از دست دادن دندان می تواند برای بسیاری از افراد اتفاقی بسیار ناراحت کننده باشد چرا که هنگامی که دندانی از دست می رود نه تنها در زیبایی چهره تاثیر گذار است بلکه غذاخوردن را نیز سخت می کند، حال چنانچه فردی تمام دندان های خود را تحت اتفاقی از دست دهد تحمل این مشکلات برایش بسیار سخت تر می شود و به دلیل نداشتن دندان، پوست صورت جمع شده و تاثیراتی منفی در زیبایی چهره فرد می گذارد. از میان روش های جایگزینی دندان موجود، کاشت ایمپلنت دندان به دلیل مزایایی که دارد نسبت به باقی روش ها ارجحیت دارد؛ یکی از شیوه های کاشت ایمپلنت، فول موس دندان است؛ حال این فول موس دندان چیست؟ چه کاربردی دارد؟
در این مقاله نیز ما به بررسی این روش کاشت ایمپلنت دندان توسط بهترین متخصص ایمپلنت پرداخته ایم و جدیدترین اطلاعات در زمینه مربوطه را در اختیارتان قرار داده ایم.
برخی افراد ممکن است در اثر حادثه ای تمام دندان های خود را از دست بدهند، در گذشته برای رفع این مشکل افراد از دندان مصنوعی استفاده می کردند ولی به دلیل معایبی که دندان مصنوعی ایجاد می کند، امروزه از روش ایمپلنت فول موس یا ایمپلنت کل دهان استفاده می شود که روشی بسیاری کاربردی می باشد و همانند دندان های طبیعی عمل می کند و همان زیبایی را هم دارد. در ادامه روش کاشت ایمپلنت فول موس دندان را توضیح خواهیم داد.
در این روش پایه های ایمپلنت داخل استخوان فک قرار گرفته و سپس روکش موقت بر روی آن قرار میگیرد، پس از بهبودی پایه ها که معمولا چندماه (3 الی 6 ماه) زمان میبرد، روکش های پل مانند بر روی پایه های ایمپلنت توسط پیچ های مخصوصی محکم شده و فرد می تواند از آن ها همانند دندان های طبیعی خود تا آخر عمر استفاده کند و زیبایی خود را نیز بازیافته و حفظ کند.
چنانچه قصد استفاده از پروتزهای ثابت در ایمپلنت فول موس دندان را داشته باشید، حدود 6 الی 8 ایمپلنت در استخوان فک کاشته می شود؛ ولی اگر قصد استفاده از پروتر های متحرکی که قابل خارج شدن از دهان هستند را داشته باشید، 3 الی 5 پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار می گیرد، لازم است که این گونه پروتزها 2 الی 3 بار در روز شسته و تمیز شوند و بعد از آن دوباره روی پایه ها قرار گیرند.
قبل از کاشت پایه های ایمپلنت، متخصص ایمپلنت استخوان های فک را بررسی می کند، در صورتی که تحلیل نرفته باشند، در همان روز کاشت ایمپلنت انجام می شود ولی در صورتی که زمان زیادی از کشیدن دندان گذشته باشد و یا به هردلیلی استخوان تحلیل رفته باشد، ابتدا پیوند استخوان انجام می شود؛ پس از باز سازی لثه، پایه های ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می شوند.
البته در مواردی که تحلیل استخوان جرئی باشد، کاشت ایمپلنت و بازسازی در یک جلسه انجام می شوند، در مواقعی که تحلیل استخوان شدید باشد، معمولا چندماه پس از بهبودی بازسازی، پایه های ایمپلنت داخل استخوان فک قرار می گیرند و در مواقعی که تحلیل استخوان شدید تر باشد و نیاز به بازسازی بیشتری داشته باشد، فرد در بیمارستان بستری می شود و پس از انجام بازسازی و گذارندن دوران بهبودی، پایه های ایملنت کاشته می شوند.
کاشت ایمپلنت به روش ALL ON FOUR نیز روشی مناسب برای کسانی است که همه دندان های خود را از دست داده اند. در این روش پایه ایمپلنت در قسمت هایی از فک پایین یا بالا که دارای بیشترین میزان ارتفاع و تراکم می باشند، قرار می گیرد، سپس پروتز دندان مصنوعی روی آن سوار می شود.
یکی از مزیت های این روش این است که لازم نیست برای هر دندان از دست رفته یک پایه ایمپلنت کاشته شود، 4 پایه ایمپلنت می تواند 12دندان مصنوعی که از طریق بریج به یکدیگر متصل شده اند را نگه دارد و بهترین مزیت استفاده از این روش این است که برای افرادی که تراکم استخوان کمی دارند، بسیار مناسب می باشد چرا که 4 پایه های ایمپلنت در قسمت های متراکم استخوان قرار میگیرند و نیازی به پیوند استخوان نیست.
هزینه بسیار مناسب ALL ON FOUR سبب شده است که طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کند چرا که نیازی به ایمپلنت کردن هر دندان در این روش نیست و کاشت 4 ایمپلنت کفایت می کند، هزینه ایمپلنت کردن هر دندان تقریبا دو برابر این روش می باشد.
سخن آخر
فول موس دندان می تواند مطمئن ترین روش برای جایگزینی دندان های طبیعی باشد، این روش برای افرادی که به هر دلیلی مانند رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، کهولت سن و یا هر دلیل دیگری دندان های خود را از دست داده اند، بسیار مناسب و کاربردی می باشد و طول عمری زیاد خواهد داشت.
3 دیدگاه ها
سلام، فول موس پس در واقع همون ایمپلنت دندونه، فقط یه دست کامله، درسته؟
سلام، خسته نباشید
فول موس رو فکر می کنم بیشتر برای پیرا استفاده می کنن که همه دندوناشونو از دست دادن، به لثه ها آسیب نمی رسونه اون همه ایمپلنت؟
با سلام
هر فردی که بنا بر هر حادثه و اتفاقی، تمامی دندان هایش را از دست داده باشد می تواند از روش فول موس برای کاشت دندان استفاده کند.
خیر، آسیبی به لثه ها وارد نمی شود.