در اثر پوسیدگی دندان قسمتی از دندان از بین رفته و حفره ای در دندان ایجاد می شود که نیاز به اصلاح و ترمیم دارد که به عمل ترمیمی دندان پرکردن دندان می گویند. پرکردن دندان از طریق مواد متفاوتی با توجه به شرایط بیمار استفاده می شود. روش های پرکردن دندان شامل کامپوزیت، پرسلن، آمالگام می باشد که دندانپزشک با توجه به ضرورت بیمار از مناسبترین روش استفاده می کند. استفاده از مواد همرنگ دندان یکی از شایع ترین روش هایی است که امروزه برای پرکردن دندان استفاده می شود.
علت پرکردن دندان
دندانی که دارای پوسیدگی شده و تنها قسمتی از دندان را از بین برده در صورتی که به موقع درمان نشود می تواند کل دندان را در برگرفته و به عمق دندان شامل استخوان و ریشه دندان برسد و آن را آلوده کند. همچنین ایجاد حفره در دندان مخصوصا در دندان های جلویی زیبایی دندان را تحت تاثیر قرار می دهد . با پرکردن دندان علاوه بر اصلاح دندان به بهبود طرح لبخند کمک می شود. برای این کار از موادی که همرنگ دندان می باشند استفاده می شود تا دندان ها طبیعی به نظر آید و از دندان های دیگر قابل تشخیص نباشد.
برای پرکردن دندان ابتدا دندانپزشک برای آماده کردن دندان پوسیده و اطراف آن را می تراشد. در روش کامپوزیت برای پرکردن دندان، در ابتدا برای از بین بردن رطوبت دندان عمل ایزوله سازی دندان پوسیده شده صورت می گیرد این کار برای اینست که رطوبت مانعی در درمان باندینگ ایجاد نکند.
در باندینگ ماده کامپوزیت و لایه های چسب بر روی قسمت پوسیده شده دندان قرار می گیرد و برای محکم کردن و خشک کردن مواد از نور استفاده می شود. مزیت کامپوزیت بر سایر روش ها اینست که علاوه بر اینکه دندان ترمیم شده تا طولانی مدت دوام داشته باعث زیبایی دندان نیز می شود.