یکی از روش های زیباسازی دندان ها، کامپوزیت دندان می باشد که بسیاری از مردم به علت قیمت پایین این روش، نسبت به روش های دیگر، کامپوزیت دندان را برای ترمیم دندان های خود انتخاب می کنند. برای بسیاری از افراد سوال می باشد که میزان ماندگاری کامپوزیت دندان چه قدر است؟ و تا چه زمانی بر روی دندان باقی میماند؟
در واقع برای افزایش ماندگاری هر یک از روش های زیبایی دندان لازم است برخی نکات را رعایت کنید و برای جلوگیری از روند کاهشی طول عمر آن کافیست که از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنید. این مطلب به توضیح همین موضوع اختصاص یافته است، با ما همراه باشید.
یکی از روش های تریم زیبایی دندان، لمینت می باشد که به دو صورت کامپوزیتی و سرامیکی انجام می شود. کامپوزیت نسبت به لمینت در مدت زمان کوتاه و هزینه بسیار کمتری می تواند دندان ها را ترمیم کند ولی ماندگاری کم تری هم نسبت به لمینت دارد و برای حفظ آن لازم است که از دندان ها نگهداری شود، در غیر این صوت ممکن است که در مدت زمان کوتاهی آسیب ببیند و نیاز به ترمیم و بازسازی پیدا کند.
در لمینت سرامیکی لایه ای از جنس سرامیک بر روی دندان قرار میگیرد که بسیار محکم می باشد، در برابر شکستگی، تغییر رنگ و ترک خوردگی بسیار مقاوم است، طول عمری حدود 12 تا 20 سال دارد و نیاز به ترمیم هم ندارد، ولی هزینه آن دو برابر کامپوزیت دندان می باشد.
کامپوزیت لایه ای از جنس رزین است که بر روی دندان در یک جلسه قرار می گیرد، دندان ها در این روش نیازی به تراش ندارند و یا خیلی کم تراش داده می شوند بنابراین به ساختار دندان آسیبی وارد نمی شود و طول عمری حدود 5 تا 7 ساله دارد که در این مدت به ترمیم نیز نیاز دارد؛ اگر کامپوزیت دندان به درستی نگهداری نشود امکان خردشدگی آن وجود دارد.
درواقع برای پاسخ به این سوال که ماندگاری کامپوزیت دندان چه قدر است؟ باید بگوییم که این کاملا به خود فرد بستگی دارد که با رعایت مراقبت های توصیه شده طول عمر کامپوزیت دندان خود را افزایش یا کاهش دهد.
در افزایش طول عمر کامپوزیت دندان عوامل مختلفی موثر هستند مانند مهارت دندانپزشک، کیفیت موادی که استفاده میشوند، مراقبت های خود بیمار از کامپوزیت دندان؛ باید بدانید که در صورت رعایت این موارد هم میزان رنگ پذیری، ترک خوردگی و شکستگی کامپوزیت دندان از لمینت بسیار بیشتر می باشد، برای جلوگیری از این اتفاقات لازم است که این موارد را رعایت کنید:
تغییر رنگ کامپوزیت دندان باعث کاهش طول عمر آن نمی شود ولی دندان ها را زرد می کند و در زیبایی چهره تاثیرگذار است؛ برای جلوگیری از این اتفاق لازم است که از مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی رنگی جلوگیری کنید و یا پس از مصرف آن دندان های خود را مسواک بزنید.
در صورت ایجاد تغییر رنگ کامپوزیت دندان لازم است که به دندانپزشک مراجعه کنید، تا دندان هایتان را پولیش و سفید کند. نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و کشیدن سیگار در تغییر رنگ دندان نیز بسیار موثر می باشند. بهتر است که برای انجام پولیش سالی یک بار به فوق تخصص دندان مراجعه کنید.
پوسیدگی دندان ممکن است سبب خردشدگی و شکستگی دندان کامپوزیت شده شود و دوام و ماندگاری آن را کاهش دهد، برای جلوگیری از این اتفاق لازم است مراقبت های بهداشتی را انجام دهید و روزی 2 مرتبه از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و از کشیدن سیگار نیز جلوگیری کنید.
یکی از مهم ترین علل افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان، مهارت و تبحر متخصص مربوطه می باشد. دندان باید ابتدا به خوبی ترمیم و تمیز شود، طوری که از باکتری و آلودگی هیچ اثری باقی نماند و از بروز ایجاد آن جلوگیری شود، سپس لازم است برای برقراری پیوند مینای دندان با کامپوزیت آن را به خوبی بر روی دندان فرم دهد بنابراین لازم است که در انتخاب دندانپزشک خود دقت کنید.
طول عمر کامپوزیت دندان با موراد گفته شده رابطه مستقیم دارد به طوری که هرچه این موارد را بیشتر رعایت کنید، طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان افزایش می یابد.
در واقع کامپوزیت دندان با وجود ماندگاری کمی که دارد، فواید بسیاری هم دارد که به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:
سخن آخر
ماندگاری کامپوزیت دندان همان طور که گفته شد با رعایت برخی موراد میتواند افزایش پیدا کند که بستگی به میزان رعایت آن ها توسط خود بیمار دارد. ماندگاری آن حدود 5 سال است که در این مدت نیاز به ترمیم هم دارد، در واقع نسبت به هزینه ای که پرداخت می کنید، روشی مناسب است که می توانید از آن استفاده کنید.