نکته ای که در عمل ایمپلنت دندان عادی بسیار مهم است، قرار دادن ریشه پیچ مانند از جنس تیتانیوم در داخل استخوان فک است. و ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع که آیا میتوان ایمپلنت را به دندان طبیعی وصل کرد؟ و نحوه اتصال ایمپلنت به دندان طبیعی بپردازیم.
اکنون شاید برایتان این سوال به وجود آید که چسباندن و جوش خوردن تاج ایمپلنت دندان با روکش ایمپلنتیوم به تاج دندان طبیعی چرا مورد نیاز است.
پاسخ این سوال این است که شما با این امر میتوانید مانع از جابهجایی و تکان خوردن واحد ایمپلنت کاشته شده به وسیله دندانپزشک و متخصص ایمپلنت خود نیز شوید.
این جابهجا نشدن و استحکام واحد ایمپلنت دندان موجب می گردد که دندان ایمپلنت شده صاف باقس مانده و کج نشود و ماندگاری عمر آن افزایش پیدا کند.
همچنین با رعایت و نگهداری مدوام، ثبات ایمپلنت دندانی که اغلب از جنس ایمپلنت سوییسی، ایمپلنت امریکایی و ایمپلنت کره ای و ایمپلنت ایرانی است؛ موجب خواهد شد که ثبات و طول عمر مفید دیگر دندان های طبیعی نیز بیشتر گردد.
حرکت کردن واحد ایمپلنت دندان و یا تغییر محل ریشه و تاج ایمپلنت کاشته شده در دهان بیمار، موجب اعمال فشار به دندان های اطراف شده و موجب مشکلات و عوارض جانبی ایمپلنت دندان در سال های آینده خواهد شد.
علاوه بر اینکه جنس ایمپلنت دندان بسیار مهم است و بایستی از یک برند تجهیزات دندانپزشکی و ایمپلنت مطمعن استفاده کرد؛ بایستی در انتخاب کلینیک دندانپزشکی و متخصص ایمپلنت هم توجه مورد نیاز و زیادی را به خرج داد.
به دلیل این که ممکن است جنس واحد ایمپلنت کاشته شده در دهان بسیار عالی باشد و به تروما و شکستگی یا صدمه دچار نشود.
اما به دلیل عدم مهارت ایمپلنتولوژیست و متخصص ایمپلنت، ریشه تیتانیومی ایمپلنت به صورت اصولی در استخوان فک قرار گذاشته نشود، بعد از مدتی شل شده و هم موجب صدمه زدن به لثه بیمار متقاضی ایمپلنت در استخوان فک بالا و پایین میگردد و هم دندان های اطراف خود را به تنش مبتلا کرده و باعث افزایش ضریب شکست آن ها شود.
پس حتماً در ارتباط با انتخاب دکتر دندانپزشک خوب و متخصص خوب ایمپلنت در شهر خود تحقیق کرده و با مشاوره و اطمینان کامل پزشک خود را انتخاب کنید و دست به عمل جراحی کاشت دندان از شیوه ایمپلنت دندان زنید.
در یک نمونه ایمپلنت دندان پس از 3 سال، به دندان شکسته شده شده جوش خورده بود. این اتفاق در سال های 1970 تا 1989 در میان بیماران دندانپزشکی بسیار متدوال بوده است. این موضوع به نظر میآید که منطقی باشد اما چرا این اتفاق رخ می دهد.
ایمپلنت دندان با حرکت اندک خود یا اصطلاحاً میکرو موشن داخل فک محکمتر شده و درنتیجه به استخوان فک جوش میخورد. که دندان های ما قابلیت تحمل این شوک اندک وارد شده را دارند. به این شوکها پی دی ال نیز گفته می شود.
هنگامی که بخواهید ایمپلنت دندان را به یک دندان طبیعی جوش دهید، در زمان غذا خوردن، هر جفت دندان های طبیعی و ایمپلنت شده، در سمت مخالف همدیگر آغاز به حرکت و جابهجایی داخل استخوان فک میکنند.
به دلیل این مشکل، قسمت تاج دندان پل (Bridge) یا همان پروتز ثابت می تواند در درون نفوذ کرده و دندان را از بین ببرد.
اما در ایمپلنت دندان اغلب مشکلی ایجاد نخواهد شد و موجب شکستگی و صدمه در اثر فشار نیز نمیشود و شما می توانید به سادگی مثل یک دندان کاملاً طبیعی از آن استفاده کرده و بدون استرس و محدودیت هر نوع غذایی را به سادگی و بدون این که مشکلی در جویدن غذا ایجاد شود نیز میل کنید.
در موارد نادر نمیتوان مانند این مورد بالا، ایمپلنت را به دندان طبیعی وصل کرد و اتصال ایمپلنت به دندان طبیعی امکان پذیر نمی باشد. این شیوه اتصالی دندان ها و ایمپلنت دندان احتیاج به یک متخصص دندانپزشکی با آزمایشگاه و لابراتور تخصصی دارد.
در برخی از افراد و بعضی از عوامل، انجام عمل کاشت ایمپلنت نیز برایشان مناسب نمیباشد که این شرایط و موارد عبارتند از:
مراحل عمل ایمپلنت دندان به ترتیب عبارتست از:
شیوه قالب گیری ایمپلنت به این شکل است که بعد از جای دادن پایه در استخوان و جوش خوردن آن به اباتمنت مرحله روکش و قالب گیری شروع میگردد . بعد از آن نیز دکتر پس از بررسی وضعیت ایمپلنت شما، عمل قالب گیری را انجام می دهد.
پس از اتمام مرحله قالب گیری، قالب ها به لابراتور فرستاده میشود و روکش مناسب هر بیمار نیز ساخته میشود. این روکش ها نیز بر اساس تشخیص متخصص میتوانند از جنس ها و مدل های متعددی نیز ساخته شوند.
پس آماده شدن و ساخته شدن روکش مختص بیمار، به مطب دندانپزشکی شما ارسال می شود و در نهایت بر روی ایمپلنت شما نیز قرار داده می شوند.
به صورت دقیق نمی توان مشخص کرد که عمل قالب گیری فرد برای اتصال ایمپلنت به دندان طبیعی چه اندازه زمان نیاز خواهد داشت و این زمان به شرایط متفاوت در هر فرد و بیمار نیز بستگی دارد. اما در صورت کلی حداقل به یک جلسه جهت قالب گیری و به یک جلسه جهت اتصال قالب به ایمپلنت نیز نیاز است.
طول درمان و مدت زمان عمل ایمپلنت دندان به فاکتورهای متفاوتی اعم از: سلامت وضعیت دهان و دندان بیمار، احتیاج داشتن بیمار به پیوند استخوانی و سینوس لیفت، فوری یا غیر فوری بودن ایمپلنت و… نیز بستگی دارد.
در صورت برخورداری از شرایط مناسب درمان در فرد، مدت زمان عمل کاشت ایمپلنت تقریبا بین چهل دقیقه تا یک ساعت و نیم نیز به طول می انجامد. اما قبل از آن چند هفته نیاز است تا به پیچ به استخوان فک جوش خورده و اباتمنت و روکش بر روی آن قرار بگیرند.
ما همواره در این مقاله به بررسی اینکه آیا می توان ایمپلنت را به دندان طبیعی وصل کرد؟ پرداختیم و امیدواریم شما همراهان گرامی با خواندن این مقاله پاسخ سوالات خود را دریافت کرده باشید.