دندان ها عضوی مهم در دهان ما هستند که وظیفه جویدن غذا را بر عهده دارند، برای همین نگهداری از آنها امری حیاتی است، زیرا در صورتی که این دندان ها با مشکلاتی مانند شکستگی پوسیدگی و … مواجه شوند، دردسرهای بی پایانی را ایجاد می کنند تا وقتی که یا انها را ترمیم کنید و یا این که از شرشان خلاص شوید، که خب خلاص شدن از دندان نمی تواند گزینه مناسبی باشد زیرا هم زیبایی دهان و لبخند را از بین می برد و هم جای خالیش شدیدا احساس می شود؛
همچنین دندان ها هستند که لثه را در جای خود نگاه داشته اند و با برداشتن دندان ها لثه شدیدا تحلیل می رود بنا به این دلایل ترمیم گزینه بهتری است و باید بهترین روش ترمیم دندان را انتخاب کنید تا بتوانید دندانی سالم را در دهان خود داشته باشید تا هم زیبایی لبخند شما حفظ شود و هم در هنگام غذا خوردن دچار مشکلاتی نشوید.
چندین روش ترمیم دندان وجود دارد که در دندانپزشکی ها مورد استفاده قرار می گیرند و بسته به میزان خرابی دندان و کاری که قرار است بر روی آن انجام شود از طرف دندان پزشک انتخاب می شود این راهکار ها و روش ها با نام های:
شناخته می شوند که هرکدام خصوصیات و معایب خود را دارند اما به طور کلی می توان گفت که ایمپلنت های دندان یک سرو گردن از مابقی ترمیم های دندانی بالاتر قرار دارند که دلایل آن را در ادامه به شما خواهیم گفت.
ایمپلنت دندان که میتوان ان را جدید ترین روش ترمیم دندان هم دانست. بهترین روش ترمیم دندان می باشد که از طول عمر بالا و استحکامی مانند دندان های اصلی برخوردار است.
ایمپلنت دندان از دو بخش تشکیل شده است فیکسچر هایی که داخل لثه قرار میگیرند و یا به استخوان فک متصل می شوند و تاج که به مانند دندان ساخته می شود و بر روی فیکسچر ها قرار می گیرد. ایمپلنت دندان را می توان بلافاصله پس از کشیدن دندان داخل لثه کاشت و یا به تشخیص دکتر با عمل جراحی این کار را انجام داد.
عمر ایمپلنت های دندانی بیشتر از مابقی روش های ترمیم دندان است و چیزی حدود 25 تا 30 سال عمر می کنند که بسته به جنسی که کار گذاشته اید و نحوه نگهداری از ان این زمان بیشتر هم خواهد شد. در واقع می توان گفت ایمپلنت های دندان بیشترین شباهت را به دندان های اصلی دارند و فیکسچر های آن به مانند ریشه دندان عمل می کنند.
اما نکته ای که باید گفت این است که ایمپلنت های دندان در مواقعی به کار می آیند که دندان شما به واسطه پوسیدگی کاملا از بین رفته باشد و باید آن را بکشید یا شکستگی آنقدر زیاد است که نمی توان با مواد دندانپزشکی آن را ترمیم نمود و از استحکام بالایی برخوردار نمی باشد.
ونیر های دندان بهترین روش ترمیم دندان برای دندان های شکسته و آسیب دیده می باشند. ونیر های دندانی در دو جنس کامپوزیتی و سرامیکی در بازار موجود میباشند. ونیر ها ضخامتی در حدود یکی میل دارند و به چسب های مخصوص بر روی دندان گذاشته می شوند و زیبایی لبخند را در کمترین زمان دوباره به فرد بر میگردانند.
اما خب ونیرهای دندانی از استحکامی مانند ایمپلنت های دندان برخوردار نیستند و طول عمری در حدود 10 الی 15 سال دارند که باز هم بسته به نحوه نگه داری می تواند متغیر باشد. این روش ترمیم دندان زمانی به کار می رود که قسمتی از دندان شکسته باشد و بجای این که از مواد دندانپزشکی برای ترمیم آن استفاده کنند از ونیر های دندانی استفاده می کنند که استقامتی بیشتر دارد.
بهترین روش ترمیم دندان برای دندانهای آسیاب که پوسیدگی جزئی دارند استفاده از روکش های آمالگام و کامپوزیت است که از قدیم استفاده می شدند. امالگام الیاژی از ترکیبی فلزات است و رنگی نقره ای دارد که بعد از تراش قسمت پوسیده شده روی آن قرار داده می شود و توسط سنباده های مخصوص کمی تراش داده می شود تا دندان ها به راحتی بر روی هم قرار بگیرند.
نوع کامپوزیتی این روکش هم به همین صورت بر روی دندان ها قرار می گیرد ولی به این دلیل که رنگی مشابه به دندان دارد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
بهترین روش ترمیم دندان متناسب با شرایط ترمیم در نظر گرفته می شود همچنین عواملی همچون هزینه و ترس از عمل های جراحی هم در آن دخیل هستند. به طور کل اگر بخواهیم روشی را برای ترمیم دندان های آسیب دیده ای که باید کشیده شوند معرفی کنیم ایمپلنت را بهترین گزینه اعلام می کنیم.
1 دیدگاه
جالب بود