دندان نهفته به دندان هایی گفته می شود که بعلت مانع رو به روی آنها نتوانسته اند به خوبی از داخل لثه بیرون بی آیند و رشد کنند یا زیر یک دندان دیگر رشد کرده اند. این دندان ها در دهان ظاهری نامناسب را پدید می آورند و حتی باعث می شوند که دندان های دیگر با مشکلاتی مواجه شوند یا آنها را خراب کنند. از این رو توصیه می شود که این دندان ها را به وسیله عمل جراحی دندان نهفته خارج کنید و تا مابقی دندان های شما را از حالت عادی خود خارج نکند و باعث بهم ریختگی آنان نشود .
همه دندان ها در دهان وظیفه کاری را بر عهده دارند، دندان های جلویی گرفتن غذا یا گاز زدن آن، دندان ها نیش پاره کردن غذا، و دندان های آسیاب وظیفه له کردن غذا را بر عهده دارند در واقع برای هضم غذا در سیستم گوارشی برای این که بتواند غذا را راحت تر هضم کند، نیاز به این دارد که دندان ها به درستی غذا را له کنند و آن را نرم و آماده از طریق مری وارد دستگاه گوارشی کنند، به طور کل می توان گفت که دهان ورودی سیستم گوارشی می باشد، حال اگر دندان ها نتوانند به درستی به روی هم قرار بگیرند چه می شود؟ دیگر نمی توانند به درستی لقمه غذا را له کنند و آن را برای سیستم گوارشی آماده سازند.
دندان های نهفته با تخریب دندان ها و یا این که آنها را از حالت اولیه و استاندارد خود در می آورند، باعث میشوند که دندان ها به درستی به روی هم چفت شوند و در پی آن غذا کامل له نشود بنابراین مشکلات بسیاری برای سیستم گوارشی ایجاد می شود و فرد را راهی بیمارستان می کند. برای جلوگیری از این مشکلات و پیشگیری از آنها می توانید با عمل جراحی دندان نهفته، این دندان ها را از دهان خود خارج کنید.
دندان های نهفته بیشتر در ناحیه دندان های نیش و دندان عقل ایجاد می شوند. به صورت عادی تمام افراد بالغ دندان نیش دارند، دندان های نیش در مجاورت دندان آسیاب کوچک و در ناحیه لبخند کنار دندان های جلویی قرار دارند.
به طور کل نهفتگی دندان بیشتر در کودکانی رویت می شود که دندان های آنان در حال درآمدن می باشد. کودکان هم دارای چهار دندان نیش هستند که البته شیری می باشند و در سن 11 تا 13 سالگی رشد می کنند اما ممکن است که به علت کوچک بودن فک یا …. این دندان ها به درستی سر جای خودشان قرار نگیرند و به اصطلاح دندان نهفته شوند. که باید انها را با ارتودنسی یا عمل جراحی دندان نهفته به سر جای خود بازگرداند.
دندان عقل هم می تواند یک دندان نهفته شود، کماکان بسیاری از افراد با رسیدن به سن 20 سالگی با دندان عقل و دردهای آن آشنا می شوند. این دندان دو حالت دارد یا بیرون می آید و یا به علت کمبود جا در فک نهفته میشود که افرادی با نوع اول خیلی خوش شانس هستند، چون دندان های آنها به راحتی توسط دندانپزشک کشیده میشود و نیازی به جراحی لثه ندارند.
اما نوع دوم دندان عقل که به صورت نهفته رشد می کند فقط باید توسط عمل جراحی دندان نهفته از لثه بیرون بیاید. این دندان می تواند به مابقی دندان های اطراف خود صدماتی را وارد کند و حتی ریشه آنها را خراب کند. پس کشیدن دندان عقل نهفته از دندان عقل بیرون زده بسیار مهم تر است و باید در اسرع وقت به پزشک جراح فک برای عمل جراحی دندان نهفته مراجعه کنید تا این دندان را بیرون آورد و از خرابی دندان دیگران جلوگیری شود.
علت رشد غیر طبیعی دندان ها به چند عامل بستگی دارد:
خب تا اینجا با دندان نهفته و این که چرا دندان نهفته می شود، آشنا شده اید. حالا در مورد این صحبت خواهیم کرد که اگر دندان نهفته را در نیاورید و یا بهش اهمیت ندهید چه می شود؟ دندان های نهفته در قسمت دندان های نیش اگر باشند، چند حالت دارد. این دندان ها برای این که می خواهند بیرون بیایند به دندانهای دیگر فشار می آورند و یا ممکن است جایشان عوض شود و از سقف دهان بیرون آیند.
در قسمت دندان های عقل هم که پیشتر گفتیم این دندان ها باعث می شوند که بقیه دندان ها با آسیب های جدی مواجه شوند و یا حتی ریشه آنها خراب شود. بهترین راه برای این که به مابقی دندان های تان آسیب وارد نشود این است که برای درمان آنها از طریق عمل جراحی دندان نهفته و یا ارتودنسی اقدام کنید. همچنین پدر مادر کودکانی که دندان شیری دارند باید دقت داشته باشند که سر موعد مقرر دندان شیری کودک خود را بکنند تا جا برای دندان اصلی فراهم شود.
با تشکر از اینکه تا آخر مطلب همراه ما بودید.