کسانی که تمام دندان های خود را از دست داده اند و چاره ای جز استفاده از دندان مصنوعی یا دنچر ندارند بجای استفاده از دندان مصنوعی خیلی بهتر است که از Implant overdenture یا اوردنچر ایمپلنت استفاده کرد.
اوردنچر ایمپلنت پروتزی می باشد که هم می توان برای فک بالا و هم برای فک پایین استفاده کرد و نحوه اتصال آن با استخوان فک از طریق ایمپلنت هایی است که در هر کدام از فک ها با توجه به نیاز به تعداد قرار داده شده است.
در اوردنچر بر پایه ایمپلنت، دست دندان به صورت دکمه فشاری روی ساختارهای روی ایمپلنت می نشیند و به این ترتیب ثبات و گیر دست دندان بهبود میابد.
اوردنچر ایمپلنت هم برای فک بالا و هم برای فک پایین قابل استفاده است. (لیکن بیشتر در فک پایین به آن احساس نیاز می شود).
دندان مصنوعی دنچر مشکلاتی مانند لق خوردن و عدم کارایی مناسب دارد. یکی از مشکلات رایج بیمارانی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، لق شدن آن با گذشت زمان به دلیل تحلیل استخوان فک می باشد.
در حالی که در این روش، قرارگیری ایمپلنت در فک و اتصال آن به اوردنچر باعث سهولت در خوردن و حرف زدن می شوند. در نتیجه دندان مصنوعی به راحتی از دهان بیرون نخواهد آمد. این نوع پروتز می تواند برای فک بالا و پایین ساخته شود. بنابراین پروتز حداقل بخش کام شما را در بر خواهد گرفت. این امر باعث می شود که توانایی شما در چشیدن و لذت بردن از مواد غذایی به نحو چشم گیری افزایش یابد.
برای گذاشتن اوردنچر بر پایه ایمپلنت با مراجعه به بهترین متخصص ایمپلنت می توانید از پروتز مطمئنی برای خود استفاده کنید.
اوردنچر برپایه ایمپلنت دو نوع مختلف دارد که عبارتند از مدل های توپی و میله ای. در هر دو مورد پروتز شبیه پروتزهای معمولی آکریلیک است. سپس دندان های پرسلین روی این پایه نصب می شوند. استفاده از پروتز میله ای به کاهش استرس و فشار وارد شده به استخوان فک کمک می کند، در حالی که پروتزهای توپی موجب ثبات بیشتر دندان مصنوعی در دهان می شوند.
یک نوار فلزی که به بافت لثه شما جوش خورده است به ایمپلنت قرار داده شده در فک متصل می شود. دندان مصنوعی با استفاده از کلیپ یا سایر انواع اتصالات به این نوار متصل می شود. در واقع دندان مصنوعی روی آن قرار می گیرد و با کلیپ در جای خود محکم می شود.
روی سر هر ایمپلنتی که در فک قرار گرفته است یک اتصال توپی قرار دارد که بیرون از لثه و استخوان فک دیده می شود. این توپ در سوکت خود در پروتز قرار می گیرد و پروتز را در جای خود محکم می کند.
برای انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت بعد از معاینه و اخذ مشاوره از متخصص ایمپلنت نوع اوردنچر ایمپلنت مناسب تعیین می گردد.
اوردنچر بر پایه ایمپلنت همانطور که از نام آن پیداست از ترکیب دندان مصنوعی و ایمپلنت به وجود می آید. این روش مزایای زیادی دارد که در ادامه به بررسی مزایای ان می پردازیم:
یکی از بزرگترین مشکلات استفاده کنندگان از دندان مصنوعی این است که برای نگاه داشتن دندان مصنوعی در دهان خود تلاش زیادی باید انجام دهند. این روش، مشکل را با ثابت کردن پروتز حل می کند. از آنجا که دندان مصنوعی به اطراف سر نمی خورد، بنابراین استفاده از آن بسیار راحت تر است. با استفاده از این روش خوردن، حرف زدن، و لبخند زدن برای بیمار راحت تر خواهد بود.
یکی از مواردی که باعث کناره گیری افراد از درمان با ایمپلنت می شود، هزینه های مالی است. اگر در حال حاضر هزینه پرداخت درمان ایمپلنت را ندارید، باید بدانید که یکی از مزایای اوردنچر متکی بر ایمپلنت هزینه معقول آن است. این روش به همراه بسیاری از درمان های دیگر در دندانپزشکی، جز درمان های به صرفه طبقه بندی می شوند.
اگر چه این نوع پروتز با ایمپلنت ثابت شده است اما هنوز هم برای سهولت در تمیز کردن قابل برداشتن است. در واقع برای پیشگیری از عفونت یا هر گونه عوارض دیگر، توصیه می شود که هر شب پروتز خود را بیرون بیاورید و کاملا تمیز کنید. و از طرفی با برداشتن آن فشار روی لثه ها برداشته می شود و این خود از مزایای دیگر آن است.
پروتزهای معمولی دندان مصنوعی، پس از مدتی دچار تغییر شکل می شوند. به علاوه، فقدان ریشه دندان در دهان، باعث می شود که فرد دچار تحلیل استخوان فک شود. تحلیل استخوان فک موجب تغییر شکل و کوچک تر شدن سایز لثه ها می شود. این امر در نهایت باعث می شود که دندان مصنوعی دیگر به خوبی روی لثه سوار نشود و اصطلاحا لق شود. لق شدن دندان مصنوعی از علل رایج مراجعه بیماران برای ریلاین یا حتی تعویض پروتز است. این امر بیمار را با هزینه های مداوم رو به رو می کند. این در حالی است که در این روش، به دلیل وجود ایمپلنت در فک، بیمار دچار تحلیل استخوان فک و تغییر شکل لثه نخواهد شد. در نتیجه، نیازی به ریلاین دندان مصنوعی و تعویض آن نیست.
به دلیل فقدان تحلیل استخوان فک و عدم تغییر شکل سایز و فرم فک، اوردنچر متکی بر ایمپلنت تناسب خوبی با دهان بیمار دارد. وچود اتصالات ایمپلنت نیز مانع از آن می شود که دندان مصنوعی فشار بیش از حدی به لثه وارد کند و موجب زخم شدن آن شود. این در حالی است که زخم شدن لثه، سایش دندان مصنوعی به لثه در هنگام غذا خوردن، فشار نامناسب آن روی فک و عفونت لثه از مشکلات رایج در بیمارانی است که از پروتز دندان مصنوعی استفاده می کنند. بنابراین، اوردنچر متکی بر ایمپلنت می تواند شما را از بسیاری از این مشکلات نجات دهد.