برای پر کردن فضای دندان های از دست رفته نیاز به جایگزین می باشد . پروتز ثابت علاوه بر اینکه نقش دندان طبیعی را در دهان دارد برای تقویت تاج دندان هایی که ضعیف می باشند استفاده می شود. این پروتز مانند دندان های طبیعی انسان می تواند یک یا بیش از یک واحد باشد.
در صورتی که نیاز به کاشت بیش از یک واحد باشد از روش کاشت بریج استفاده می شود. برای نگه داشتن بریج نیاز به دندان های اطراف دندان های از دست رفته می باشد که باید سالم بوده و از استحکام کافی برخوردار باشد. دندان های طرفین ناحیه بی دندانی نقش پایه ها را برعهده می گیرد و قسمت میانی( پل) هم نقش دندان های جایگزین شده را برعهده دارد . برای دندان هایی که بخش اعظم از نسج خود را از دست داده اند و نمی توانند در برابر فشار وارده تحمل کنند پایه ای در ریشه ای در دندان ایجاد می شود که اصطلاحا به آن پست و کور می گویند. این پایه بعد از قرار گرفتن بر روی دندان قالبگیری می شود. در نهایت روکش روی آن قرار می گیرد.
1. بعد از انجام پروتز ثابت ( چسباندن بریج یا روکش) تا 24 ساعت با آن ناحیه ای که پروتز انجام شده غذایی نجویید.
2. در صورتیکه بعد از چسباندن پروتز احساس می کنید بلندتر از معمول می باشد حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
3. بهداشت دهانی که پروتز شده بسیار مهم است برای این کار روزی دو بار مسواک بزنید.
4. برای پیشگیری از پوسیدگی و بوی نامطبوع دهان ناحیه پروتز شده را با مسواک و نخ دندان به دقت انجام دهید برای ناحیه پروتز از نخ های مخصوصی به نام زیربریج ( سوپر فلاس) درست شود.
5. در مرحله چسباندن اولیه، در صورتیکه پروتز با چسب موقت چسبانده شده باشد باید بعد از یک هفته برای معاینه و چکاپ به پزشک برای چسباندن دایم پروتز مراجعه کرد.
6. رعایت مسائل بهداشتی مراجعه مکرر به دندان پزشک و توجه به توصیه پزشک از مواردی است که بعد از انجام پروتز باید به ان توجه داشت.
7. به صورت عمده روکش ها از فریم فلزی و چینی ( پرسلن) روی آن تشکیل شده است که در سطح داخلی دهان نمای فلز دیده شود.
8. جنس روکش ها از فلز متصل به چینی ، تمام چینی، زیرکونیا و … می باشد که طبق نظر دندانپزشک و توافق بیمار انجام می شود.