کامپوزیت دندان
امروزه دندان پزشکان و عموم مردم، با گستره انتخابی وسیعی مواجه می شوند وقتی که میخواهند بین مواد و روش های موجود برای ترمیم دندان پوسیده یا شکسته یکی را انتخاب کنند. اگر دنبال روشی هستید که بین روش های موجود از دوام بیشتر و ظاهر طبیعی تری برخوردار باشد، در این صورت کامپوزیت دندان گزینه مناسبی برای شماست.
ونیر کامپوزیت این روز ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اولین دلیل برای این واقعه این است که این کامپوزیت ها شباهت ویژه ای از نظر ظاهری با دندان های دیگر شما دارند و دومین دلیل عدم وجود هیچ جیوه ای در مواد آنهاست که همین سبب افزایش دوام و ظاهر زیبای آنها می شود.
به کامپوزیت دندان پرکننده های سفید هم گفته می شود که مواد ترمیمی فوق العاده ای هستند. از این کامپوزیت ها بنا به ساختاری که قرار است در آن جایگزین شوند از روش های مختلفی می توان استفاده کرد.خیلی از مردم همچنان دارای پر کنندگی هایی در دندان های خود هستند که نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارند بلکه به دلیل جیوه ی موجود در آن باعث ضعیف تر شدن ساختار دندان می شوند.
رزین های کامپوزیتی دارای زیبایی ظاهری (و البته غیرقابل تشخیص از سایر دندان ها) و همچنین به دندان آسیب دیده و ضعیف قدرت می بخشند.
اگر با پرکننده های دیگر آشنا باشید می دانید که برای استفاده از آن ها باید آن بخش خراب یا پوسیده ی دندان را تراشید و سپس از پر کننده ی مورد نظر استفاده کرد که این سبب ضعف کلی ساختار دندان می شود. از طرف دیگر، برای استفاده از کامپوزیت ها حداقل میزان تراش (یا اصلا بدون هیچ تراشی) را داریم اما یک بار استفاده از این کامپوزیت ها سبب قوی شدن ساختار دندان مورد نظر می شود. برای مراجعه به بهترین متخصص ایمپلنت تهران با ما تماس بگیرید.
یکی دیگر از مزایای کامپوزیت دندان این اصل که پرکننده به دندان خود بیمار متصل می شود. این کامپوزیت ها توسط دندانپزشک متناسب با دندان خراب بیمار ساخته می شوند و به نحوی هستند که استحکام لازم را به دندان ببخشند.
پس از قرار دادن پر کننده بر روی دندان مورد نظر، نور خاصی به آن ناحیه جهت محکم کردنش بر جای خود می تابد تا سرعت اتصال کامپوزیت را افزایش دهد. معمولا فرآیند اتصال در کمتر از یک دقیقه انجام می شوند.
اتصال سریع، دوام و ظاهر مشابه با دندان های دیگر کامپوزیت ها، آن هارا برای استفاده در دندان های حاوی ترک و شکستگی که قابل رویت هستند ایده آل کرده است. همچنین می توان از آن ها برای ساخت روکش های جهت سفید کردن ظاهری دندان ها استفاده کرد.
در مقایسه با سایر پر کننده ها، رزین های کامپوزیتی سبب حساسیت های دندانی کمتری می شوند. به این دلیل که کامپوزیت همچون عایقی در برابر دماهای خیلی سرد یا گرم عمل می کند. هر چند این راهم در نظر بگیرید که بلافاصله پس از قرارگیری کامپوزیت با اندکی حساست در دندان هایتان مواجه می شوید.
اگر متوجه شدید که کامپوزیت دندانتان دچار خرابی یا شکستگی شده، به دندان پزشک متخصص خود مراجعه کرد و پس از تایید او، برای ترمیم کامپوزیت مورد نظر اقدام کنید.
اگر نگران به خطر افتادن سلامتی دندان هایتان هستید کافیست به دندان پزشکی متخصص در این امور مراجعه کرده و پرکننده ی سابق را از دندانتان خارج کرده و رزین های کامپوزیتی را جایگزینش کنید و از داشتن دندان هایی درخشان تر بهره ببرید.
این پروسه به دو دفعه مراجعه به مطب دندان پزشکی احتیاج دارد.
در آزمایشگاه : رزین کامپوزیت را متناسب با مدل دندان، به طوری که کاملا طبیعی به نظر برسد، می سازند.
دندان های شما حالا به یک حالت طبیعی و زیبا در آمده، که نه تنها محکم تر و دارای مقاومت بیشتری هستند بلکه حفاظت شده هم هستند.
مسئله ی دیگری که در استفاده از کامپوزیت ها وجود دارد این است که دندانپزشک کامپوزیت را به طور محکم به دندان متصل کرده و به محض اتمام کار، شما میتواند همانند دندان های دیگرتان از دندان با روکش کامپوزیتی خود استفاده کنند.
فقط مواردی هستند که بهتر است رعایت شوند، مانند:
نسبت به باقی پرکننده های دندانی، کامپوزیت ها یک گزینه ی بسیار جذاب به شمار می آیند که با توجه به توسعه ی مدرن مواد کامپوزیتی، رشد زیادی در تداومشان، به خصوص در حفره های بسیار کوچک دندانی، دیده می شود.
این موضوع که تا چه هنگام دوام می آورند بسته به شدت حفره ها، پوسیدگی ها، خرابی ها و همچنین موقعیتشان در دهان دارد.