logo aryam

حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم

ایجاد حساسیت به تیتانیوم

حساسیت به تیتانیومم

ایمپلنت، روشی است که در سراسر دنیا برای افردی که یک تا چند دندان و یا همه دندان های خود را از دست داده اند، کاربرد دارد.

آن ها می توانند لذت داشتن دوباره دندانی شبیه دندان طبیعی خود را تجربه کنند. در این روش، از فلز تیتانیوم استفاده می شود. تیتانیوم به دلیل داشتن استحکام بالا، سازگاری با بدن و ماندگاری خوب، متداول ترین فلز در کاشت ایمپلنت می باشد ولی دربعضی مواقع امکان شکست کاشت ایمپلنت به علت واکنش های حسایت زا، سیگارکشیدن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا مشکلات دیگر از این فلز گزارش شود .

تیتانیوم، فلزی است که به علت سازگاری با سلول های بدن به صورت فلزی و آلیاژکاربرد دارد. میزان موفقیت استفاده از تیتانیوم بالاتر از 95 درصد می باشد، تیتانیوم در کاشت ایمپلنت استفاده می شود پس از کشیدن دندان، فلز تیتانیوم به عنوان ریشه دندان طبیعی در استخوان فک کاشته شده و سبب ایجاد یک پایه ثابت برای پروتز می شود.

در بیشتر افرادی که دندان خود را ایمپلنت می کنند، این روش بدون هیچ مشکل یا عوارضی انجام میگیرد با این حال در مواردی بدن به تیتانیوم حساسیت نشان داده و آن را پس میزند و ایمپلنت را نمیپذیرد.

قرمزی و تورم لثه از علائم حساسیت به تیتانیوم

حساسیت به تیتانیوم

حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم

براساس مطالعات انجام شده در حدود 6/0 درصد از افرادی که دندان خود را ایمپلنت می کنند، امکان بروز حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم وجود دارد که طی ایجاد واکنش هایی در بدن می توان متوجه این حساسیت ها شد. چند نمونه از این واکنش های حساسیت زا را برایتان بیان می کنیم:

واکنش های حساسیت زا

  • تورم
  • کهیر و خارش
  • اگزما
  • شکست ایمپلنت
  • التهاب در بافت های لثه اطراف ایمپلنت همراه با تورم  ودرد
  • تحلیل رفتن استخوان

در صورت مشاهده هرگونه از این علائم می توانید نزد فوق تخصص ایمپلنت جناب آقای دکتر آریام مراجعه کنید.

ایمپلنت تیتانیوم و ایمپلنت سرامیکی

ایمپلنت تیتانیوم و سرامیکی

مهم ترین دلیلی که در ایمپلنت از فلز تیتانیوم استفاده می شود این است که فلز تیتانیوم  می تواند به راحتی با استخوان فک جوش بخورد که به این فرآیند اسئواینتگریشن می گویند. در صورت بروز آلرژی این عمل انجام نمی شود و فرآیند کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می شود که در این صورت دندان پزشک مجبور به تعویض فلز تیتانیوم با پایه غیر فلزی مانند زیرکونیوم یا پایه سرامیکی می شود.

مطالعاتی درباره موضوع حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم انجام گرفته ولی هنوز علت واکنش های آلرژی زای بدن نسبت به تیتانیوم مشخص نشده است.

شدیدترین واکنش در ارتباط با آلرژی

یکی از بدترین واکنش ها در این رابطه که سبب ایجاد مشکلات جدی می شود، احساس درد و خستگی می باشد که دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد، به مرور این احساس خستگی بیشتر شده و چون افراد علت آن را متوجه نمی شوند از این واکنش آلرژیک ماه ها و سال های زیادی می گذرد و در نهایت منجر به شکسته شدن ایمپلنت می شود که راه درمانی هم ندارد.

درواقع واکنش های آلرژیک نوعی اختلال در سیستم ایمنی است. هرگونه بروز حساسیت نشانه ی یک نوع اختلال در سیستم ایمنی به شمار می رود. هنگامی که برای معاینه نزد پزشک مراجعه می کنید پرشک با معاینه علائم متوجه می شود که علت به وجود آمدن آلرژی اختلال در سیسیتم ایمنی است.

بیماری های ناشی از آلرژی به تیتانیوم

بیماری هایی که به علت آلرژی نسبت به فلز تیتانیوم ایجاد می شود عبارتنداز:

  • دیابت نوع 1
  • آرتریت روماتوئید
  • لوپویس
  • سندرم خستگی وغیره

بیماری های بسیاری وجود دارد که سلامت شما را تحت تاثیر قرار می دهد، بناربراین بهتر است که قبل از کاشت پایه فلزی تیتانیوم از حساسیت زا نبودن فلز تیتانیوم ایمپلنت اطمینان حاصل کرد.

ایمپلنت های سرامیکی جایگزین ایمپلنت تیتانیوم

ایمپلنت سرامیکی از اکسید زیرکونیوم ساخته می شوند که  بهترین و ایمن ترین روش برای جایگزینی ایمپلنت تیتانیوم می باشد هیچ گونه حساسیت هم در بدن ایجاد نمی کند. برای آنان که تست آلرژیشان نسبت به تیتانبوم مثبت می باشد مناسب است.

مزایای ایمپلنت های سرامیکی

استحکام

از مزایای روش ایمپلنت های سرامیکی، استحکام آن ها می باشد که با ایمپلنت های تیتانیوم برابری می کند و جایگزین مناسبی می باشد.

زیست سازگار بودن

ازدیگر مزایای این روش می توان به زیست سازگار بودن آن اشاره کرد به این معناست که زیرکونیا که در این روش استفاده می شود یک ماده خنثی می باشد و احتمال ایجاد حساسیت در استفاده از آن بسیار کم است.

نداشتن فلز

به دلیل این که ایمپلنت های سرامیکی عاری از هرگونه فلز هستند،  هیچ خوردگی، اختلال الکترونیکی، اثر گالوانیزه یا آسیب رسیدن به لثه در این روش یافت نمی شود.

ایمپلنت سرامیکی جایگزین ایمپلنت تیتانیوم

ایمپلنت سرامیکی

سئوالی که در این رابطه ایجاد می شود این است که چرا همیشه از زیرکونیا استفاده نمی شود؟یکی از علت هایش این است که تیتانیوم از دو تکه تشکیل شده که  پیوند آن به ثابت ماندن ایمپلنت کمک می کند.

به هر حال استفاده از هر روشی نقاط قوت و ضعف خود را دارد این روش برای کسانی که به تیتانیوم حساسیت دارند مناسب است.

علت حساسیت نشان دادن بدن به پایه تیتانیوم

با این که امروزه در کاشت ایمپلنت بیشتر از پایه تیتانیوم استفاده می شود چرا که این فلز استحکام و درصد موفقیت بالایی دارد، با این حال در بعضی افراد ایجاد حساسیت کرده و بدن آن ها این فلز را به عنوان فلزسمی شناسایی می کند و نسبت به ان واکنش نشان می دهد.

مطالعاتی در این مورد صورت گرفته که نشان می دهد واکنش آلرژی زا پایه تیتانیوم ایمپلنت سبب تحلیل رفتن استخوان، شکستن فرآیند اسئواینتگریشن و شکست کاشت ایمپلنت می شود. یون های تیتانیوم و ذرات آن در اثر خوردگی در بافت ها اطراف رسوب می کنند که سبب واکنش های آلرژیک می شوند.

برای حل این مسئله می توانید از ایمپلنت های سرامیکی برای جلوگیری از حساسیت های ایمپلنت های تیتانیومی استفاده کرد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هفده =