لکه های سفید و یا قهوه ای رنگ که بر روی دندان قرار گرفته نشان دهنده پوسیدگی دندان است. برای درمان و پیشگیری از پوسیدگی دندان ابتدا باید علل ایجاد پوسیدگی را بدانید. پوسیدگی دندان زمانی ایجاد می شود که مواد قندی که مصرف می کنید بر روی دندان ها باقی می ماند. در این مطلب قصد داریم تا به روش های درمان دندان پوسیده به طور کامل بپردازیم.
سپس باکتری های که در دهان قرار دارد این مواد قندی را به اسید تبدیل می کند.همین مراحل باعث ایجاد پوسیدگی در دندان می شود.برای پیشگیری و درمان دندان پوسیده یک سری روش ها و توصیه ها وجود دارد.توجه کردن به این روش ها در درمان پوسیدگی دندان موثر است.
برای درمان دندان پوسیده در قدم اول باید به پزشک مراجعه کنید. تا دندان را بررسی نماید.روش های درمان پوسیدگی دندان بسته به میزان پوسیدگی و شدت گستردگی متفاوت است.
پر کردن دندان، این روش زمانی صورت می گیرد که پوسیدگی دندان به صورت جزئی است.در این صورت پزشک برای درمان خرابی در قسمت پوسیده دندان اقدامات لازم را انجام می دهد.و با مواد مخصوص قسمت آسیب دیده را پر می کند.
روکش کردن دندان، اگر سطح دندان پوسیده گسترده باشد.و آسیب به گونه ای باشد که میزان شکستگی زیاد باشد.پزشک در این صورت ابتدا دندان را ترمیم می کند سپس دندان را روکش می نماید.
عصب کشی، اگر میزان پوسیدگی به صورتی باشد که باعث از بین رفتن عصب دندان شود. در این صورت باید پزشک عصب کشی را انجام دهد. ممکن است در صورت تشخیص پزشک پس از انجام عصب کشی و پر کردن دندان ،از روکش استفاده شود.
کشیدن دندان این مرحله نیز زمانی انجام می شود.که میزان خرابی دندان پوسیده به گونه ای است که عصب کشی و یا پرکردن دندان در ترمیم دندان اثری ندارد. چرا که میزان آسیب و شکستگی دندان قابل ترمیم نیست . در این صورت پزشک اقدامات لازم را انجام می دهد و می توانید از بریج و یا ایمپلنت بسته به تشخیص پزشک استفاده کنید.
اگر هر یک از علائم زیر را احساس کردید بدانید که دندان شما دچار پوسیدگی شده است. در چنین مواقع بهتر است به پزشک مربوطه مراجعه کنید.
برای درمان دندان پوسیده یک سری راه ها و روش ها وجود دارد.که در پیشگیری بسیار موثر است.
برخی از افراد بیشتر با پوسیدگی دندان های خود مواجه می شوند.افرادی که در طول روز فقط یکبار و یا اصلا مسواک نمی زنند و یا از نخ دندان استفاده نمی کنند.مصرف بیش از حد سیگار و همچنین دخانیات دیگر است. اگر فردی هستید که میزان کلسیم بدن شما کم است شاهد دندان پوسیده در دندان های خود خواهید بود.
مصرف مواد غذایی ناسالم و حاوی مواد قندی فراوان. افرادی که اصلا به پزشک برای معاینه و چکاپ دندان مراجعه نمی کنند. از فلوراید به هیچ عنوان برای شست و شو دهان خود استفاده نمی کنند.
در این مطلب همانطور که گفته شد روش های درمان دندان پوسیده وجود دارد. این نکته را فراموش نکنید که برای چکاپ و معاینه دندان هایتان حتما باید به پزشک مراجعه کنید.سعی کنید در صورت مشاهده علائم خرابی و یا پوسیدگی دندان سریعا پزشک خود را مطلع نمایید .چرا که اگر نسبت به این موضوع بی تفاوت باشید آسیب های جدی برای دندان به وجود می آید؛ و در آخر به بهداشت دهان خود رسیدگی کنید.و تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان را در نظر بگیرید.