ایمپلنت، موجب حفظ استخوان، تراکم و جلوگیری از تحلیل رفتن آن می شود. ایمپلنت، برای افرادی که یک یا همه ی دندان های خود را از دست داده اند فرصت ویژه ای برای لذت بردن از باقی زندگی شان می باشد. سایر روش های کاشت مانند بریج عمر 5 تا 10 ساله دارند ولی ایمپلنت در صورت مراقبت های بهداشتی می تواند تا آخر عمر دوام یابد. ایمپلنت همانند دندان های طبیعی عمل می کند همان طور به نظر می آید و همان طور احساس می شود.
در واقع در این روش بلافاصله پس از کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت در استخوان صورت می گیرد و روکش دندان نیز همان روز روی آن قرار می گیرد به این فرآیند، ایمپلنت دندان یک روزه گفته می شود.
در روش قدیمی پس از کشیدن دندان باید مدت زمانی را صبر می کردید تا جای زخم التیام یابد یا از دندان مصنوعی و بریج استفاده می کردید سپس پس از بهبودی زخم پایه ایمپلنت در استخوان فک کاشته میشد و پس از چندماه صبر و انتظار می توانستید ایمپلنت خود را روکش کنید ولی در این روش جدید، ایمپلنت و روکش موقتی آن یک روزه انجام می شود.
در واقع پس از کشیدن دندان می توانید دندان خود را همان روز ایمپلنت کنید و روکش موقتی را بر روی آن نصب نمایید.
ایمپلنت، به دلیل شکستگی دندان، پوسیدگی عمیق و کشیدن دندان انجام می شود. قبل از جراحی لازم است که از سلامت بیمار و دارو هایی که از قبل مصرف می کند مطلع شد، و یا دارو هایی که قرار است مصرف کند مانند داروهای آنتی بیوتیک و دهانشویه برایش تجوریز شود.
پس از معاینه فیزیکی و گرفتن عکس پرتو ایکس دو بعدی، فرآیند کاشت ایمپلنت انجام می شود.
همان طور که میدانید هیچ روشی بدون عوارض نیست ولی در ایمپلنت عوارض بسایر محدود می باشد و انجام این روش بیشتر به مهارت دندان پزشک بستگی دارد.
قبل از جراحی، مانند همه روش ها بی حسی صورت می گیرد و قبل از کشیدن دندان درصورت لزوم می توان از آن قالب گیری کرد، فرآیند کشیدن بسیار با احتیاط صورت میگیرد تا حداقل آسیب به لثه و استخوان وارد شود، پس از کشیدن باید مطمئن شد که هیچ بافت عفونی وجود ندارد و حفره با دقت تمیز شود.
پس از این مرحله، ایمپلنت در استخوان فک دریل می شود. پس از کاشت برای پر کردن منافذ ایمپلنت ممکن است که به پیوند استخوان نیاز داشته باشیم که می توانیم از پیوند کام یا غشا برای حافاظت از استخوان پیوند شده استفاده کنیم، برای روکش در صورت وجود گشتاور زیاد روکش روی ایمپلنت نصب می شود در غیر این صورت میتوان از هیلینگ اباتمنت روی ایمپلنت استفاده کرد سپس بریج یا دندان مصنوعی موقت روی آن قرار میگیرد.
در آخرین مرحله، روکش چسبانده شده تنظیم می شود و عمل جراحی به پایان میرسد.
ولی همان طور که می دانید پس از جراحی به مدت سه تا چهار ماه نباید از دندان ایمپلنت شده برای مصرف غذا استفاده کرد چراکه فرآیند جوش خوردن ایمپلنت با استخوان چندین ماه زمان میبرد.
بیمار پس از دو هفته، برای قالب گیری و معاینه به دندان پزشک مراجعه میکند. پس از قالب گیری و ساخت دندان مصنوعی در آزمایشگاه که معمولا دو هفته زمان میبرد بیمار مراجعه کرده و دندان پزشک، دندان مصنوعی را نصب می کند و کار کاشت ایمپلنت به پایان میرسد.
یک نوع دیگر از ایمپلنت فوری، روش (all on 4) می باشد در این روش 4 ایمپلنت در استخوان فک قرار میگیرد که یکی از مزیت های این روش این است که بیمار میتواند در یک جلسه ایمپلنت را تحویل بگیرد و این که پروتز استفاده شده به صورت متحرک نیست و ثابت و محکم می باشد به همین خاطر بیمار می تواند به راحتی غذا بخورد بدون این که مشکلی پیش بیاید.
پس از بهبودی، ایمپلنت مانند دندان طبیعی عمل می کند. شماهم باید همانند دندان طبیعی، مراقبت های لازم و بهداشتی مانند مسواک زدن و نخ دندان را فراموش نکنید.
شما در این درمان نیازمند ملاقات های متعددی با دندان پزشک می باشید که هرکدام بسته به نوع بیمه ای که دارید هزینه متفاوتی دارند. بهتر است که در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید تا نسبت به نوع بیمه و درمان مورد نیاز هزینه مناسب ایمپبنت را به شما اطلاع دهد.
درواقع هزینه ایمپلنت یک روزه به برند ایمپلنت کشور سازنده آن و متخصص ایمپلنت بستگی دارد. و این که هزینه ایمپلنت یک روزه 10 تا 20درصد از روش معمولی بیشتر می باشد که دلیل این افزایش قیمت به دلیلی تکنیکی که انجام می شود(ایمپلنت یک روزه) و موادی که استفاده می شود می باشد.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره در رابطه با کاشت ایمپلنت، با متخصص ایمپلنت، دکتر آریام، تماس حاصل فرمایید و از هزینه کاشت ایمپلنت یک روزه مطلع شوید.