بریج دندان، یک دندان مصنوعی است که جهت پر کردن جای خالی دندانی که افتاده یا توسط دندانپزشک از فک کشیده شده است، مورد استفاده قرار می گیرد. بریج یا همان پل دندان فقط به عنوان تاج دندان عمل می کند، یعنی بخش های قابل دیده شدن دندان که بالای خط لثه قرار دارد. برخی از بریج های دندان تنها برای یک دندان کاربرد دارند و برخی برای چندین دندان می توانند استفاده شوند.
دندانپزشک توسط چسب هایی و یا اتصال دهنده هایی بریج دندان را بر دندان های مجاور گپ قرار داده و در جایش محکمش می کند. بریج های دندانی ظاهری کاملا طبیعی و مشابه با سایر دندان هایتان دارند و کسی تنها با نگاه کردن به دندان هایتان نمی تواند متوجه حضور بریج دندان به جای دندان های طبیعیتان شود. اگر از این دندان های مصنوعی به خوبی مراقبت شود، می توانند تا 15 سال و یا بیشتر عمر کنند. بریج دندان شما را قادر می سازد که به راحتی صحبت کنید و مواد غذایی مورد نظرتان را مصرف کنید.
سال ها قبل، بریج های دندان جز اولین گزینه ها برای جایگذاری به جای دندان های افتاده بودند. امروزه، ایمپلنت دندان، به جهت طول عمر بیشتر و جلوگیری از تحلیل استخوان فک که توسط دیگر آپشن های جایگذاری دندان اتفاق می افتاد، به شهرت بیشتری دست یافته اند. به هر حال هرکسی کاندید مناسب کاشت ایمپلنت دندان نیست.
اگر شما استخوان فک ضعیف و یا تحلیل رفته داشته باشید که نتواند ایمپلنت دندان را حمایت کند، فوق تخصص ایمپلنت به شما بریج دندان را پیشنهاد می کند. افرادی که روند ترمیم و درمانشان هم کند است، مانند کسانی که دیابت و یا بیماری های خودایمنی دارند نیز کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند و می توانند از بریج های دندان بهره ببرند.
بریج دندان می تواند جایگزین دندانی شود که دندانپزشک به دلیل پوسیدگی، آسیب فیزیکی، یا آبسه های شدید کشیده است. همچنین می تواند جایگزین دندانی شود که بر حسب تصادفی کنده شده است.
بریج های دندان بر اساس نوع مواد سازنده شان به چند دسته تقسیم می شوند. سه ماده رایج برای ساخت بریج دندان وجود دارند، اعم از:
بریج های دندان همچنین بر اساس نحوه جایگذاری و قرارگیریشان در دهان نیز طبقه بندی می شوند. سه شیوه کاملا متفاوت وجود دارند، که هر کدام در شرایط به خصوص و متفاوتی به بهترین شکل عمل می کنند:
شایع ترین نوع بریج دندان همین نوع است. در این نوع دندان های مجاور گپ، توسط تاج های دندانی پوشیده می شوند. دندان مصنوعی به این تاج ها متصل است و با تکیه بر آن ها در جایش قرار می گیرد.
اگر دندان عقبتان و یا چندین دندان در یک راستا را از دست داشته باشید، دیگر نمیشود به شیوه کاشت بریج سنتی عمل کرد. در این نوع پل دندان تنها یکی از دندان های مجاور گپ را درگیر می کند.
در این نوع بریج کمترین تراش دندان اتفاق می افتد و فقط قسمت های از پشت دندان تراشیده می شود. بریج دندان مریلند فقط برای دندان های جلویی کاربرد دارد.
پروسه کاشت بریج دندان، پروسه ای ساده و بدون درد است. معمولا به دو جلسه ویزیت دندانپزشک احتیاج دارد. طی جلسه اول، دندانپزشک دندان های موردنظر را بررسی می کند، دندان های مجاور را متناسب با قالب تراش هایی می دهد، و قالبی از دندان ها تهیه می کند. سپس متناسب با آن، قالبی سفارشی مخصوص دندان شما ساخته می شود. در این مدت، شما از دندانهایتان که با تاجی موقتی پوشیده شده است مراقبت می کنید. سپس برای کاشت بریج نهایی به دندانپزشکی مراجعه می کنید.
در روز های اول پس از کاشت، ممکن است اندکی حساسیت در دندانتان احساس کنید. ممکن است در روز های اول صحبت کردن و خوردن مواد غذایی برایتان عجیب و مشکل باشد. منتها بدن به سرعت سازگاری پیدا می کند و پس از روز های اول شما به راحتی همانند دندان های طبیعیتان می تواند با بریج دندانتان مواد غذایی را بجوید.
اگر از پل دندان به خوبی مراقبت شود، همانطور که گفتیم می توانند تا 15 سال و حتی بیشتر عمر کنند، در زیر مواردی برای مراقبت صحیح دندان هایتان آورده ایم:
بریج های دندانی بین جایگزین های دندانی، از لحاظ هزینه کاملا مقرون به صرفه هستند. منتها متناسب با شرایط مختلف هزینه های متفاوتی دارد و اگر بیمه داشته باشید هم هزینه ها کاهش پیدا می کند. به عنوان مثال بریج های تمام پورسلینی از تمام فلزی و پورسلینی-فلزی گران تر هستند. بر اساس روش های کاشت و موقعیت دندان و گپ نیز هزینه بریج دندان متفاوت است. شما می توانید برای اطلاع یافتن از هزینه بریج دندان با ما تماس بگیرید.