logo aryam

عوارض یک طرفه جویدن غذا

عوارض یک طرفه جویدن غذا

عوارض یک طرفه جویدن غذا چیست؟

در هنگام غذا خوردن باید به نکاتی توجه کرد، زیرا دندانها که در جویدن غذا به ما کمک میکنند عضو مهمی در بدن هستند. نکته مهم این است که هنگام جویدن از دو طرف دندان هایمان باید استفاده کنیم زیرا یک طرفه جویدن غذا عوارضی را به دنبال دارد که در این مقاله شما را با عوارض یک طرفه جویدن غذا آشنا می کنیم.

بررسی یک طرفه جویدن غذا با دندان ها

دهان و دندان از ابتدای بشریت تا به حال، جزو مهم ترین بخش های بدن انسان بوده است که تاثیرات بسیار زیادی را روی زیبایی چهره هر فرد دارد. شما برای اینکه بتوانید زیبایی چهره خود را حفظ کنید و همچنین از خراب شدن دندان ها مراقبت کنید، باید مراقبت از آنها را به خوبی انجام دهید. جویدن غذا هم جزو نکاتی است که باید به آن دقت کرد.
باید یادمان باشد همیشه در هنگام غذا خوردن از دو طرف دندان هایمان برای جویدن غذا استفاده کنیم، زیرا استفاده یک طرفه از دندان ها برای جویدن خطراتی را به دنبال دارد که در زیر با انواع خطرات یک طرفه جویدن غذا آشنا می شوید.

خطرات یک طرفه جویدن غذا

در ادامهبه بررسی خطراتی که برای سلامت دندان ها در یک طرفه جویدن غذا ایجاد می شود را بررسی می کنیم:

آسیب دیدن مفصل گیجگاهی فک صورت

مفصل گیجگاهی فک اولین عضو است که به آن آسیب وارد می شود. زیرا یک طرفه جویدن غذا را اگر در مدت طولانی ادامه دهید و آن را ترک نکنید، آسیب جدی ای به مفصل گیجگاهی وارد می شود. زیرا این نوع استخوان در صورت تنها نوع متحرکی است که در میان استخوان های موجود در سر قرار دارد که وظیفه آن باز و بسته شدن است.
این استخوان میان فک پایینی و استخوان های موجود در سر قرار دارد و این مفصل در زمان مکالمه و جویدن غذا است که به حرکت در می آید و همین دلیل است که آن را جزو مهمترین استخوان های سر می دانند.

تحلیل دندان ها و جرم گیری آنها

تحلیل دندان ها و جرم گیری آنها هم جزو ایراد هایی است که در صورت یک طرفه جویدن غذا به آن آسیب وارد می شود. اگر در مدت زمان طولانی این مشکل بر طرف نشود باعث جرم گیری آن طرف دندان هایی که بلا استفاده مانده اند می شود، که نتیجه آن تبدیل شدن به مکانی برای رشد باکتری ها و بروز مشکلاتی در دهان است، که همه این ها موجب خراب شدن و تحلیل رفتن دندان ها می شود.

بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران

ایجاد ناقرینگی در صورت

ایجاد ناقرینگی در صورت، جزو ایراد هایی است که ممکن است در صورت شما اتفاق بیافتد، و باعث به هم خوردن فرم طبیعی صورتتان شود. جویدن غذا با یک طرف دندان ها بجز اینکه موجب می شود لبخند شما جذابیت خود را از دست بدهد، بلکه سلامت استخوان های فک و چانه شما را نیز به خطر می اندازد.
شاید شما هرگز به این فکر نکنید که یک طرفه جویدن غذا موجب چنین اتفاقاتی می شود. اما باید نسبت به این امر واقع بین باشید و نسبت به انواع مختلف غذا دقت لازم و احتیاط های لازم را انجام دهید، تا باعث این نشود که صورت شما زیبایی خود را از دست بدهد.

