ایمپلنت دندان یکی از موثرترین و طبیعی ترین روش های کاشت دندان می باشد که امروزه در دندان پزشکی ها انجام می شود و طرفداران بسیار دارد. مراجعه به دندان پزشک معتبر و متبحر در موفقیت کاشت ایمپلنت تاثیر زیادی دارد ولی به همان اندازه که تبحر دندان پزشک در کاشت ایمپلنت می تواند تاثیرگذار باشد، مراقبت صحیح از ایمپلنت پس از کاشت نیز در موفقیت و ماندگاری آن تاثیر زیادی دارد. پس از جراحی ایمپلنت مراقبت های صحیح از ایمپلنت را جراح برایتان توضیح می دهد، یکی از آن ها استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت می باشد که باید به طور منظم استفاده شود.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان سبب ایجاد عفونت در بافت های اطراف محل کاشت ایمپلنت شده و سپس باعث ایجاد التهاب در اطراف ایمپلنت می شود که در نهایت به شکست ایمپلنت منجر میشود.
برای حفظ ایمپلنت، رعایت مراقبت های توصیه شده پس از کاشت بسیار مهم و الزامی می باشد. چنانچه دندان خود را به تازگی ایمپلنت کرده اید و یا قصد انجام آن را دارید، بهتر است که این مقاله را که در مورد مراقبت های صحیح از ایمپلنت پس از کاشت و استفاده از مسواک مخصوص می باشد را مطالعه کنید.
یکی از روش های مراقبت از ایمپلنت استفاده از مسواک مخصوص می باشد. یک دندان پزشک یا جراح خوب باید طریقه استفاده صحیح از مسواک مخصوص ایمپلنت را برای بیمار خود توضیح دهد. بسیاری از افراد مسواک زدن را از کودکی آموخته اند و به همان طریق مسواک می زنند. مسواک زدن به روش معمولی ممکن است که به ایمپلنت آسیب برساند پس بهتر است که این کار را به صورت صحیح و با دقت کافی انجام دهید.
گردن زاویه دار موجود در مسواک های مخصوص ایمپلنت سبب می شود که مسواک به فضای زیر لثه هم دست یابد و گردن دراز و سرکوچک آن به فضای زیر ایمپلنت نیز دست می یابد و آن قسمت ها را به طور کامل تمیز می کند. تمیز کردن زیر پروتز، دسترسی به مناطق دشوار و سطوح ایمپلنت و از بین بردن جرم پلاک روی دندان ها از ویژگی های مسواک ایمپلنت می باشد.
جهت معاینه، ویزیت و کاشت ایمپلنت دندان به دکتر آریام بهترین متخصص ایمپلنت مراجعه کنید
برای استفاده صحیح از مسواک لازم است که به صورت عمودی و افقی دندان ها را تمیز کنید. برای تمیز کردن دندان به صورت عمودی در دندان های فک پایین لازم است که مسواک را از لثه به سمت تاج بکشید؛ یعنی از پایین به بالا و برای دندان های فک بالا مسواک را بالا به پایین یعنی از لثه به سمت تاج دندان بکشید. برای تمیز کردن افقی دندان ها هم مسواک را به سمت جلو و عقب روی دندان ها حرکت دهید و در آخر هم لثه و روی زبان را تمیز کنید.
یکی از سوالات بیشتر مراجعه کنندگان به مطب ابن است که استفاده از مسواک برقی آیا می تواند عوارضی برای دندان ایمپلنت شده داشته باشد؟ جوابی که باید بدهیم این است که استفاده از مسواک برقی هیچ عوارضی برای ایمپلنت ندارد، چرا که ایمپلنت به عنوان ریشه مصنوعی عمل می کند و مسواک زدن چه به صورت برقی یا معمولی نمی تواند مشکلی برای آن ایجاد کند. تاج دندان نیز مانند دندان طبیعی عمل کرده و لرزش مسواک برقی مشکلی برای آن ایجاد نمی کند و حتی میتوانید از مسواک های معمولی برای تمیز کردن دندان های ایمپلنت شده استفاده کنید ولی استفاده از مسواک به تنهایی برای تمیزی دندان ها کافی نمی باشد و برای تمیزی بیشتر باید از نخ دندان نیز استفاده شود.
پس از جراحی ایمپلنت دندان لازم است مراقبت های گفته شده توسط دندان پزشک را جدی بگیرید و آن ها را انجام دهید، چرا که رعایت آن ها سبب می شود تا ایمپلنت هرچه سریع تر بهبود یابد و احتمال ایجاد عفونت و شکست ایمپلنت کاهش می یابد. مراقبت های توصیه شده توسط دندان پزشکان معمولا موارد زیر می باشند:
مسواک مخصوص ایمپلنت در قیمت های گوناگون موجود می باشد و به فاکتور هایی از قبیل نوع مسواک،کارخانه سازنده مسواک و کیفیت آن بستگی دارد؛ بهتر است برای انتخاب مسواک مخصوص ایمپلنت ابتدا با دندان پزشک خود مشورت کنید.
مسواک مخصوص ایمپلنت وسیله ای بسیار کاربردی برای کسانی که دندان خود را به تازگی ایمپلنت کرده اند، می باشد. با مشورت پزشک مسواک مخصوص خود را تهیه و استفاده کنید، برای جلوگیری از عفونت رعایت مراقبت های بهداشتی دهان و دندان الزامی می باشد.