دندان های شیری مختصص کودکان است که معمولا در دوره ی سنی 6 تا 13 سالگی رخ می دهد. اینگونه است که بعضی از دندان ها لق می افتند یا کشیده می شوند و بعد از مدتی دندان های دائمی بجای آنها رشد می کند. عوارض کشیدن دندان شیری آنچنان زیاد نیست و ما به تمامی آنها می پردازیم. کشیدن دندان های شیری درد زیادی ندارند ولی بهتر است قبل از درآوردن دندان شیری به دندان پزشک مراجعه کنید تا مسکن های لازم قبل و بعد از کشیدن دندان شیری را بدهند تا کودک شما با درد زیادی مواجه نشوند.
در کل ما 20 تا دندان شیری داریم که 10 تا در بالا و 10 تا در پایین است که بعد از افتادن، بجای آنها 32 تا دندان دائمی در میاید. دندان شیری بسیار در شکل گیری قوس دهان و فک مهم است و باید از آنها به خوبی مراقبت شود.
معمولا دندان های شیری در کودکان رخ می دهد و باید آن ها را بکشند تا دندان زیری آن رشد کند، حال برای بعضی از پدر و مادر ها سوالاتی پیش می آید که آیا کشیدن دندان شیری عوارضی دارد؟ باید گفت آسیب های کشیدن دندان های شیری در بعضی از شرایط و افراد مختلف ممکن است رخ دهد ولی نگران نباشید زیرا که این عوارض در بیشتر انسان ها عادی بوده است و هیچکس بخاطر کشیدن دندان شیری جان خود را از دست نداده است. عوارض کشیدن دندان شیری شامل موارد زیر می باشد:
کشیدن دندان های شیری معمولا توسط خود کودک انجام می شود ولی بهتر است برای اینکار به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید تا این کار را یک متخصص انجام دهد. کشیدن دندان شیری روش خاصی ندارد و فقط باید مراقب باشید که خیلی به دندان و لثه فشار نیاید؛ توجه داشته باشید که یکی از روش های درمان این مشکل مراجعه به متخصص ایمپلنت است زیرا با اناجم این کار میتوانید جایگزین بسیار خوبی برای دندان های مودک خود در نظر داشته باشید.
بهتر است بدانید که بعضی وقتا دندان شیری خودش می افتد و نیازی نیست که اقدامی انجام دهید، فقط صبر پیشه کنید و منتظر زمان به موقعش بمانید. اگر دندان شیری بعد از مدتی نیافتاد، با انبرک یا موچین کمی آن را تکان دهید و بکشید بیرون تا دندان شیری دیگر کودک شما را اذیت نکند.
بعد افتادن یا کشیدن دندان شیری کودک بهتر است که هیچ مکشی انجام نشود و برای تمیز کردن دندان کشیده شده و دهان کمی آب و نمک قرقره کرد. بهتر است کودک هنگامی که دندان خود را کشید از غذاهای جامد و گرم خودداری کند و از غذاهای سرد و مایعات استفاده کند تا لخته محافظ در جای خود باقی بماند.
هنگام مسواک زدن کودک بهتر است که دندانی که خارج شده است را رد کند و خارج کردن آب به صورت خیلی آروم و بدون مکش انجام شود. تمام این کارها باید انجام شود تا زخمی که بعد از کشیدن دندان های شیری ایجاد شده است، تمیز بماند و باعث عفونت نشود.
همانطور که می دانید دندان شیری در تمامی کودکان است و جای نگرانی ندارد. بعد از کشیدن دندان طبیعی است که کمی خون مشاهده کنید ولی وقتی شدت یافت بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید و درمان های تکمیلی فرزند خود را انجام دهید.
ممکن از عوارض کشیدن دندان شیری خیلی اذیت کند ولی تا وقتی که باعث خونریزی مکرر و تب و لرز نشده باشد، جای نگرانی نیست و طبیعی است، شما فقط سعی کنید از مواردی که باید بعد از کشیدن دندان های شیر انجام دهید، رعایت کنید تا زمانی که دیگر درمان تکمیل شده باشد و دردی احساس نشود.