logo aryam

مراحل ارتودنسی دندان

فوق تخصص ایمپلنت

مراحل ارتودنسی دندان

بسیاری از مردم به دلیل رسیدن به لبخندی زیبا سراغ ارتودنسی می روند. اگر از رنگ، جنس و فرم دندان های خود راضی هستید و فقط کمی دندان هایتان به هم ریخته یا روی هم است، ارتودنسی راهی برای ترمیم آن جهت داشتن لبخندی زیبا است.

چگونه ارتودنسی کار می کند

لوازم ارتودنسی از فلز، سرامیک و یا پلاستیک ساخته شده اند. ارتودنسی دو نوع دارد، ثابت و دائمی. ممکن است قابل جابجایی باشند یا ممکن است براکت ها به دندان ها متصل شوند. در مراحل ارتودنسی دندان با قرار دادن یک نیروی پایدار و ملایم در یک جهت دقیق کنترل شده، پایه ها به آرامی دندان ها را به موقعیت مناسب حرکت می دهند. در گذشته یک گروه فلزی با یک براکت در اطراف هر دندان قرار می گرفت. اکنون می توانید براکت های روشن یا فلزی و در بعضی موارد بی رنگ را انتخاب نمایید.پس از انجام ارتودنسی می بایست هر شش ماه برای معاینه نزد پزشک بروید.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی که با عنوان ارتوپدی فکی- دندانی نیز نامیده می شود یک نوع خاص دندانپزشکی با تمرکز بر تشخیص، پیشگیری و درمان اختلالات دهان و دندان و صورت و یک دست کردن دندان ها است. با مراجعه به یک بهترین متخصص ایمپلنت و متخصص ارتودنسی، پس از انجام مراحل ارتودنسی دندان قادر به صاف کردن دندان ها، درست کردن ساختار فک منحرف و بهبود عملکرد لبخند را هستیم. یک متخصص ارتودنتیست متخصص دندانپزشکی است که دو تا سه سال آموزش و تجربه اضافی دریافت کرده است. زمان درمان متفاوت است و می تواند بین یک تا سه سال بسته به عوامل متعددی از قبیل سن، روش درمان، چگونگی ضایعه یا شدت آن متفاوت باشد. قبل از شروع مراقبتهای ارتودنسی، پزشک تمام گزینه های شما را مورد بحث قرار می دهد و برآورد می کند که چه مدت ممکن است طول بکشد تا درمان شما کامل شود.

مراحل ارتودنسی دندان

مراقبت از سیم های ارتودنسی

مراقبت از سیم های ارتودنسی

در مراحل ارتودنسی دندان یکی از موارد مهم، رعایت آداب غرایی صحیح است. همیشه به یاد داشته باشید که پس از هر وعده غذایی یا حداقل یک بار در روز دندان های خود را بشویید و پس از آن نخ دندان بکشید. اطمینان حاصل کنید که از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده می کنید. در مورد شستشوی دهان و ارتودنسی با محلول فلوراید حتما سوال بپرسید. زیرا که فلوراید به جلوگیری از پوسیدگی کمک می کند. از مصرف غذاهایی که حاوی مقدار زیادی شکر هستند خودداری نمایید زیرا باعث ایجاد پلاک و در نهایت پوسیدگی دندان می شود. از مصرف غذاهای چسبنده و جویدنی مانند کارامل، آدامس و خوراکی های چسبنده، غذاهای سخت همچون آب نبات سخت، آجیل یا تکه های یخ و غذاهایی که دندان پزشک تان به صورت لیست به شما می دهد، اجتناب ورزید.

انواع ارتودنسی

برای دستیابی به نتیجه مطلوب تر، بهتر است اگر قصد انجام ارتودنسی را دارید در سن هفت سالگی به پزشک متخصص مراجعه نمایید. با این حال، درمان مراحل ارتودنسی دندان است منحصر به فرد به کودکان و نوجوانان نیست. حدود یک نفر در هر پنج بیمار ارتودنسی بیش از سن 21 سال هستند. امروزه انواع مختلفی از ارتودنسی در دسترس است که که با هدف فرم دهی دندان ها و ریشه آنها، این کار انجام می شود. انتخاب نوع مناسب بستگی به موارد مختلف نظیر زیبایی شناسی، هزینه و نگرانی های آلرژیکی دارد.

  • ارتودنسی فلزی سیمی: این مدل از انواع سنتی و رایج هستند. آنها معمولا از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. براکت های فلزی بر روی دندان ها ثابت می شوند و سیم را با روکش های الاستیک ساخته شده از لاستیک می گیرند.
  • ارتودنسی سرامیک سیمی: به این مدل ارتودنسی روشن نیز گفته می شود که برای اهداف زیبایی به کار می رود و رنگ سیم ها مشخص نیستند.
  • زنجیرهای زبانه: این شامل زنجیرهایی هستند که روی سطح زبان دندان قرار می گیرند و به راحتی قابل مشاهده نیستند. به طور عمده برای اهداف لوازم آرایشی و معمولا طول زمان برای درمان طول می کشد.
  • سایر تسمه های فلزی: از فولاد ضد زنگ طلا یا تکه های تیتانیوم استفاده می شود و معمولا برای کسانی که به نیکل آلرژی دارند، استفاده می شود.
ابزار ارتودنسی دندان

مراحل ارتودنسی دندان

مراحل ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان با استفاده از نیرو و فشار ثابت توسط فرایندی که انجام می شود، آهسته و کنترل شده تاثیر خود را می گذارد. دندان ها از طریق یک فرایند بیومکانیکی به نام “بازسازی استخوان” حرکت می کنند. وقتی سیم های ارتودنسی روی دندان فشار می آورند، “غشای پریودنتال” و استخوان اطراف دندان تحت تاثیر قرار می گیرند. غشای پريودنتال به طور کامل دندان را در خود احاطه می کند و با فشار بافتی، غشای پريودنتال دندان در یک طرف کشیده و در طرف دیگر فشرده می شود. پروسه فرم دهی و دسترسی به نتیجه دلخواه از طریق انجام مراحل ارتودنسی دندان پروسه ای زمان بر است که ممکن است بسته به نوع دندان های بیمار و شدت به هم ریختگی آنها، بین شش تا سی ماه نیز به طول بیانجامد، اما اکثر درمان های استاندارد حدود 22 ماه طول می کشد.

ابزار ارتودنسی

در مراحل ارتودنسی دندان، دستگاه هایی به طور مستقیم بر روی دندان ها قرار می گیرند تا باعث حرکت آنها شوند. فوق تخصص ایمپلنت و متخصص ارتودنسی بنا به تشخیص خود از ابزار مخصوص و مورد نیاز قرد استفاده می نماید. سیم ها، بریس و براکت ها انواعی از این دستگاه ها هستند. علاوه بر صاف و یکدست کردن دندان ها، چگونگی قرار گرفتن دندان ها در فک بالا و پایین نیز از اهداف انجام ارتودنسی است. براکت به دندان ها متصل شده و یک سیم فلزی در داخل براکت قرار داده شده است. سیمهای فلزی محکم میشوند و با هم کار میکنند تا دندانها را به موقعیتهای مورد نظر منتقل کنند. از ناراحتی های پس از انجام مراحل ارتودنسی دندان می توان به گیر کردن غذا در بین سیم ها اشاره کرد که نیاز به صرف زمان بیشتری جهت تمیز کردن دندان ها دارند و همچنین تنظیم رژیم غذایی خاص با توجه به شرایط است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =