دکتر میثم آریام می گوید: کامپوزیت ونیر روشی موثر در جهت پرکردن دندانهایی که خالی شده اند و زیبا کردن دندان و بهبود طرح لبخند می باشد. در واقع کامپوزیت دندان هم جنبه درمانی دارد و هم جنبه زیبایی . با پیشرفت علم و تکنولوژی از تکنیک های جدید برای زیبایی دندان استفاده می شود. در مطب دکتر میثم آریام کامپوزیت ونیر با روشهای پیشرفته و به طور تخصصی انجام می شود.
کامپوزیت از موادی تشکیل شده که دارای زمینه ای خاص می باشد. کامپوزیت متشکل از اجزای فیلر و پرکننده های دندان می باشد. این مواد دارای مقاومت و استحکام مخصوصی می باشد. کامپوزیت ونیر همچنین از ترکیب هایی معینی که به وسیله اشعه های نوری تنظیم شده است با انجام اقداماتی به سختی و مقاومت می رسند. دندان پزشک با استفاده از تبحر و تخصص خود در این زمینه به کامپوزیت با استفاده از پولیش فرم طبیعی داده می شود. جنس این پولیش ضدحساسیت بوده و آسیبی به بافت های داخلی دهان نمی زند. همچنین کامپوزیت ونیر علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا، ظاهری طبیعی به دندان ها می دهد.
ونیر از موادی همرنگ دندان تشکیل شده است که برای ترمیم قسمتهایی که دچار صدمه شده استفاده می شود. همچنین برای از بین بردن لکه های موجود در دندان نیز کاربرد دارد. نقطه ها و لکه ها و نقض های موجود در سطح دندان در صورت خفیف بودن با ونیر قابل درمان می باشد. جراح باید در انجام کامپوزیت ونیر از دقت بالایی برخوردار باشد.
ونیر رزین کامپوزیتی: این نوع ونیر برای از بین بردن ترک ها، لب پرشدگی ها، شکستگی ها، فواصل و تغییر رنگ استفاده می شود.
ونیر سرامیکی: برای یکدست کردن دندان و بهبود طرح لبخند با استفاده از همرنگ کردن دندان ها از ونیر با جنس سرامیک مرغوب استفاده می شود.
لومینرز: این نوع ونیر برای ترمیم دندان با استفاده از تراش دادن دندان می باشد. در برخی موارد نیازی به تراش دندان نمی باشد.
طول عمر کامپوزیت ونیر چقدر است؟
دندانهایی که کامپوزیت شده اند جایگزین دندان های طبیعی می شوند. استفاده از مواد مناسب و نوع جراحی در ماندگاری کامپوزیت دندان تاثیر گذار می باشد . از دیگر عوامل ماندگاری آن می توان به رعایت بهداشت دندان ها توسط بیمار موجب می شود کامپوزیت در طولانی مدت در دندان باقی بماند.
1. کامپوزیت دندان به درستی انجام شده باشد و با دندان پایین به درستی باند شود.
2. نگهداری درست بیمار بعد از انجام کامپوزیت
3. مراجعه بیمار به دندانپزشک برای چکاپ دوره ای بعد از انجام کامپوزیت ونیر
4. ترک عادات نادرست مانند جویدن ناخ ، دندان قروچه
5. تغذیه مناسب
کامپوزیت دندان در صورتی که اقدامات لازم برای نگهداری آن انجام شود نیاز به ترمیم و تکرار درمان ندارد مگر اینکه آسیب جدی به آن وارد شود.
جنس کامپوزیت های معمول از رزیتهای آکرلیک و همرنگ دندان می باشد . جنس این مواد به گونه ایست که در برابر شکستگی، فشارهای ناشی از جویدن مقاوم می باشد .
همرنگ کردن و یکدست کردن دندان ها توسط کامپوزیت ونیر می باشد که باعث بهبود طرح لبخند می شود.
در صورت نداشتن تغذیه مناسب به مرور رنگ اصلی کامپوزیت دندان از بین می رود. زمان بیشتری نسبت به سایر روش های زیبایی دندان به دلیل دقت بالا می برد.
بهترین افراد برای کامپوزیت ونیر
این روش برای ترمیم دندان های همه افراد مناسب می باشد . بوسیله کامپوزیت ونیر مواردی به شرح ذیل اصلاح می شود:
1. نامنظم بودن دندان ها
2. دندان هایی که روی هم قرار گرفته اند.
3. بد رنگی دندان ها
4. شکستگی و لب پر شدن دندان ها
5. دندان های کوتاه ، بلند و کوچک
افرادی که دارای مشکلاتی به شرح ذیل می باشند نباید کامپوزیت دندان انجام دهند:
1. افرادی که دارای دندان های پوسیده و ناسالم می باشند. در صورت انجام کامپوزیت حتما برای درمان آن اقدام کنید.
2. ضعیف بودن ریشه دندان ها که مقاومت لازم را ندارد کامپوزیت دندان توصیه نمی شود.
3. به افرادی که عادات نادرست مانند دندان قروچه کردن دارند از این روش استفاده نشود.
تهران – بلوار فردوس شرق -خ ابراهیمی جنوبی- بالای بانک مسکن- ساختمان عقیق ط 3 واحد 11
44974672 _ 44974660
کانال تلگرام
پیج اینستاگرام