ایجاد ناقرینگی هایی در صورت

ناقرینگی در صورت

آسیب دیدن لثه ها

آسیب دیدن لثه ها جزو ایراد هایی است که در دهان اتفاق می افتد. گاهی شما برای خوردن و جویدن غذاهایی که سفت هستند بسیار تلاش می کنید، زیرا برای هضم بهتر آن و خُرد شدن آن نیاز به جویدن زیاد و سخت تر شدن کار دندان ها است. این کار موجب آسیب به استخوان های نزدیک دندان ها می شود که نتیجه آن به هم خوردن شکل طبیعی لثه ها است.
به غیر از به هم خوردن شکل طبیعی لثه ها نیز پوست آن ها ظریف تر و حساس تر می شود. که در نتیجه این اتفاق هم موجب می شود دندان در هنگام برخورد با دما، نمک، شیرینی و حتی برخوردهای فیزیکی مثل مسواک یا خلال دندان حساسیت بسیار بالایی از خود نشان دهند.

آسیب دیدن رشد جمجمه

آسیب دیدن رشد جمجمه هم جزوی از آسیب های نادرست خوردن غذا است. بهتر است که بدانید رشد جمجمه انسان در زمان کودکی و جوانی متوقف نمی شود و بعضی از این تغییرات هم ممکن است که در جوانی افراد رخ بدهد، که جویدن نادرست غذا می تواند موجب بروز این مشکل شود و حالت صورت شما و همچنین گونه ها و کنار لب ها را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد که در این صورت چهره شما حالت افتاده به خود پیدا می کند.

از بین رفتن دندان ها و استفاده از دندان مصنوعی

یکی دیگر از خطرات یک طرفه جویدن غذا از بین رفتن دندان ها و استفاده از دندان مصنوعی جزو ایراد هایی است که در صورت افراد ایجاد می شود، که نتیجه استفاده نادرست از دندان ها است.
با یک طرفه جویدن غذا باعث آسیب دیدن استخوان های فک می شوید. هر استخوان از فک دارای دو قسمت ساختمانی است، که یک قسمت آن را استخوان های اصلی تشکیل دادند و این استخوان بدنه اصلی فک است و قسمت دیگر آن را لانه دندانی تشکیل داده است که وجود این لانه ها بستگی به وجود دندان ها دارد.
اگر با استفاده نادرست، از دندان موجب نابودی دندان ها شوید و دندان ها از بین بروند و جایگزینی نداشته باشند، این استخوان ها به مرور زمان تحلیل می روند و اگر در آینده مجبور به استفاده از دندان مصنوعی شوید به علت تحلیل شدید این قسمت از استخوان ها گیر آن کاسته می شود و باعث آزار دیدن فرد می شود.

راه حل هایی برای حفظ سلامت دندان

گاهی یک سری از مواد غذایی تاثیرات بدی را بر روی دندان ها به جای می گذارند و گاهی هم گروهی از مواد غذایی هستند که برای سلامت دندان ها نه تنها مضر نیستند بله بسیار مفید هم هستند و به بهبود سلامت دندان های شما کمک می کند.
در این جا به تعدادی از موارد که برای سلامت دندان ها مفید است می پردازیم:

  • دمنوش چای سبز
    این چای حاوی پلی فنل است که یک نوع آنتی اکسیدان گیاهی به حساب می آید. یکی از تاثیرات این چای دارد این است که از حفره های دهانی و بیماری لثه ای جلوگیری می کند.
    چای سبز علاوه بر رفع بوی بد دهان از رشد باکتری هایی که موجب ایجاد بوی بد در دهان می شود پیشگیری می کند. همچنین این چای مقداری فلوراید دارد که مانع از نابودی مینای دندان ها می شود.
  • ماست و شیر
    استفاده از لبنیاتی مانند شیر و ماست، البته بدون افزودن مواد شیرین کننده، برای سلامت دندان ها بسیار مفید است. این لبنیات دارای اسیدیته پایین هستند که از تخریب دندان ها، یا همان پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
  • پنیر بدون مواد افزودنی
    پنیر هم جزو لبنیات دیگری است که برای دندان ها مفید است. البته پنیری که دارای کربوهیدرات پایین، فسفات بالا و کلسیم باشد فواید زیادی برای دندان ها دارد. این نوع از لبنیات، موجب کمک به حفظ و بازسازی مینای دندان می شود و باعث تولید بزاق بیشتر می شود، که این امر باعث از بین بردن بیماری های لثه ای و ایجاد حفره دندانی می شود.
راه حل برای حفظ سلامت دندان

