گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که لثه ها در اطراف دندانتان متورم شده اند، بهتر است با مشاهده تورم لثه در اولین فرصت به دندان پزشک مراجعه کنید چرا که تورم می تواند به دلالیل مختلفی ایجاد شود که باید تحت نظر پزشک بررسی شود. در این مقاله قصد داریم دلایل ایجاد تورم لثه، انواع ورم لثه و راه کارهایی درمانی آن را توضیح دهیم، امیدواریم بتوانید اطلاعات کافی را این مورد کسب کنید؛ ولی بهترین کار در صورت مشاهده هرگونه ورم مراجعه به دندان پزشک می باشد.
همان طور که گفتیم تورم لثه به دلایلی مختلفی می تواند ایجاد شود که دلیل عمده آن رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می باشد ولی دلایل دیگری مانند مصرف دخانیات، استفاده نکردن از نخ دندان، شیمی درمانی و … در ایجاد شدن تورم نقش دارند.
هرکدام از موارد گفته شده می تواند تورم لثه ایجاد کند، که قابل درمان می باشد.
تورم در اثر پیشرفت و تجمع پلاک ایجاد می شود که نشانه عمده آن قرمزی لثه، ورم و همچنین خونریزی می باشد و همچنین دلایل دیگری مانند:
بهتر است که بامشاهده هرکدام از علائم گفته شده در اسرع وقت به دندان پزشک مراجعه کنید، چرا که درمان سریع و به هنگام تاثیر ویژه ای در روند بهبودی می گذارد و از پیشرفت بیماری جلوگیری می شود.
جهت درمان انواع ورم لثه، التهاب و بیماری لثه می توانید به مطب بهترین متخصص ایمپلنت دکتر آریام مراجعه کنید و همین طور جهت گرفتن مشاوره، ویزیت و معاینه دهانی و دندانی نیز میتوانید از دکتر راهنمایی های لازم را دریافت نمایید، چرا که پیشگیری بهتر از درمان می باشد.
دلایل مختلفی در ایجادشدن ورم لثه نقش دارند که در بالا به تعدادی از آن ها اشاره کردیم ولی هرکدام از دلایل گفته شده ممکن است منجبر به یک نوع بیماری لثه شود که باعث ورم لثه می شود و نیاز به درمان پیدا می کند.
ورم و التهاب لثه در صورتی که درمان نشوند منجبر به بیماری پریودنتال می شوند. این بیماری در اثر تجمع پلاک در اطراف و میان دندان ها، عفونت لثه و استخوان های اطراف آن ایجاد می شود و در صورت عدم درمان بیماری امکان پیشرفت و از بین رفتن دندان و لثه وجود دارد.
علائم این بیماری التهاب لثه، خونریزی لثه، قرمزی و حساسیت لثه، ایجاد فاصله بین دندان و لثه، ازبین رفتن لثه به صورت تدریجی و بوی بد دهان می باشد.
تجمع پلاک یکی از دلالیل اصلی بیماری پربودنتال است، جهت پیشگیری از این بیماری بهتر است که به صورت روزانه مسواک بزنید و دوبار در روز از نخ دندان استفاده کنید تا از تجمع پبلاک جلوگیری شود، در صورت مشاهده هرکدام از این علائم فورا به دندان پزشک جهت درمان مراجعه کنید.
درصورت عدم درمان بیماری پریودنتال و التهاب لثه پیشرفت آن سبب می شود تا به بیماری پریودنتیت دچار شوید. از علائم این بیماری دندان های شل، عفونت بین لثه و دندان، قرار نگرفتن درست دندان های مصنوعی در جای خود و جداشدن دندان ها از یکدیگر می باشد.
یکی از دیگر از بیماری هایی که باعث تورم لثه می شود، آبسه می باشد آبسه دندانی در اثر تجمع باکتری ها در داخل دندان و اطراف آن ایجاد می شود و به دوصورت پریودنتال و پری اپیکال می باشد.
طربق ایجاد آبسه پریودنتال را در قبل توضیح داده ایم، آبسه پری اپیکال در اثر شکستگی و پوسیدگی دندان ایجاد می شود و بافت های اطراف را تحت تاثیر قرار می دهد و منجبر به تورم و عفونت لثه می شود.
بهتر است که در صورت ایجاد و مشاهده هرگونه تورم لثه به دندان پزشک مراجعه شود، اما می توانید از چند درمان خانگی نیز برای بهبودی و یا جلوگیری از پیشرفت بیماری استفاده کنید، مانند:
آب نمک یک ضدعفونی کننده طبیعی می باشد که اگر در روز چند مرتبه استفاده شود می تواند در بهبودی و کاهش التهاب لثه تاثیرگذار باشد.
مصرف سیگار مشکلات مربوط به بیماری های لثه را زیاد کرده و در روند بهبودی تاثیرگذار است بنابراین جهت درمان بهتر است که سیگار را کنار بگذارید.
آلوئه ورا خواص ضد باکتری دارد، ماساژ گیاه آلوئه ورا به دلیل این که باکتری های موجود در لثه را از بین میبرد میتواند تاثیر زیادی در روند بهبودی ورم لثه بگذارد.
ماساژ روغن سیاه دانه نیز به دلیل خواص ضد باکتری می تواند در بهبودی ورم لثه بسیار موثر باشد.
میخک نیز به دلیل خاصیت ضدالتهابی و ضد باکتری که دارد می تواند در درمان درم لثه موثر باشد.
استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان و التهاب لثه می تواند تاثیرگذار باشد البته باید با تجویز پزشک مصرف شود.
سخن آخر
امیدواریم از مطالعه مطالب گفته شده در مورد ورم لثه اطلاعات کافی را کسب کرده باشید ولی در صورت مشاهده هرگونه ورم در اسرع وقت حتما به دندان پزشک مراجعه کنید