حفره ای در دندان ایجاد می شود که نیاز به اصلاح و ترمیم دارد که به عمل ترمیمی دندان پرکردن دندان می گویند. پرکردن دندان از طریق مواد متفاوتی با توجه به شرایط بیمار استفاده می شود. روش های پرکردن دندان شامل کامپوزیت، پرسلن، آمالگام می باشد که دندانپزشک با توجه به ضرورت بیمار از مناسبترین روش استفاده می کند. استفاده از مواد همرنگ دندان یکی از شایع ترین روش هایی است که امروزه برای پرکردن دندان استفاده می شود.
علت پرکردن دندان
دندانی که دارای پوسیدگی شده و تنها قسمتی از دندان را از بین برده در صورتی که به موقع درمان نشود می تواند کل دندان را در برگرفته و به عمق دندان شامل استخوان و ریشه دندان برسد و آن را آلوده کند. همچنین ایجاد حفره در دندان مخصوصا در دندان های جلویی زیبایی دندان را تحت تاثیر قرار می دهد . با پرکردن دندان علاوه بر اصلاح دندان به بهبود طرح لبخند کمک می شود. برای این کار از موادی که همرنگ دندان می باشند استفاده می شود تا دندان ها طبیعی به نظر آید و از دندان های دیگر قابل تشخیص نباشد.


نحوه پرکردن دندان

برای پرکردن دندان ابتدا دندانپزشک برای آماده کردن دندان پوسیده و اطراف آن را می تراشد. در روش کامپوزیت برای پرکردن دندان، در ابتدا برای از بین بردن رطوبت دندان عمل ایزوله سازی دندان پوسیده شده صورت می گیرد این کار برای اینست که رطوبت مانعی در درمان باندینگ ایجاد نکند.

در باندینگ ماده کامپوزیت و لایه های چسب بر روی قسمت پوسیده شده دندان قرار می گیرد و برای محکم کردن و خشک کردن مواد از نور استفاده می شود. مزیت کامپوزیت بر سایر روش ها اینست که علاوه بر اینکه دندان ترمیم شده تا طولانی مدت دوام داشته باعث زیبایی دندان نیز می شود.

روش های پرکردن دندان

  1. آمالگام
    یکی از قدیمی ترین روش های پرکردن دندان استفاده از مواد آمالگام می باشد. در این روش از ترکیب مواد فلزی مانند نقره ، جیوه ، قلع استفاده می شود. در بین این مواد فلزی استفاده از جیوه به دلیل سمی بودن منسوخ شده است. این مواد باعث نقره ای شدن رنگ دندان ترمیم شده می شود. همچنین در این روش نیاز به تراشیدن دندان های اطرافد دندان پوسیده شده می باشدکه این جزو معایب این روش محسوب می شود. استفاده از مواد فلزی بروز حساسیت به سرما و گرما را برای فرد به همراه دارد که همه این ویژگی ها باعث شده تا افراد کمتر از این روش برای پرکردن دندان استفاده کنند.
  2. کامپوزیت
    این روش همانطور که قبلا گقتیم برای ترمیم دندان از مواد همرنگ دندان استفاده کرده که علاوه بر درمان به زیبایی دندان ها نیز کمک می کند. دوام کامپوزیت بیشتز از آمالگرام بوده و در طی زمان دچار تغییر رنگ نمی شود. هزینه این روش بیشتر از آمالگرام بوده و زمان بیشتری برای درمان نیاز دارد.
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 6 =