شاید برای خیلی از افراد این سوال بوجود بیاید که ماده کامپوزیت دندان چیست؟ کامپوزیت دندان همان موادی می باشد که برای پر کردن دندان های خالی در صنعت پزشکی استفاده می شود.
مواد کامپوزیتی به صورت خمیری شکل می باشند که رنگی مشابه با رنگ دندان ها دارند با دندان ها یک دست می باشند.به صورت یک لایه نازک بر سطح دندان ها قرار می گیرد، و به همین مدل فرم می گیرد.
برای آنکه این مواد بصورتی کامل ودرست برروی دندان ها ثابت شوند، دندان پزشک بعداز آنکه این مواد را بر روی دندان فرم داد به کمک نوری آبی رنگ که به آن یو وی می گویند آن را بر روی سطح دندان ها بصورت سفت و سخت می کند.
کامپوزیت ها مواد رزینی می باشند که با توجه به مقدار و اندازه ذرات شان در تقسیم بندی های مختلفی قرار گرفته اند .
کامپوزیت ها کاربردهای متفاوتی دارند؛ هر کدام از این نمونه کاموزیت ها کاربردهای مخصوصی دارند و هرکدام برای استفاده مشخصی مورد استفاده قرار می گیرند.
دندان های جلو که نقش مهمی در زیبایی و درخشان بودن ظاهر آن دارند نسبت به دندان هایی که در عقب دهان می باشند و بیشتر باید دارای استحکامی قوی باشند تا بتوانند کار جویدن را به خوبی انجام دهند و آنا را تحمل کنند.
به همین خاطر در استفاده از کامپوزیت باید با توجه به نوع و کاربرد آن، گزینه ای مناسب را انتخاب کرد.
به همین خاطر می توان کامپوزیت ها را به چهار بخش تقسیم کرد:
IPS ونیرها:
کامپوزیت IPS که به کامپوزیت پی اس نیز نام دارند، یکی دیگر از انواه کامپوزیت ها می باشد که به تازگی مورد استفاده قرا گرفته اند. این کامپوزیت ها که کامپوزیت های سرامیکی می باشند.
به دلیل آنکه ذرات سرامیکی به نسبت قبل دارای ثبات رنگ و استحکام بالاتری می باشند و به لمینت های سرامیکی شباهت بسیار زیادی دارند.
تمامی کامپوزیت هایی که در بالا در موردشان توضیح دادیم در بازار در رنگ های مختلیف تهیه می شوند. این رنگ ها از رنج نرمال تا رنگ های خیلی سفید و یخچالی در دسترس می باشند.
برای آنکه مشکلات مربوط به دندان از بین برود بهترین گزینه برای این کار استفاده از ماده کامپوزیت دندان می باشد.
هر نوع شیوه درمانی با توجه به آنکه برای درمان لازم و مورد استفاه می باشد دارای یک سری مزایا و معایبی می باشد که بهتر است قبل از آنکه از این شیوه درمانی استفاده کنیم از این موارد آگاه شویم:
کامپوزیت ها می توانند رنگ وچرخش و فرم دندان ها را به درست واصلاح کنند و همین کار باعث زیبایی ظاهری دندان ها می گردد.
کامپوزیت های دندان با توجه به عادات تغذیه ای نادرست مثل مصرف قهوه، غذاهای رنگی و رب دار نیاز می باشد که به طور مرتب مسواک زده شود و بطور منظم به ترمیم نیاز دارند.
میزان زرد شدن ماده کامپوزیت ها نسبت به انواع لیمینت های سرامیکی بیشتر استو ماده کامپوزیت دندان نیز در این امر اهمیت بسیار زیادی دارد.
مناسب در جهت درمان یک یا چند مورد می باشد. درصورتی که تعداد بیشتری ازدندان ها نیاز به ترمیم داشته باشند بهتراست از لمینت سرامیکی دندان استفاده شود.
بعدار آنکه ماده کامپوزیت بر روی دندان ها قرار گرفت رعایت بعضی نکات بسیار مهم می باشد نکاتی مثل شکستن پسته، تخمه، بادام و انواع خوراکی های سفت و سخت که اینکار برای دندان های طبیعی هم بسیار آسیب زا می باشد.
این آسیب در مورد دنداهای کامپوزیت شده بیشتر است.در صورتی که مراقبت انجام نشود احتمال شکستگی آن ها بیشتر می باشد.
استفاده از نخ دندان و مسواک و سایر بهداشت های مخصوص دهان ودندان باید رعایت شود. این کار باید بصورتی کاملا منظم و مرتب انجام گیرد.
برای آنکه بتوانیم سلامت ماده کامپوزیت دندان ها را حفظ کنیم باید بطور مرتب دندان ها را توسط پزشک معالج چکاپ کنبم.
مصرف مواد غذایی رنگی و اتعمال دخانیات ( سیگار وقلیان) را باید به حداقل ترین مقدار استفاده برسانیم؛ ماده کامپوزیت دندان در صورتی که دچار شکستگی شود باید ترمیم گردد.
کامپوزیت دندان همان موادی می باشد که برای پر کردن دندان های خالی در صنعت پزشکی استفاده می شود. مواد کامپوزیتی به صورت خمیری شکل می باشند که رنگی مشابه با رنگ دندان ها دارند با دندان ها یک دست می باشند.
برای آنکه کامپوزیت دندان طول عمر بالاتری داشته باشد باید آن را مراقبت نمود به عنوان مثال عدم استفاده از غذاهای سفت سخت، عدم استفاده از غذاهای رنگی و رعایت مرتب بهداشت دندان ها از راه های پیشگیری در خراب نشدن زود هنگام کامپوزیت دندان می باشد.