در تمام مدتی که ارتودنسی زیبایی لبخند شما را افزایش می دهد مضراتی نیز به همراه خواهد داشت. در این مطلب تماما به شرح عوارض ارتودنسی دندان خواهیم پرداخت که ممکن است مدت ها با شما همراه باشد.
همان طور که می دانیم ارتودنسی به مرتب کردن چینش دندان ها می پردازد که تا حدی زمان بر است. لازم به ذکر است که ارتودنسی به خودی خود هیچ ضرری نداشته و در صورتی که فرد به بهداشت دهان و دندان خود توجه نداشته باشد ممکن است با مشکلاتی رو به رو شود.
ارتودنسی در کنار زیبایی ممکن است موجب پوسیگی یا آسیب های دیگر دندان شود چرا که براکت های متصل به هر دندان محل مناسبی برای تجمع مواد غذایی و رشد باکتری می باشند. برای جلوگیری از پوسیدگی توجه به بهداشت دندان ها توصیه می شود.
ارتودنسی موجب تحلیل ریشه دندان شده که موجب آسیب رسیدن به دندان می شود.
براکت های موجود بردندان ها به مینای دندان آسیب زده و موجب پوسیدگی نیز می شود. تنها چاره جلوگیری از پوسیدگی دندان مسواک زدن مرتب می باشد همچنین خوردن مواد غذایی حاوی مواد معدنی نیز مینای دندان را تقویت می کند.
کارهایی که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان باید انجام دهید:
واکنش های آلرژیک این دوره ممکن است به صورت کهیر، ناراحتی های تنفسی و حتی افت فشار خون خود را نشان دهد. نوع دیگر این حساسیت سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده و با خارش و التهاب همراه است. این واکنش ها عموما به نیکل ارتودنسی می باشند.
یکی از عوارض ارتودنسی دندان تحلیل لثه می باشد که به دلیل تجمع جرم در اطراف لثه بروز می دهد که به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوره است.
ارتودنسی برای مرتب کردن دندان به حرکت دادن آنها می پردازد که این خود با کمی درد تدریجی همراه خواهد بود، درست است که طبیعی است اما برای برخی ناخوشایند است.
این امر را نمی توان عارضه در نظر گرفت اما در هر صورت بریس های ثابت موجب خراش در قسمت های نرم دهان می شوند که غذا خوردن مشکل کرده و در صورت عفونت با درد همراه خواهند بود.
عفونت لثه نیز مانند تحلیل لثه از نتایج عدم رعایت بهداشت می باشد که گاها ممکن است مدت درمان را طولانی تر کند. این عفونت با درد نیز همراه خواهد بود.
اگر چسب هایی که براکت ها را به دندان متصل می کنند به درستی اعمال نشده باشند در دهان ایجاد زخم و آفت می کنند. جهت پیشگیری از این مورد در انتخاب دندان پزشک حساسیت نشان دهید.
آفت دهان نتیجه همان زخم ها و خراش ها می باشند که پیش از این به آنها پرداخته ایم.
انجام ارتودنسی گاهی یک ریسک خواهد بود چرا که پس از اتمام درمان چینش دندان ها ممکن است به حالت قبلی خود بازگردد. این مسئله در همه افراد رخ نمی دهد.
این مورد احتمالا زمانی اتفاق می افتد که گیرنده ها به درستی متصل نشده باشند و در این مسئله چاره ای جز درمان مجدد وجود ندارد.
این مورد در تمامی افراد رخ نمی دهد اما توجه داشته باشید که اگر یکی از دندان های شما کوتاه تر از باقی می باشد احتمالا آن دندان انکیلوز(متصل به استخوان فک) شده است. در این شرایط نتیجه خوبی از ارتودنسی نخواهید گرفت.
ارتودنسی های متحرک برای مشکلات جزئی به کار رفته و در 6 ماه دوره درمان با معایب زیر همراه هستند.
بزرگ سالان به دلیل عدم انعطاف استخوان های فک، با درصد بیشتری از عوارض ارتودنسی دندان همراه خواهند بود.
در ارتودنسی نامرئی براکت ها پشت دندان قرار می گیرند که با مشکلات زیر همراه هستند.
همان طور که اکیدا در این مطلب ذکر شد رعایت بهداشت دندان ها می باشد در این صورت با مشکلات مذکور مواجه نخواهید شد. همچنین می بایست در انتخاب دندانپزشک خود دقت نمایید تا با مشکلاتی همچون بازگشت درمان و آفت درگیر نشوید.
2 دیدگاه ها
جالب بود مرسی
خوشحالیم که مقاله مورد پسندتون بود دوست عزیز.