برای بازسازی استخوان های از دست رفته یا تخریب شده ، پزشکان جراح نیاز مند جایگزین نمودن بافت های مفقود هستند . برای این کار از جراحی پیوند استخوان کمک گرفته و بافت های استخوانی را از سایر بخش های بدن می گیرند . در مواردی برای بازسازی استخوان از دست رفته فک برای اصلاح دندان از نواحی دیگر بدن گرافت استخوانی تهیه شده و در نقطه فاقد بافت کافی پیوند می خورد . به این ترتیب بافت پیوند خورده پس از اتصال عملکرد هایی را انتظار می رود را انجام داده و نتایج مورد نظر را ایجاد می نماید .
جراحی پیوند استخوان تکنیکی است موفق ، کارآمد و اصولی که در بیشتر مواقع این روش جایگزینی مناسب برای دندان های از بین رفته می باشد و می تواند تغییر شکل های ناش از آسیب دندان ، کبود ها و تحلیل رفتگی بافت های حیاتی را جبران کرده و اسکلت فک را ارتقا ببخشد . چرا که گاه استخوان فک با ریشه دندان تحریک شده و هنگامی که دندان از بین می رود ، استخوان فک نیز تحلیل رفته و نمی توان ایمپلنت را انجام داد . هنگامی که به چنین شرایطی برسیم ، لازم است از جراحی پیوند استخوان استفاده کرده و سلامت و ماندگاری اجزای ایمپلنت را تضمین کنیم . پیوند استخوان دو ویژگی مثبت برای پابرجایی دندان ها دارد :
در شروع درمان دندانپزشک بخش های آسیب دیده معاینه به عمل آورده و شرایط دندان و لثه را از حیث تعادل و وضع عمومی بررسی می کند . چنانچه بیماری پریودنتال موجود بود ، شرایط دندان ها غیر معمول بود یا آسیب های فاحش مشاهده شدند ، لازم است پیوند استخوانی انجام گیرد . برای بررسی های دقیق رادیوگرافی پانورکس بسیار مهم بوده و می توان نمای دقیقی و واضحی از استخوان دندانی و فکی در اختیار جراح قرار دهد . پس از تعیین ابعاد و اندازه استخوان های مورد نیاز نوبت به بررسی و امکان سنجی جراحی می شود . برای معاینات تکمیلی نیز می توان از سی تی اسکن برای ارزیابی دقیق تر اسکلت فک استفاده نمود . برای جراحی در بیشتر مواقع از بی هوشی کمک گرفته و پس از تامین بافت استخوانی مورد نیاز ، پیوند های اصلی به ابعاد مختلف و جایگاه های قرارگیری مختلف ادامه می یابند . پس از پیوند استخوان ، لایه های غشایی موجود در سر جای خود فیکس شده و در آخر از بخیه برای بستن پوست کمک گرفته می شود .
بعد از اتمام جراحی لازم است بیمار مسکن مصرف کند . رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم و کمک کننده بوده و برای ادامه درمان اهمیت خیلی زیادی دارد . در بخشی که مورد جراحی قرار نگرفته لازم است از نخ دندان و مسواک استفاده کرده و چنانچه بانداژ یا پانسمانی بر روی ناحیه مورد جراحی نبود ، می توان از مسواک نرم برای تمیز کردن ناحیه و پیشگیری از پیدایش پلاک کمک گرفت .
برخی از خدمات دکتر آریام متخصص ایمپلنت دندان
زمانی که یکی از استخوان های فک آسیب می بیند یا تخریب می شود، دکتر جراح اقدام به جایگزین کردن یا ترمیم نمودن آن استخوان می نماید. او در این جراحی بافت استخوانی را از دیگر قسمت های بدن گرفته و برای ترمیم استخوان آسیب دیده فک به کار می برد. به این عملیات در اصطلاح جراحی پیوند استخوان می گویند.
باید بدانید که بعد از این جراحی استفاده از مسکن به شدت لازم است. زیرا این جراحی یکی از جراحی های دردناک بوده و تا مدتی باید برای احساس نکردن درد ناشی از آن مسکن مصرف کرد. همچنین سعی کنید بهداشت دهان و دندان خود را در دوران نقاهت حفظ کرده و از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.
از مزایای این جراحی می توان به جبران شدن آسیب های ناشی از از بین رفتن استخوان فک، مستحکم شدن فک، سلامت و ماندگاری ایمپلنت پس از این جراحی و اصلاح مشکل بد فرم بودن استخوان فک اشاره کرد.
3 دیدگاه ها
سلام
چگونه مغز استخوان فرد دهنده و بیمار در پیوند آلوژن و سینژیک سازگار می شوند ؟
با سلام دکتر من فقط 4 دندان جلو در بالا و 6 دندان در پایین دارم میخواهم ایمپلنت کنم بحث تحلیل استخوان و جراحی پیوند استخوان توسط متخصص فک و صورت مطرح میباشد خواستم بدانم ایا نممیشود 2 ایمپلنت در هر طرف بالا و پایین بگذارم و پیوند استخوان انجام ندهم تشکر
با سلام
متاسفانه حتما باید فک هایتان از نظر میزان استخوان بررسی شوند و نمی توان به این صورت پاسخ سوالتان را داد. چنانچه مشکلی با میزان استخوان فک نداشته باشید، می توانید بدون انجام پیوند هر تعداد ایمپلنت دندان که می خواهید بکارید. جهت دریافت وقت قبلی با ما تماس بگیرید.