دکتر میثم آریام می گوید:برای اینکه دندان های سالم داشته باشید،باید اطلاعاتی درباره بهداشت دهان و دندان داشته باشید که رعایت نکاتی چند در این خصوص ضروری و لازم است تا از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم. در این مقاله به بررسی راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
روش های بسیاری اعم از تغذیه سالم، نظافت شبانه دندان و دهان، معاینه مرتب به دندان پزشک جهت معاینه و … وجود دارند. در صورتی که پوسیدگی دندان شما خفیف می باشد می توانید با مراجعه به دندان پزشک از پیشرفت آن جلوگیری کنید چرا که در صورت شدید شدن میزان پوسیدگی مجبور به کشیدن آن خواهید شد.
برخی از خدمات دکتر آریام متخصص ایمپلنت دندان
تهران – بلوار فردوس شرق -خ ابراهیمی جنوبی- بالای بانک مسکن- ساختمان عقیق ط 3 واحد 11
44974672 _ 44974660
کانال تلگرام
پیج اینستاگرام
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر میثم آریام
همیشه گمان می کنیم تنها راه نجات دندان از پوسیدگی دندان، درمان است. در صورتی که راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان می توانند مدت ها دندان و لثه های شما را از پوسیدگی در امان نگه دارند. این روش ها شامل عدم استفاده از برخی خوراکی ها و حتی استفاده از روتین های بهداشتی دهان و دندان می باشند.
البته پیش از هر چیز بهتر است جنس دندان خود را بشناسید چرا که میزان آسیب دندان ها در اثر پوسیدگی در هر فردی متفاوت است. همچنین می توانید با کسب آگاهی از اینکه دندان های شما اصولا از کدام ناحیه آسیب می بینند بپردازید.
در زیر به بررسی دقیق و اصولی راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان خواهیم پرداخت:
در صورتی که از ابتدا به مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان، چرخاندن دهان شویه به صورت شبانه و … بپردازید دندان های شما کمترین احتمال پوسیدگی دندان را شامل می شود. چرا که همه طور که هعان است مواد غذایی و جرم های باقی مانده روی دندان های شما موجب پوسیدگی می شوند.
به خصوص اگر مقدار زیادی کربوهیدرات و مواد غذایی چسبناک مصرف می کنید مرتب به شست و شوی دهان و دندان های خود بپردازید چرا که این موارد اصلی ترین عوامل ایجاد حفره و پوسیدگی در دهان هستند.
نوشیدنی هایی اعم از قهوه، چای، شیر و مشروبات الکلی برای سلامتی دندان بسیار مضر می باشند. قند نوشیدنی هایی مانند نوشابه به مدت طولانی در بزاق دهان باقی می ماند و همان طور که عیان استدندان در مدت ها با این مواد در ارتباط می ماند مگر آن که بلافاصله پس از مصرف هر کدام دهان خود را با دهان شویه بشویید.
دود سیگار و تنباکو نه تنها موجب پوسیدگی دندان و تحلیل لثه می شود بلکه سرطان دهان را نیز به همراه دارد. پوسیدگی دندان حاصل از دود سیگار بسیار شدید می باشد و در صورت عدم درمان مجبور به کشیدن دندان یا نصب تاج خواهید بود.
در صورتی که سیگار و دخانیات استفاده می کنید توصیه می شود هر سه ماه جهت جرم گیری اقدام نمایید. جرم گیری دندان تاثیر به سزایی در جلوگیری از پوسیدگی دندان دارد.
از آنجایی که بزاق دهان مواد غذایی و شکر و شیرینی را می شوید کمبود آن برای دندان ها مضر می باشد. در صورتی که احساس می کنید دهان شما خشک است و بزاق کمی ترشح می کنید توصیه می کنیم از آنتی بیوتیک کمتری استفاده کنید، آب به میزان کافی بنوشید، آدامس بجوید و از دهان شویه های بدون الکل استفاده کنید.
از دیگر راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان جرم گیری مرتب آن می باشد. توصیه می شود سالی یکبار جهت جرم گیری اقدام نمایید. البته این مسئله به میزان رعایت بهداشت شما نیز بستگی داشته باشد. بدین صورت که آنچنان به نظافت و مراقبت از دندان های خود پرداخته است که تا چند سال نیازی به جرم گیری نخواهد داشت.
استفاده از فلوراید از روش های جلوگیری از خرابی دندان می باشد که در برخی مواد غذایی موجود است. همچنین از آن در برخی خمیر دندان ها استفاده شده است. فلوراید مینای دندان را تقویت کرده و از آن محافظت می کند. همچنین در صورتی که دندان شما در مرحله اول پوسیدگی می باشد با استفاده از فلوراید می توانید از پیشرفت آن جلوگیری کنید.
پروتئینی به نام کازئین در انواع پنیرها موجود می باشد که سطح کلسیم را در بزاق افزایش داده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. این ماده حتی قدرت ترمیم مینای دندان را افزایش می دهد.
همانطور که اشاره کردیم جویدن آدامس بدون شکر از راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان است. به این صورت که ترشح بزاق را افزایش می دهد. در نتیجه دهان و دندا های شما به طور مرتب به وسیله بزاق ضد عفونی می شوند.
در صورتی که تمایل زیادی به نوشیدن نوشیدنی های شیرین دارید توصیه می شود از نی استفاده کنید چرا که در این صورت نوشیدنی با دندان های شما ارتباط مستقیم نخواهد گرفت.
البته از آنجایی که ممکن است بزاق شما با این نوشیدنی شیرین ترکیب شده باشد توصیه می شود بعد از هر بار نوشیدن دهان شویه استفاده نمایید.
روکش سیلنت تنها جنبه حفاظت از دندان در برابر پوسیدگی را دارد. این روکش از تجمع جرم روی سطح دندان که از حفره ها و شیارهایی تشکیل شده است جلوگیری می کند. در نتیجه مانع پوسیدگی ساختمان اصلی دندان می شود.
عوامل جلوگیری از پوسیدگی دندان ها به رعایت بهداشت دهان و دندان، ترک سیگار، عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، بزاق دهان و …بستگی دارد که اصلی ترین آنها رعایت بهداشت است.