لثه سالم، صورتی رنگ است که روی استخوان چسبیده و دارای بافت محکمی می باشد. اولین عامل نشان دهنده بیماری لثه، رنگ و خونریزی است. پیشرفت این بیماری، بدون درد و به آرامی است. در ادامه برخی علل خراب شدن لثه را بیان می کنیم؛
عواملی که سبب خراب شدن لثه های شما می شود عبارتست از:
برای جلوگیری از بیماری های لثه، در صورت مشاهده هرکدام از این عوامل، باید سریع به دندان پزشک مراجعه کرده تا کار درمان لثه خراب آغاز شود . به دلیل بروز عفونت که در بافت های لثه ایجاد می شود، سبب خراب شدن دندان و ریزش آن ها در بزرگ سالی است. بهتر است بدایند که گاهی برای درمان لثه های خرای باید به جراحی لثه بپردازید.
قارچ لثه، کبودی لثه، سفیدشدن لثه، آماس لثه، پیوره لثه، پریودنتیت، جداشدن لثه از دندان و کورتاژ
در اینجا توضیحی درباره بیماری های لثه و درمان لثه های خراب را دراختیارتان می گذاریم.
در بیشتر مواقع، به دلیل تجمع جرم در دندان و ایجاد پلاک، لثه دچار قارچ می شود که با جرم گیری قابل درمان است.
دربعضی مواقع، به علت مصرف سیگار، عامل ژنتیک وبیماری های دیگر، لثه تغییر رنگ پیدا می کند و رنگش سیاه و کبود می شود، که دراین صورت می توان با استفاده از لیزر لثه را درمان کرد.
گاهی اوقات بر اثر عفونت های قارچی و میکروبی رنگ لثه روشن و سفید میشود. اگر میزان عفونت قارچی کم باشد، دندان پزشک می تواند خود عفونت قارچی را برطرف کند. جدا از این برای تغییر رنگ دندان داروهایی هم در داروخانه ها وجود دارد که میتوان طبق تجویز دندان پزشک از آن ها استفاده کرد.
در موارد شدیدتر، دندانپزشک با استفاده از لیزر لثه را درمان و پاکسازی می کند.
زمانی که باکتری در دندان تجمع می کند، سبب پوسیدگی دندان و آسیب رساندن به لثه می شود که تورم لثه را هم به همراه دارد و این به دلیل ایجادشدن پلاک و وجود باکتریست، که این تورم، آماس لثه نام دارد.
در این مواقع پزشک با جرم گیری و پاکسازی دهان و دندان، بیماری را درمان می کند.
در اثر تجمع میکروب های داخل دهان بر روی لثه، این بیماری ایجاد می شود، این تجمع میکروبی بی رنگ است و باعث بوی بد دهان می شود.
درمان این بیماری، استفاده از مسواک و نخ دندان است. درموارد شدیدتر، دندان پزشک جراحی جرئی روی لثه انجام می دهد و پس از بی حسی برشی روی لثه میزند و میکروب ها را خارج می کند.
این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد، ولی در سنین بالای 30 سال، شایع تر است.
براثر تجمع باکتری و پلاک ایجاد می شود که بافت و استخوان های نگهدارنده دندان را از بین میبرد و در مواقع پیشرفت بیماری اگر درمان نشود، سبب لق شدن دندان و افتادن آن می شود.
یک نوع تهاجمی از این بیماری نیز وجود دارد که باید خیلی سریع درمان شود. پریودنت تهاجمی است که سبب از بین رفتن بافت و استخوان لثه می شود که ممکن است در برخی قسمت های لثه و یا کل آن رخ دهد.
براثر تجمع باکتری روی دندان ایجاد می شود که پس از مدتی، با افزایش و تجمع باکتری ها تبدیل به جسم سخت شده و عفونت لثه را به همراه دارد .در صورت پیشرفت بیماری، لثه سست می شود و استحکامش برای نگه داشتن دندان از بین می رود.
جهت جلوگیری و درمان این بیماری مسواک زدن روزانه ،تغذیه مناسب واستفاده از میوه و سبزیجات برای افزایش استحکام لثه توصیه می شود.
در صورت پیشرفت بیماری لثه، برای از بین بردن میکروب ها و التهابات لثه که با مسواک زدن قابل درمان نیست، دندان پزشک ریشه دندان و بافت لثه را به صورت عمقی پاک سازی می کند که به این عمل کورتاژ می گویند.
بیماری لثه بیشتر به صورت خاموش است و هیچ علائمی ندارد، برای جلوگیری از پیشرفت بیماری بهتر است که به طور مرتب به دندان پزشک مراجعه کنید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
تحلیل رفتن لثه ،بیماری است که نشانه های خیلی کمی دارد و اکثر مردم خیلی دیر متوجه آن می شوند. از نشانه های این بیماری، حساس شدن دندان ها و بردیگی لثه است.
لثه را میتوان با استفاده از جرم گیری درمان کرد و حتی از آنتی بیوتیک ها طبق تجویز پزشک استفاده کرد، در صورتی که آسیب عمیق باشد و با جرم گیری از بین نرود جراحی صورت می گیرد.
2 روش برای درمان لثه های خراب وجود دارد:
در روش جراحی دندان پزشک لثه را باز می کند، بافت آسیب دیده را میشکافد و باکتری و آسیب های ایجاد شده را از بین میبرد.
دراین روش، درمان های متعددی وجود دارد که ما چند نمونه از آن ها را برای شما بیان می کنیم؛
و استفاده از روش های دیگر، مانند نخ دندان، چای سبز و روغن نارگیل میتواند دراین امر موثر باشند.
با رعایت بهداشت و استفاده مسواک، نخ دندان، عدم مصرف دخانیات و مراجعات منظم به بهترین متخصص ایمپلنت و … می توانید همیشه از داشتن لثه و دندان های سالم، لذت ببرید. چرا که همین موضوع، تاثیر به سزایی در زیبایی و سلامت شما خواهد داشت.