راه هایی برای حفظ سلامت دندان

  • میوه ها
    انواع مختلفی از میوه ها وجود دارند، که برای دندان بسیار مفید هستند. مانند توت فرنگی ، سیب، مرکبات و مخصوصا کیوی، زیرا سرشار از مقادیر فراوانی از ویتامین است.
    این نوع ویتامین مانند سیمانی عمل می کند که دیواره های سلول ها را محکم نگه می دارد و برای سالم ماندن بافت لثه ها اهمیت خاصی دارد. اگر بدن شما به مقدار کافی این ویتامین ها را دریافت نکند، باعث فروپاشی شبکه های کلاژن در لثه هایتان می شود و همچنین لثه های شما را مستعد پذیرش باکتری ها می کند، که این امر باعث ابتلای شما به بیماری های لثه ای می گردد.
  • مصرف پیاز
    این نوع از دسته سبزیجات ترکیبات ضد باکتری قوی ای، به نام سولفور یا همان گوگرد را دارا هستند.
    طبق نظرات پزشکی زمانی خاصیت پیاز زیاد است، که به صورت پوست کنده و خام استفاده شود. برای برخی افراد ممکن است خوشایند به نظر نیایید ولی برای سلامت دندان ها بسیار تاثیر دارد.
  • انواع سبزیجات
    سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمینی، کدوحلوایی و کلم بروکلی سرشار از ویتامین اند و این ویتامین ها، بسیار برای ساخت مینای دندان ضروری و مهم هستند. نکته قابل توجه این است که سبزیجاتی که حالت ترد دارند، لثه ها را تمیز کرده و به عدم تحریک آنها نیز کمک می کنند.
  • نوشیدن آب
    نوشیدن آب، باعث می شود که لثه های شما مرطوب بمانند و مواد غذایی در بین دندانهایتان گیر نکند و اگر هم گیر کرده است رفع شوند. زیرا مواد غذایی، اگر مدت زمان طولانی در بین دندان ها بمانند تجزیه می شوند و موجب بد بو شدن دهان می گردند.

راهکار هایی برای بهداشت دهان و دندان

  • استفاده از مسواک و نخ دندان
  • استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید
  • عدم مصرف سیگار
  • استفاده از پروبیوتیک ها
  • کم کردن یا قطع کردن غذاهای مضر
  • چک کردن سلامت دندان ها به صورت منظم
راهکار برای بهداشت دهان و دندان

راه هایی برای بهداشت دهان و دندان

سخن پایانی

همانطور که باید مراقب وسایل شخصی و همچنین اعضای بدن مثل مو و پوست باشیم، باید مراقب دندان هایمان نیز باشیم. زیرا دندان ها هم جزوی از اعضای صورت محسوب می شوند و اگر آسیب ببینند چهره هم آسیب می بیند. بهتر است گاهی بیشتر از اینکه به فکر رسیدن به لباس ها و تیپمان باشیم به فکر سلامت دندان هایمان هم باشیم تا در طولانی مدت ایجاد مشکل نکند.

سوالات متداول عوارض یک طرفه جویدن غذا

  1. آیا برای استفاده از نوع مسواک برای تمیز کردن دندان ها هم دقت کرد؟
    بله زیرا مسواک ها با نوع های مختلف ساخته می شوند. مسواک ها شکلی مانند فرچه دارند و در ساخت انواع آن از ریشه های مختلف استفاده می شود که در حالت ها نرم، نرمال و سخت هستند که بهترین آنها حالت نرمال است.
  2. در چه زمان هایی لازم است که برای معاینه دندان ها برویم؟
    برای معاینه دندان ها حتما نباید صبر کنید تا دندان آسیب ببیند بعد به دکتر مراجعه کنید بهتر است هر ماه یا حداقل دو ماه یک بار برای معاینه دندان ها به دکتر مراجعه کنید.
  3. آیا می شود وقتی دندان هایمان درد گرفت یا آسیب دید خودمان از راه هایی که بلد هستیم استفاده کنیم؟
    خیر، چون شما اطلاعات لازم را راجع به دندان ها ندارید و ممکن است با این کار نه تنها موجب بهبودی دندان ها، بلکه موجب آسیب بیشتر دندان ها بشوید.
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 − 3 =